• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

GFB Tesis Koordinatları ED-50 UTM

Pınar Esin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Nisan 2009
Koordinat girişi bölümünde haritadan tesis bulunarak enlem ve boylama ulaşılabiliyor. Ancak GFB başvurusunda istenen ED-50 UTM dilim 1/25.000 ölçekli haritaya ve sağ değer, yukarı değer, dilim numarasına nasıl ulaşabilirim?

Teşekkürler..
 
Google maps i açın oradan işletmenin açık adresini yazarak tespit edin ve sonra işletmenin olduğu yerde sağ tuş yapıp (bunları uydu görüntüsünü seçipte yapacaksınız) "burada ne var" a tıklayın yukarıda y,x koordinatlarını verecektir.
 
Yapının projesi varsa açın mutlaka koordinat belirtilmiştir tabi belediye koordinat sistei kullanılmadıysa. yada belediyenin kadastral işlerine gidip açık adresinizi verip öğrenin..
 
Bu şekilde yaptığınızda size zaten y,x koordinatlarını vermekte. gfb başvurusunda bu koordinatları girip sistemdeki haritadan kontrol ettiğimde doğru yer olduğunu gördüm. ve hiç bir sorunda yaşamadım gfb başvurularında
 
Koordinat Bilgileri : Sağa Değer (Y) : .... (m)
Yukarı Değer (X) : ..... (m)
Dilim Numarası :
Pafta (1/25.000’lik harita) :

Not: Koordinatlar ED-50 datumunda UTM dilimleri esasına göre 1/25.000 ölçekli topoğrafik haritalara uygun girilecektir.


GFB başvuru formunda böyle bir bölüm var. Y,X koordinatları yeterli olmayacak sanırım. Fatih Bey'in söylediği gibi belediyen ulaşmayı deneyeceğim.
Teşekkürler.
 
Y ve X koordinatları yeterli ancak UTM formatında olacak. Normal koordinatlar başka bir yeri gösteriyorsa UTM ye çevirin. Google'da çevirmek için bir şeyler bulabilirsiniz.
 
Arkadaşar gfb belgesi başvurusu için tesis planını bir harita mühendisine çizdirmek gerekiyomu? yoksa kroki şeklinde bir taslakta başvuru yapılıyormu? son olarakta koordinatlarla ilgili beni aydınlatabilirmisiniz. teşekkür ederim
 
Sağa Değer (Y) : .... (m)
Yukarı Değer (X) : ..... (m)
Dilim Numarası :
Pafta (1/25.000’lik harita) :

bu değerlerin hepsine dediğiniz yöntemle ulaşabiliyomuyuz ?
ayrıca tesis planını bir harita mühendisine illaki çizdirmemiz gerekiyormu?
 
Tesis planına gelince tesis kurulurken tesisin genel vaziyet planı çıkartılır hatta tesis inşa etmeden önce bir firmayla anlaşılıp jalonlarla yer belirleme işlemi yapılır genellikle harita ve tapuda o yüzden firmanın daha önce belediye ve itfaiyeye vb. yerlere verdikleri belgelere bakın yada belediye alanında ise belediyeye osbde ise osb nin gerekli kısmına başvurarak alabilirsiniz ayrıca tesis için çed raporu hazırlanmışsa oradada arayabilirsin.
 
arkadaşlar utm deki x,y değerlerini google earth dan buluyosunuz. Dilim Numarası ve Pafta (1/25.000’lik harita) bilgilerinide belediyenin imar işleri müdürlüğünden alıyosunuz
 
Bildiğim kadarıyla utm koordinatları x,y,z olarak giriliyor. Siz çevre sisteminde tesisi, Coğrafi koordinatları ED-50 olacak şekilde kayıt ederseniz, nokta ekle dedğinizde koordinatları X,Y,Z olarak eklemekte. Bu da işinizi görür diye düşünüyorum
 
1/25000 lik pafta için:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden sorgulama yapabilirsiniz. (İl-İlçe yeterli)

UTM koordinatları için yukarıda denildiği gibi googlemaps./googleearth kullabilirsiniz.

Çizimleri işletmede var ise temin ediniz/ÇED emisyon raporları varsa orada vardır/yoksa fabrikanın çizimcisi çizebilir /yoksa siz autocad/excel/paint artık ne kolayınıza geliyorsa onda çizebilirsiniz.
 
Üst