• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Göz boy duşu atık suyu

hacertal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Kasım 2018
Firma
-
merhaba ,

kimyasal üretimi yapan bir tesisin kaza olma durumlarında acil yardım amaçlı tesisin çeşitli yerlerine yerleştirdikleri göz boy duşları mevcuttur. bunlar zemin üzerinde ve hortumların gidere bağlantısı yoktur. Su tesis yüzeyinde birikip ızgaralardan atıksu bağlantı kanalına akmaktadır. Bir tanesi de yağmur suyu kanalına yakındır. bunlara altına tava vb şeyler yapılması istenmiyor çünkü kaza anında acil durumlarda engel teşkil edileceği düşünülmektedir. gider ile kanala bağlantı yapılmalı mı? mevzuatlar gereği değerlendirebilir misiniz?
çevre şehirciliğin yönlendirmesi ile uygulama yapan oldu mu?
 
Gideriyle alakalı bir yönetmelik olduğunu sanmıyorum. Ama doğrusu bağlamaktır. Göz duşundan gelebilecek kirli suyun yağmur kanalına kaçması sorun teşkil eder.
 
Merhaba,

Akıl süzgecinden geçirince duşların giderleri mutlaka endüstriyel atık su kanalına bağlantı olmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü yağmur suyuna kimyasal gitmesi bizim için acil durum olarak geçmektedir.
O yüzden yağmur kanallarının fabrikadaki son çıkış rögarında, yağ tutucu ve rögar içerisinde ayrıca bir dalgıç pompa var. Bu gibi sızıntılara karşı kirli suyu endüstriyel kanala geri basabilmek için.
Bu konuda ne yazıkki Çevre Şehircilikten bir madde almadık.
 
Üst