• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gfb Ücreti

Özlem Kocaman

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Aralık 2010
GFB ÜCRETİ yatırıldıktan sonra dekontu sisteme yüklüyoruz. Tesis sahibi fatura istiyor bunu nerden nasıl alıyoruz bilen varmı
 
dekontu çevre orman il müdürlüğüne götürerek tesis adına faturayı kestiriyoruz. sistemede o faturayı yüklüyoruz.
 
sisteme dekontu yüklüyorsunuz,dekontu İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne götürüp,fatura bilgilerinizle beraber firmanız adına fatura kestiriyorsunuz,bunu da muhasebeye veriyorsunuz.
 
gfb ücreti ne kadar arkadaslar nereye yatırılıyor. bununla ılgılı bakanlıgın sıtesıne baktım ancak sayfa hata verıyor..yardımcı olursanız sevınırım.ıyı calısmalar.
 
"Mevcut izin ve lisansların geçerliliği
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Mevcut işletmeler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce ilgili mevzuat kapsamında ayrı ayrı almış oldukları izin veya lisanslarından, bu Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra geçerliliği ilk bitecek olanın süre bitiş tarihinden en az otuz gün önce bu Yönetmelik kapsamında çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusunda bulunur.
(2) Çevre izin ve lisansları süresiz olanlar ise, bu Yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihinden itibaren en geç iki yıl içerisinde bu Yönetmelik kapsamında çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusunda bulunur. Ancak bu işletmelerden ilk defada ücret alınmaz.

Şimdi bu durumda GFB başvurusu için ücret ödemek gerekir fakat izin ve/veya lisans için gerekmez diye mi algılayalım. Yoksa GFB izin ve/veya lisansın ön aşamasıdır. Bunda da ücret ödemeye gerek yoktur diye mi algılayalım.
 
@Tolga GÜL

GFB il müdürlüğünden mi yoksa bakanlıktan mı alacaksın. Bu şundan önemli 9. ayda il md. emisyon konulu çevre izin belgesini aldık bir tesisimizin ve kendileri ile görüşmemiz neticesinde herhangi bir bedel ödemedik. 10. ayda da farklı bir tesisimizin aynı konulu çevre izin belgesini bakanlıktan aldık. Bakanlıkla da aynı durumu görüştüğümüzde "en geç iki yıl içinde başvurur" ibaresinden dolayı ve yönetmelik yürürlüğe gireli iki yılı geçtiğinden parayı yatırmamızı istediler. Sonuç olarak bu konuyu belgeyi alacağın kurum ile görüşürsen daha doğru sonuç elde edebilirsin. Önceki izin belgenin süresiz olması koşulu ile tabiki...
 
Üst