• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

GFB Başvurusu

smch

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Mayıs 2012
Merhabalar arkadaşlar,

Şirketim adına 6 ay önce GFB başvurusunda bulunmuştuk ancak denetlemeye geldiklerinde 2 adet deve boynu baca sebebiyle başvurumuzu kabul etmediler.
Şu anda da davlumbazlarımız da bir tadilat söz konusu ve deve boynu bacalardan 1 tanesini yenileyerek direk çıkışı verdik. 2. deve boynu baca ise halen durmakta. Emisyon ölçümleri ise tadilat gören ve 1 deve boynu olarak yapılmış durumda. Raporda emisyon noktaları da buna göre alındı. Şu anda tekrardan GFB' ye tekrar başvurduk ve 2. deve boynu bacanın düzeltilmesi için denetlemeye gelinmesini bekliyoruz. Ancak denetlenmeye gelinmesi süreci uzun bir süreç ve bu süreçte davlumbaz tadilatları durmuş durumda.

Bu durumda biz tadilata devam edip 2. deve boynu bacayı da düzeltirsek hazırlanan emisyon ölçüm raporuna uymayacak ve belkide denetçi tarafından tekrardan bir ölçüm istenecek.
Bir de tadilata devam edip deve boynu bacayı çatıda bırakarak burdan ölçüm alındı ancak tadilatta deme seçeneğimiz var.

Sizce tadilata devam edip denetlemeden geçmenin sorunsuz/uygun bir yolu var mı?
 
Müracaatınız GFB değil İl Müdürlüğü uygunluk yazısı müracaatı sanırım. Tesisinizde bulunan bacaların şekil ve yükseklikleri SKHHKY Ek-4'de verilen standartlara uygun hale getirilmediği sürece Uygunluk yazısı alabileceğinizi zannetmiyorum. Bu nedenle tesiste gerekli tadilatları ivedilikle bitirmek gerekir. Ayrıca baca şekilleri uygun olmadığı halde ölçüm yapıldığına göre emisyon ölçüm raporunda bacalar hakkında "uygun değildir" ibaresi yer almıştır. Bu nedenle tadilat yapılması zorunlu olabilir.

Laboratuvarla görüşüp emisyon ölçüm noktasının uygun olup olmadığı hakkında bilgi aldınız mı? Belki de emisyon ölçüm noktası uygundur ve yeniden ölçüm yaptırmanız gerekmeyebilir.
 
Üst