• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gps modeli

Miralay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Temmuz 2009
Bir tesisin saha içindeki koordinatlarını yazdığımızda saha sınırlarını gösteren ve saha içinde gezindiğimiz zaman ekranda sahanın neresinde olduğumuzu gösteren GPS aleti varmış.arkadaşlar bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

senin dediğin gps modelleri nu modele benzer bir de gps totalstationlar var
benim söyleyebileceğim en iyi 2 marka leica ve trimble ama maliyetleri çok fazladır .
bunlara gerekte olmayabilir sebebi ise normal bir gps ile bile bu işi halledebilirsin
 
kısaca bu işin nasıl yapıldığını anlatayım
öncelikle sahanın cad&gis ortamında koordinatlandırılmış ve tesisin koordinatları ve kotlları verilmiş olan çizimi alınır .Çizimden öncelikle aplike edeilecek olan noktaların koordinatları okunur. Buna bağlı olarak bir koordinat listesi çıktısı ve aplikasyon projesi oluşturulur . Sahaya çıkılır gps ve dizüstü bilgisayar yanına alınır koordinatlar gps e girilir ve aplike kazıkları çakılır .
 
@temuçin


İşin özü bu aslında. Ayrıca şunu da söyleyelim. "öncelikle sahanın cad&gis ortamında koordinatlandırılmış ve tesisin koordinatları ve kotlları verilmiş olan çizimi alınır " bu google earthe export edilir. Export ettiğiniz döküman cep telefonunda açılır. telefonun gps inide açtığınız zaman projenin neresinde olduğunuz görülür.
 
yalnız google earhe çevrilen dosya belli bir kayma ve hassasiyetle ve hata oranıyla çevrilir çünkü earhtte kuşnakışı bakılır o yüzden hata ortaya çıkar ama örneğin trimble veya arcgisin bunun için hazırladığı hata oranı az olan programları ve aletleri vardır en iyi şekilde onlarla aplikasyon yapılabilir bu yüzden en güzeli total gps kullanmak ve poligon ve nirengi noktası araştırması yapmaktır.Poligon ve kör noktalar atılarak bu iş hata mimimal dereceye inecek bir şekilde yapılabilir
 
aslında bu işin nasıl olduğunu gayet iyi bilenlerdenim sadece normal gps cihazları değilde özellikle haritacıların kullandığı ekranlı gps cihazları varmış bu cihazlar hakkında önerebileceğiniz marka ve modelleri bana gerekliydi. Yardımlarınız için teşekkürler...
 
Üst