• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gfb için işletme belgesinden muaf olup olmama durumu

Sinem Yener

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2011
Merhaba arkadaşlar
GEçici Faaliyet Belgesi alınması için gereken belgeler arasında İŞLETME BELGESİ VEYA MUAF OLDUGUNA DAİR BELGE diye bi madde var. Sorum şu ki hangi durumlarda bir tesis işletme belgesinden muaf olur.
 
Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik ekinde yer alan sanayiden sayılan işlerin yapıldığı, elli veya daha fazla işçi istihdam edilen işyerlerini kapsar.

yani bu kapsamda değilseniz işletme belgesinden muafsınız
 
Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik ekinde yer alan sanayiden sayılan işlerin yapıldığı, elli veya daha fazla işçi istihdam edilen işyerlerini kapsar.

yani bu kapsamda değilseniz işletme belgesinden muafsınız

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik ekinde yer alan sanayiden sayılan işlerin yapıldığı, elli veya daha fazla işçi istihdam edilen işyerleri işletme belgesi almak zorundadır.

egerki bu kapsamda bi iş yapmıyosanız ve 50 den az işçi çalıştırıyosanız işletme belgesinden muafsınız demektir.
 
işletme yönetmeliğindeki ek-1 formunu firmanızın bilgilerine göre doldurup imzalatın çalışma ve sosyal güvenlik müdürlüğüne gönderin muafiyet belgesini size yıollicaklardır
 
@erman
evet muafsınız. çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bölge müdürlüğüne dilekçe yazın. .. adresinde . faaliyeti yapmaktayız. çalışan sayımız....... kişidir. işletmebelgesi muafiyet yazısı talep etmekteyiz derseniz ve dilekçe ekie sgk dökümlerini de eklerseniz 2 güne alırsınız belgenizi
 
Resmi Gazete Tarihi: 04.12.2009 Resmi Gazete Sayısı: 27422 İŞLETME BELGESİ HAKKINDA YÖNETMELİK kapsamında başvuru formu.
 

Ekli dosyalar

  • İşletme+b...docx
    15.6 KB · Görüntüleme: 177
@Sinem Yener



aşagıdaki dilekce ve formu doldurarak il calısma müdürlüğüne gidiyorsun gerisini onlar aynı gun içinde hallediyorlar ;)
 

Ekli dosyalar

  • İŞLETME BELGESİ BAŞVURU VE BEYAN FORMU.doc
    163.5 KB · Görüntüleme: 175
  • İŞLETME MUAF DİLEKÇE.docx
    15.1 KB · Görüntüleme: 241
@İsmet Arslan
çalışan sayısı 50 kişiden az ise işkura bir üst yazı yazıyorsunuz. muafiyet yazısını size veriyorlar
 
Eski çalıştığım 6 tane çalışanı olan bir toplama ayırma tesisinde işletme belgesi vardı benden önce alınmış bunlar muafken yine de almışlar 50 'den az olsa illa ben alıcam diyene veriyorlar mı?
 
Merhaba son dönemde bende uğraştım hemen karışıklığı özetleyim.

Önceden Bölge Çalışma Müdürlüğüne başvuru yapılarak belge alınıyordu ancak artık yetki İşkura verildi. Artık İşkur dan alınıyor. ve 50 den az çalışanı olup da ben alıcam diyerek başvuruyu yaptığınızda "Siz muafsınız" diyorlar... o yazıyı GFB başvurusunda kullanabilirsiniz.
 
Üst