• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

GFB/İzin-Lisans İşlemlerinde Tesis Adına İmza

E. Cihan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ocak 2010
Firma
N/A Environment
GFB veya İzin-Lisans işlemleri yapılırken ben taahhütnameler sırasında tesis yetkilisinin imzası şart diye biliyordum ancak şu an elimde bir dökümanda şu yazıyor :
" Başvuru tesis adına, danışmanlık firmasının çevre görevlisi tarafından yapılıyorsa, taahhütnameyi çevre görevlisi ve danışmanlık firmasının yetkilisi elektronik imza ile imzalamalıdır. "

Bu konuda işlemlerini tamamlamış arkadaşlardan fikir rica ediyorum. Danışmanlık firması ile çalışılması durumunda Tesis yetkilisi imza atmıyor mu hiç bir yerde bu durumda GFB ve İzin Lisans işlemlerinde ?
 
Halil İbrahim YÖRÜBULUT' a bu soruyu sorduk bize verdiği cevap şuydu; Eğer tesis yetkilisi danışmanlık firmasına imza yetkisi verirse işlemleri çevre görevlisi ve danışmanlık firmasının yetkilisi imzalıyor. Ama tesis yetkilisi imza yetkisini danışmanlık firmasına vermezse imzalama işlemini çevre görevlisi ve tesis yetkilisi yapıyor.
 
danışmanlık firması imzalayabilir. O şekilde yaparak çevre izin belgesi aldığımız firmalar mevcut. Problem çıkmadı yani
 
Bana görede danışmanlık firmasının imzalaması yeterli olacaktır, gerekirse yapılan sözleşmeye de bu konuda bir madde eklenebilir. Tesisin yapması gereken danışmanlık firmasının istediği bilgi belgeleri eksiksiz ve zamanında vermesidir.Ayrıca yönetmeliklerin danışmanlık firmalarına verdiği yükümlülükleri yerine getirmeleri için iletişimi kesmesinler, sözleşme imzalayıp bırakmasınlar derim.
 
GFB başvurusu esnasında istenilen yapı 12/10/2004 tarihinden sonra yapılmış bir yapı olmadığına dair tesis yetkilisi tarafından imzalanmış taahhütname de geçen tesisi yetkilisi çevre görevlisi değil değil mi? Bir nevi işveren vekili ya da işverenin kendisi oluyor diye düşünüyorum acaba doğrumu dur?
 
Arkadaşlar;

* Ek-2 kapsamında firmaya bağlı çevre görevlisi iseniz yada çevre yönetim birimi işlemleri için; Çevre izinlerinde, ya işletme yetkilisi olarak eklenen kişinin (bu gerçekte ıslak imza yetkisine sahip genel müd. firma sahibi, fabrika müd. yönetici olabilir) dijital imzasının olması gerekir, yada işletme yetkilisi adına imza ve onay işlemlerini gerçekleştirecek çevre görevlisinin çevre izinleriyle ilgili noter onaylı vekaletname alması gerekir.

* Eğer tesis yetkilisi danışmanlık firmasına imza yetkisi verirse işlemleri çevre görevlisi ve danışmanlık firmasının yetkilisi imzalıyor. Ama tesis yetkilisi imza yetkisini danışmanlık firmasına vermezse imzalama işlemini çevre görevlisi ve tesis yetkilisi yapıyor. yetki işlemleri için de noter onaylı vekaletnamenin e-izin portalına yüklemesi şartı aranıyor. Şu andaki uygulamada danışmanlık firmaları tesis eklerken vekaletname yerine tesise ait noter onaylı protokol dosyasını yükleyebilirler.

NOKTA.
 
@Sedat Azizoğlu

Öyle ise EK-2 kapsamında değerlendirdiğimizde firmaya bağlı çevre görevlisinin imzalaması şart değil doğru mu?
 
Üst