• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Göksu deresi atıksu hattı projesi

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Örnek projelere başlayalım dedik. Ekte Göksu Deresinin Atıksu hattı Projesini bulabilirsiniz.
İnceleyin bir sıkıntı olursa bilgimiz dahilinde yardımcı oluruz.
 

Ekli dosyalar

  • Göksu Deresi Atıksu Hattı.rar
    809.8 KB · Görüntüleme: 257
İncelemeye başlıyorum baktım kimse incelememiş
1)Pafta düzeni ve dosya düzen kısmı
a)Öncelikle dosyaya xref mantığıyla ekli olan dosyalar var bunlar relative path olarak yerleştirilmemiş tamamen saved path olarak yerleştirilmiş o yüzden bu dosyaları taşırken sorun arz eder o yüzden dosyaların xref yapılırken relative path olarak atılması gereklidir.
b)Paftayı antet kısmından ölçtüğümde 880 birim çıkıyor pafta 1/1000 lik olduğu için buradan 880/1000 dersek 0.88 buluruz buda paftanın 90 lık olarak çıktısının alınacağıdır.
altyapıda kullanılan temel birim metredir. o yüzden bu paftalardaki temel birimin metre olduğunu görüyorum.
c)Xrefli olan 1000lik paftaların olmadığı için çizimde karelaj noktalarına dikkat ettim eğer haritada karelaj veriliyorsa mutlaka koordinatların verilmesi gerekir diye düşünüyorumm varmış ama ben görmemişim:)))

d)Paftadaki katmanlara bakıyorm ve hattın gösterildiği katmanın kalın çizgi sitiliyle gösterildiği görüyorum .Bu şekilde çıktı alrken daha rahat ve estetik bir şekilde hattın gözükeceği aşikar fakat yazdırma yaptığımda gördüğüm bir nüans var buna çıktı sitili yapılmamış gibi büyük ihtimalle çizgi kalınlıklarını ozalitçiye yazarak yada sitil oluşturarak verilmesi gerekiyor.
e)Derelerin kesitleri bu paftalarda belli ölçekte verilseydi ve ayrıca bu dere kesitleri için kutu içine alınmış kısa bilgi föyleri yazılsaydı pafta daha bir içerik zengini olabilirdi.

f)aynı şekilde gelen havzaların bilgi föyleri konulabilirdi diye düşünüyorum gelen debi miktarı vb.... devamını yazacak zamanım olur herhalde bu incelemede sadece kişisel görüşlerim vardır herhangi bir şekilde kasıtlı rencide edici vb.. değillerdir . yanlış anlaşılmalardan uzak durmak için bu notu ekledim . İnceleyerek teorik olarak projeyi anlamak daha iyidir hazır elma yerine bazı şeyleri sorgulayarak yapmak en etkili yoludur.
 
Kesinlikle yorumlariniz iyi oluyor temucin bu ise gonul veren arkadaslarda detaylari ve neler yapmalari gerektigini gorurler. Insallah proje paylasimlarina devam edecegim.
 
Elimden geldiğince incelemeye ve önerilerde bulunmaya çalışıyorum fatih bey. hattı incelemeye devam ederken kendime bir kml uzantılı google earth dosyası oluşturdum hatta biraz kayıklık olabilir ama yeri görmek için ideal bir çalışma oldu kml dosyası ektedir. yalnız bu çalışmada kanal ve diğer katnları google earth te tikleyerek ve bir tanesinin üstüne çift tıklayark hattın olduğu yere gidersiniz.
 

Ekli dosyalar

  • göksutimucininceleme.rar
    57.5 KB · Görüntüleme: 51
Üst