• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri kazanım tesisi için şube açılışı

Melike Yıldız Kurtar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mart 2017
Şehir
İstanbul
Firma
Etken Çevre Danışmanlık
Arkadaşlar merhaba,
Şube açılışı ile ilgili yardıma ihtiyacım var;
Tehlikeli / Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı yapan bir tesiste çalışıyorum. Mevcut tesisimiz yetersiz kaldığı için yan parseldeki alana da tehlikesiz atık geri kazanımı amacıyla bir fabrika kurduk ve bu fabrikanın 'Çed Gerekli Değildir' kararı çıktı. Bu karar doğrultusunda tesisin lisans alım işlemlerine başlayacağız fakat süreç nasıl işleyecek bilmiyorum. Yeni kurduğumuz bu fabrikanın ticari ünvanı mevcut tesisimizle aynı o nedenle bu fabrika için yapılan işlemler şube olarak mı ilerlemeli? Kapasite raporu aynı isimle başka bir tesis için nasıl alınır? Önce şube açılışı mı yapılmalı ve bu işlem nasıl gerçekleştirilir? Aklımda bir takım soru işaretleri var. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim..
 
Melike Hanım Merhaba,
Yan parsele yeni bir firma kurdunuz ve firmanın sahibi ile ticari unvanı aynı. Eğer yan parselin adres bilgileri farklı olursa o zaman siz geçici faaliyet belgesinden başlama üzere işlemleri yapacaksınız. Bu firma için ticaret sicil gazetesi çıkarmanız gerekmektedir. Kapasite raporuna başvuru yaparken ilgili birim sizden ticaret sicil gazetesi,tapu vb. belgeleri isteyebilir. Zaten bu firmayı şube olarak açabilirsiniz ve şube kelimesi eklettirmek gerekmektedir. Eğer siz mevcut yerinizde genişletme yapsaydınız çevre izin ve/veya lisans yenilemesi yapardınız. Ancak yan parsele tesis kurulacağı için benim şahsi fikrim adres bilgileri farklı olabilir. Dediğim gibi en baştan geçici faaliyet belgesi alarak işlemlere başlayacaksınız.
 
Melike Hanım Merhaba ,

Olgaç Hocamın da dediği gibi direkt olarak şube ibaresi eklemeniz gerekmektedir. Sizin mevcut bulunduğunuz adres dışında bir tesis kurmak istediğiniz için bu yolu izlemelisiniz. Aynı şekildeki bir firmam için bu aşamaları uyguladık. Dolayısyla a firması gebze şubesi tarzında veya a-2 şubesi tarzında işlemleri uygulayarak ilerlemelisiniz.
 
Üst