• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

GFB ve İzinlisans Belgesi Yenilenmesi Hk. (Firma ve Ünvan Değişikliği)

Sedat Azizoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Mayıs 2012
Firma
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Arkadaşlar Danışmanlık firmanızın yada GFB almış tesisin (başka firmaya devri gibi) hem ünvan hemde vergi nosu değişikliği varsa bu değişiklik öncelikle vergi dairesinden yapılır, yeni ticaret sicil gazetesi alınır. Daha sonra başvurusu yenilenmesi için İzinlisans Dairesi'ne resmi yazı ile müracaat edilir.

İzinlisans belgesi alan tesis içinde Çevre Görevlisi kullanıcısı ile e-izin sistemine giriş yapılır Tesis İşlemleri>>>İzin ve İzin/lisans Belge Yenileme Başvurusu tıklanarak açılan sayfada bu değişiklik için başvuru yapılır. Yeni ticaret sicil gazetesi ve ünvan değişikliği nedeni ile ödeme belge dekontunun sisteme yüklenmesi istenir.

Yalnızca ünvan değişikliği söz konusu ise ve vergi numarası değişmemişse yine yukarıda belirtilen işlemler gerçekleştirilir,
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresine danışmanlık firması, çyb yada firmanın kendi kullanıcı bilgileri ile giriş yapılır, Firma İşlemleri>>>Firma Bilgileri güncelle butonu tıklanarak "firma bilgilerimi güncelle" butonuna basılır, açılan sayfada vergi nosunun yanında "Maliye Bakanlığından Bilgileri Güncelle" butonu tıklanarak firma bilgilerinin en son hali ekrana gelir ve "Kaydet" butonu tıklanarak güncel hali sisteme kaydedilir. Bu değişiklik e-izin portalına doğrudan yansıyacaktır.

Not: "İşletmenin sahibinin veya adının değişmesi halinde, yapılan değişiklik işletmeci tarafından değişikliğin gerçekleştiği tarihten itibaren üç ay içinde yetkili mercie bildirilir. İşletmede çevre izin veya çevre izin ve lisans şartlarında değişiklik yoksa işletmenin çevre izin veya çevre izin ve lisansı, önceki geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla yeniden düzenlenir."

İyi Günler Dilerim.
 
Sedat Bey şöyle bir durum var ise:
İznini alan firmanın adı ve/veya vergi nosu değişirse vergi dairesinden işlem yapılmalı. Ancak iznini alan tesis başka bir tesise faaliyetini devir etmesi durumunda, devrettiği firmanın sahip olduğu bir vergi nosu olacak ?

Örnek: A=İş veren B=Yüklenici
Yüklenici (B) firma iznini aldı A firmasına devri gerçekleşecek. bu durumda nasıl işlem yapılmalı?

Yazınıza göre A firması iznini aldı yine A firmasının ismi ve vergi nosu değişirse vergi dairesinden ilgili işlemler yapılıp izinlisans dairesine başvuru yapılmalı.

Kolaylıklar Dilerim...
 
Artık devir olduğu firmanın vergi nosuna sahip olacağı için yine aynı işlemler söz konusu, bakın yine devir ve yine vergi nosu değişikliğinden bahsediyoruz. B firmasının tesisi devir olduğu için A firmasının vergi numarasına sahip olması gerekiyor, tesis aynı (adı devir olduğu firma tarafından değiştirilebilir), adresi aynı yalnızca belgede ünvan ve vergi numarası alanı değişikliği yapılarak yetkililer tarafından düzenlenir.
 
Sedat Bey öncelikle çok teşekkür ederim açıklamanız için, açıklamanız ilaç gibi geldi :harika:
Danışmanlığını yaptığımız bir firmamızın GFBsi alındıktan sonra ismi ve vergi no'su değişti. Bağlı bulunduğu İl Çevre Mdr.'ne 3 ay içerisinde gerekli bildirimi de yaptık ancak GFB'nin yeni firma adına çıkması için ne yapacağımızı bir türlü çözememiştik. Çok yardımcı oldunuz, teşekkürler.
1- Biz şimdi isim değişikliğini yeni ticaret sicil gazetesi nüshası ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzin/Lisans Dairesi Başkanlığı'na müracaat ediyoruz. Doğru mudur?(Kusura bakmayın detaylı soruyorum ama 2 aydır sormadığım yer kalmadığından kafam çok karıştı)
2- Biz başvurumuzu yaptıktan sonra süreç nasıl işleyecek? (yeniden harç yatacak mı? E-izin sistemi üzerinden yeniden bir başvuru yapacak mıyız?)
Yardımcı olursanız sevinirim.

Tekrardan çok teşekkür ederim, iyi ki buradasınız ;)
 
@Merve Yeşildağ

(3) Çevre izin veya çevre izin ve lisans şartları değişikliğe uğrayan işletmeler, değişen şartlarla ilgili bilgi, belge ve raporlarla birlikte yetkili mercie bildirimde bulunurlar.

(4) Aşağıdaki durumlarda çevre izin ve/veya lisans alma süreci yeniden başlatılır:

a) İşletmenin faaliyet yerinin değişmesi,

b) İşletmenin faaliyet konusunun değişmesi,

c) İşletmenin yakıtının ve/veya yakma sisteminin değişmesi,

ç) İşletmenin toplam üretim kapasitesinin en az 1/3 oranında artması,

d) İşletmenin yakma/anma ısıl gücünün en az 1/3 oranında artması.
bu bağlamda lisans belgeniz yenilenebilir, kapasite raporunu ekine koyacağınız bir dilekçe yazın il müd. Merve Hanım
 
Merhaba... Kapasite artışı olduğu için geçici faaliyet belgemizi yenilememiz gerekiyor. Bunun belli bir süresi var mı? Tüm süreç yeniden başlayacak sanırım ancak emisyon raporu, TSE uygunluk belgesi gibi çevre izni için gerekli olan evrakları da bir yandan tamamlıyorduk. Bunları da tekrar mı almamız gerekecek? Ve gfb'mizi yenilediğimizde geçerlilik süresi 6 ay mı olacak?
 
@zynp..

Yenileme ürün kapasitesinin 1/3'ü geçiyorsa gerekmektedir. Şayet gerekiyorsa, mevcut gfb EK-3C belgelerini girmeden gfb başvurusu> gfb yenileme > "İşletmenin toplam üretim kapasitesinin en az 1/3 oranında artması" tıklayarak gerekli gfb başvurusunu yapın. gfb tekrar verileceği için ilave 6 ay daha gelmiş oluyor.
 
Çevre kanununca alınması gereken izin lisanslar hk. yönt. madde-10'u incelemenizi tavsiye ederim. Mevcut GFB 'nizde yenilemeye gitmeniz gerekiyor gibi.. Emisyon ölçümü yapıldıysa tekrardan yenilenmesi gerekecektir.

MADDE 16 – (1) Geçici faaliyet belgesi ile çevre izin veya çevre izin ve lisansının verilmesi, yenilenmesi ve güncellenmesi için ödenecek bedel ve tarifeler her yıl Bakanlık tarafından belirlenir ve Bakanlığın internet sayfasında yayınlanır.
 
Teşekkür ederim bilgi paylaşımınız için. Tesiste yeni işe başladım. Çevre izni sürecini tamamlamaya çalışırken bir anda kapasite artışı gibi bir durumla karşılaşınca açıkçası kafa karışıklığı yaşadım.
 
@zynp..
1/3 den fazla mı? eğer fazla ise mevcut başvurunuzu tamamlamayın boşuna izin belgesi bedellerini verirsiniz. mvcut başvurunuzun iptalini isteyin il müdürlüğünden, iptal işlemi gerçekleştiğinde yeniden başvuru yapmalısınız. İyi Çalışmlar
 
@Yasemin Aslantürk
Yasemin Hanım,

Çevrimiçi Çevre İzinleri sisteminden gfb ynilemeye yaprak başvuru yapmayacak mı? mevcut gfb yi silecek. ben onu bilmiyordum ya ;)
 
Merhabalar Yasemin Hanım;
Size bir sorum olacaktı. GFB başvurusu yapmak istiyorum ancak kendimi firmaya tanıtamıyorum. Bakanlıktan meslek bilgilerini girip doldurun sonrada tesis işletme protokol kısmından kendinizi tanıtın dendi ama meslek kısmı bilgilerine ve işletme protokolune giriş yapamıyorum. Firmaya kendimi nasıl tanıtabilirim?
 
Üst