• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Göllerden su alma ödevi

Ünsal Yanık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ekim 2011
Su Temini ve Çevre Sağlığı dersinde hocamız Göllerden su alma ile ilgili sadece video ve resimlerden oluşan bir cd oluşturmamızı istedi ama nette bulamadım pazartesiye kadar bulmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim...
 
konu ile ilgili araştırma yapmak için 3 tane başvuru kitabını inceleyebilir ve "lake water intake systems" ya da "göl ve haznelerden su alma" bölümlerini okuyup, içinde geçen metodları (su alma kulesi,mafsallı bağlantılar vs..) google akademik ve sciencedirect'te aratırsanız, ppt ve pdf formatında örnekler bulabilirsiniz. göllerden su alma yönteminde, en bilinen yöntemler fair-grey kitabında detaylı olarak incelenmişti diye hatırlıyorum. bununla da arama yapabilirsiniz. yabancı kaynaklarda genellikle uygulamalar karşınıza çıkacaktır. bunlardan fotoğraf edinebilirsiniz. kaynak kitaplar için:

Fair, G., J. Geyer and D. Ocun, Water and Wastewater Engineering, vol. I and vol. II, John Wiley, N.Y., 1966
Babbit, H., J. Doland and J. Cleasly, Water Supply Engineering, Mc Graw-Hill, N.Y., 1962
Yılmaz muslu- su temini ve çevre sağlığı
 
real player gibi internetten streaming video indirme imkanı veren bir programı bilgisayara kurduktan sonra şu videodan başlayarak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
(bir taşkın bypass hattı sanırım)
linkleri takip ederek bir dünya materyal indirilebilir. çok akademik bir çalışma gerekmiyor sanırım. şu dip savağıdır, şu taşkın suyu savağıdır, bu göl şu barajın gölüdür falan diye kısa başlıklar atarsan videolara yeterli bir ödev olur. görsellik azizim, görsellik hocaları acayip cezbediyor :)
 
bu çok iyi oldu çok teşekkür ederim ikinizede öncelikle :) klape dediğin gibi gerçekten görsellik güzel olması lazım bi de resimleri buldum mu tamamdır :)

resimleri hallettim 40 tane resim buldumda video fazla yok çok az bulabildim ya

videolar da tamam ödevimi hallettim.yalnız merak ettiğim bir şey var bu sistem Türkiyede yok galiba bulduklarım hep yabancı kaynaklardan çünkü...

bknz : yNEnZ5rejP0
bknz : UVI7XZ-HRVE
 
bu linklerindekiler sadece taşkın savağı. barajlar proje yüksekliğine ulaşınca yani gerektiği kadar su biriktirince taşkın savağı devreye giriyor. aslında çok komplike yapılar değil bunlar. bu tür videoların türk menşeli benzerlerinin olmaması da normal. devlet su işleri gibi bu tür yapıların inşasıyla uğraşan kurumların hepsi işlevsiz kurumlar artık. bu konularla ilgili öğretici yayın, görsel materyal üretmeyi bırak bu tür projeleri kurgulama yeteneğini dahi kaybetmiş halde bu tür devlet kurumları.
hidrolik dersinde bi sistemden bahsedilmişti. baraj göllerinde işliyor. bir asansör var. baraj gölünün mansabından giriyor gemiler, baraj gölünün basıncıyla hidrolik bir asansör yardımı ile menbasına itiliyor. yani bir oda var diyelim baraj 30 metre ise o 30 metreyi bir oda içinde yavaşca basılan su ile yükselerek kat ediyor. geminin içinde insan var o sıra.
 
Üst