• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Geri Kazanım ve Geri Dönüşüm

cangul

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ağustos 2019
Şehir
Iğdır
Firma
x aat
granül üretimi veya sadece kırma veya her ikisini yapan bir tesis geri kazanım mi geri dönüşüm lisansına mi sahip olmalıdır. csb geri kazanım için teknik şartlar mevcut. fakat bu ikisi kelime olarak farklı anlamda ama uygulamada nasıl?
 
Merhaba,
Lisansında sadece "Ambalaj Atığı Geri Kazanım" yazan firma sadece Ambalaj atığı toplama ayırma belgesi olan firmalardan ambalajı alıp geri kazanabilir.
Ambalaj toplama ayırma için ilgili ambalaj toplama ayırma lisansını alması gerekmektedir.
 
Ama... hangi konuda geri kazanım faaliyetiniz varsa o konuda toplama ayırmada ki gibi firmalardan doğrudan alım yapabilirsiniz... örneğin plastik ambalaj geri kazanım lisansınız varsa fabrikalardan plastik ambalaj atıklarını alabilirsiniz..
 
@KubilayDuman bildiğim kadarı ile ambalaj geri kazanımı olanlar direk fabrikadan atık alamıyorlar. Ambalaj tatcıdan atık alması gerekiyor diye biliyorum. Yinede arkadaşların yorumunu almakta fayda var.
 
Teşekkür ederim, peki karışık ambalaj alıp tesiste ayrıştırmam sorun oluyor mu bu durumda?
Lisansta tüm ambalaj kodlarımız var, karışık ambalaj dahil
 
Tehlikesiz atık geri kazanım ve ambalaj atığı geriz kazanım yapan firmada granül davlumbaz bacası var emisyon ölçümü yapılacak hangi parametreler ölçülmelidir
 
Merhaba,
Firmamın Ambalaj Atığı Geri Kazanım ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım konularında Çevre Lisansı mevcuttur. Firma Çevre İzin ve Lisans Belgesi alırken tesiste herhangi bir yıkama hattı mevcut değildi ve ambalaj atığı geri kazanım tesisi fiziksel şartlar tablosuna da "yıkama vs. işlem yapılmamaktadır" diye belirtmiştir. Fakat şuan firmaya yıkama hattı alındı ve aktif olarak kullanılmaktadır. Öncelikle bu durum Çevre İzin ve Lisans Belgemi nasıl etkiler, bir de bu aşamada izlemem gereken yol nedir? Süreç ile ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
 
Olgaç Bey, tekrar kullanıyor bir süre sonra otomatik olarak kullanılamayacak dereceye geliyor o zaman da kanala deşarjını sağlıyoruz. Ben iznimi alırken böyle bir hat olmadığı ve konu ile ilgili süreci nasıl yönetmem gerektiği hususunda da yeterli bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim.
 
@Ceren Dede ceren hanım günaydın, siz sularım bir kısmını kullanıyorsunuz ve kullanamadığınız suları ise kanala verdiğinizden dolayı kanal bağlantı izin belgesi alınması gerekir. Çevre izin ve lisans yönetmeliğinde şöyle bir madde geçmektedir; (3) İşletmede insan sağlığı ve çevresel etkiler açısından iyileştirme yönünde değişiklik yapılması durumunda veya ikinci fıkra kapsamı dışında kalan durumlarda yapılan değişikliğe ilişkin bilgi, belge ve raporlarla birlikte başvurulur. Çevre izni veya çevre izin ve lisans alma sürecinin yeniden başlatılıp başlatılmayacağı, izni veren yetkili merci tarafından değerlendirilerek karara bağlanır. Siz yıkama hattı kurduğunuz için il çevreye görüş sormanızda fayda var ama şahsi fikrim çevre lisansınızda herhangi bir yenileme işlemine gerek bulunmamaktadır.
 
@Ceren Dede Çevre izni alırken faaliyetiniz Atıksu Konulu Çevre İznine tabi değil ise, oluşan yıkama sularını geçirimsiz, tank, tanker, fosseptik gibi alanlarda biriktirip toplu bir şekilde vidanjörle çektirip yetkili yerlere gönderebilirsiniz(evsel ise en yakın belediye kanalizasyonuna, tehlikeli ise bertaraf firması).
Vidanjör ile çektirme işlemi yaparsanızda protokol yapmayı unutmayın ileride denetimlerde karşınıza çıkacaktır.
 
Merhabalar, çalıştığım fabrikada Tehlikesiz Atık Geri Kazanım - Ambalaj Atığı Geri Kazanım faaliyetleri yapılmaktaydı ancak birkaç ay önce duruşa geçme kararı alındı.Biz de Çevre İl Müdürlüğüne fabrikanın durdurma kararı aldığı ve üretimin yapılmayacağı ile ilgili dilekçe sunarak kurum görüşü sorduk. Kurum görüşünde "Üretimin yapılmadığı belgelenmelidir" şeklinde dönüş aldık bu süreçte de herhangi bir denetime gelinmedi. Belgeden kastı ne olabilir? Durdurulma tarihinden sonraki süreçte atık alımı yapılmış ancak alınan atıklar işlenmemiş, stok yapılmış.Bir de stoktaki ürünlerin satışı yapılmış sadece. Bunu ambalaj ve kütle denge sistemi üzerinde nasıl gösterebilirim? Bu konularla ilgili bilgisi olan veya daha önce benzer durumu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi..Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Üst