• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

GFB alınmış tesisin el değiştirmesi

Mahmut Konukcu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Temmuz 2011
Şehir
Kocaeli
Firma
THY Teknik A.Ş.
Arkadaşlar Merhaba;
Geçici Faaliyet Belgesi alınmış olan bir tesisin (aynı adreste aynı faaliyeti yapmaya devam etmekle beraber) sahibi değişmiştir. Yani şirket ünvanı, vergi no'su tamamen başka olan bir şirkete devir edilmiştir.
Böyle bir durumda ne yapılmalı? GFB iptal edilip yeni şirket ünvanıyla yeniden mi başvurulmalı yoksa GFB devri söz konusu oluyor mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
Hepinize kolay gelsin..
 
Merhaba,
Eğer faaliyette herhangi bir değişiklik yoksa, ismin değişmesi belgenin iptalini gerektirmez, il müdürlüğü bilgilendirilir, belge üzerinde düzeltme yapılır arkadaşım.
 
İl Çevre ile görüştüm, belge online olarak e-imza ile verildiği için o şekilde bir müdahale yapamıyorlarmış.
 
izin lisans yönetmeliğinde açıkça yazıyor madde 10 8. bend "İşletmenin sahibinin veya adının değişmesi halinde, yapılan değişiklik işletmeci tarafından değişikliğin gerçekleştiği tarihten itibaren üç ay içinde yetkili mercie bildirilir. İşletmede çevre izin veya çevre izin ve lisans şartlarında değişiklik yoksa işletmenin çevre izin veya çevre izin ve lisansı, önceki geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla yeniden düzenlenir." aynı şey benimde başımda var il çevre bana da lisans işlemlerinizi tamamlayın sonra el değiştirsin kurum dediler lisans süreci tamamlandıktan sonra il çevreye bildirince daha kolay oluyormuş zaten izin lisans belgesi düzenlenmiyor yeniden sen sadece adının değiştiğini beyan ediyorsun...belgenin yeniden düzenlenmesi için bütün işlemleri yeniden uygulaman lazım.
 
İl Çevre'ye bildirimi yaptık.. Yani izin sürecine eski isimle devam edip çevre iznini aldıktan sonra mı isim değişikliğini yapalım??
 
Bildirimi yaptığınız için artık yapacak bişey yok bizde aynı işlem için il çevreye gittiğimizde llisans süreci bittikten sonra ünvan değişikliği yapmanız daha iyi olur demişlerdi..
 
Üst