• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

GFB ve Kapasite Artışı..

demirmemet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Kasım 2011
arkadaşlar danışmanlığını yaptığım bir hazır beton tesisi için GFB aldım. Ancak tesis yetkilileri kapasite artışı yapmak istiyor. Bu durumda Çevre İzin süreci tamamlanmadan ÇED almamız gerekecek ilk durumda başvuru yaptığımız evraklardan kapsite raporu ve ÇED belgesi değişmesi gerekmektedir.(mevcut başvuruda ÇED muafiyet yazısı yüklenmişti). Bu durumda ÇED belgesini aldıktan sonra Mevcut Geçici Faaliyet Belgesini mi iptal etmem gerekir veya buna benzer bir durumla karşılaşan arkadaşlar varsa nasıl bir çözüm bulmuştur. paylaşırsanız sevinirim....
 
Durumla ilgili müdürlüğe görüş soran bir yazı isteyin bence. Büyük ihtimalle GFB yeniden başlatın denilecektir eğer belgeler değişiyor ve kapasite yönetmelikte geçen sınırı aşıyorsa. Ancak yine de görüş yazısı istemeniz daha açıklayıcı olacaktır.
 
ÇKAGİLHY Madde 10 4. bendin ç fıkrasına ve Madde 10 5. bende bakmanı öneririm. İşletmenin kapasite artışını mevcut durumla kıyasla kaç katına çıkartmak istiyor. Bu hususlara göre hareket edebilirsin.

İzin/Lisans sürecini başlatman için geçerli kaç günün kaldığı önemlidir. Seçme eleme kriterleri kapsamında ÇED Yönetmeliği Ek-2 kapsamında mı ÇED başvurusunda bulunulacak yoksa Ek-1 kapsamında mı başvuruda bulunulacaktır. Süre bazında değerlendirme yapman açısından kendine ait bir planlama yapabilirsin.

GFB başvurusunda bulunduğun İzin konularında, kapasite artışından dolayı bir değişiklik yaşanıp yaşanmayacağı irdelemen lazım.

Sistem Geçici Faaliyet Belgesi Başvurusunun Yenilenmesi konusunda sana izin verecektir. İşletmenin bağlı bulunduğu İl Çevre yetkilileri ile görüşmeni öneririm. Ayrıca Bakanlığı arayarak konu ile ilgili bilgi almanı şiddetle tavsiye ederim.

Benzer bir durumla bende karşı karşıyayım. GFB yenilenmesi için başvuru yapacağım. İşletmenin yakıtı değişti.
 
GFB başvurusunda bulunduğun İzin konularında, kapasite artışından dolayı yaklaşık iki karttan fazla artış yapılması planlanmakta. Bende GFB nin yenilenmesi kanısındayım. Bildiğim kadarıyla bakanlıkta bununla ilgili il müdürlüklerine "izin/lisasn iptali" ve "Unvan değişikliği" ile ilgili sitemde değişiklik yapmaları için il çevre çalışanlarının sitemlerinde bu uygulamayı faaliyete geçirdiklerini öğrendim. ben yinede bakanlıkla görüşüp ordan doğru bilgiyi almaya çalışacam..
teşekkür ederim arkadaşlar.
 
Bu konuda daha önce biz de ikilemde kaldık, sonra Bakanlıkla görüşmemizde şöyle bir sonuç ortaya çıktı :
Tesise alınacak GFB yada çevre izin / lisansı tesisin o günkü durumu için alınır. Siz çevre izin başvurunuzu yapıp çevre izin belgenizi aldıktan sonra, eğer tesiste bir değişiklik (kapasite artışı/ yakıt değişikliği vb) varsa çevre izninizi değişik duruma ilişkin yenileme müracaatında bulunarak gerekli belgelerinizi (ÇED kararı, kapasite raporu gibi) sisteme yükleyebilirsiniz.
Nitekim tesisin kapasite artışına ya da yada ilave tesis kurulmasına yönelik devam eden ÇED süreci olabilir, bu süreç çevre izin başvuru sürecini etkilemez.
Saygılar,
 
Üst