• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Green Airport (Yeşil Havaalanı) Projesi ??

cerenycl

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mart 2012
Bu proje hakkında bir çalışması olan var mı? Varsa yardımlarınızı bekliyorum lütfen..
 
arkadaşlar çevresel boyutlarımızı belirleme ve risk analizleri yapma aşamasındayız. daha net bir şey oluşturmadık araştırmalara devam ediyoruz. eğer yardımcı olabilecek dokümanlara ulaştıysanız yardımlarınızı acilen bekliyorum.. zorlu bir çalışma oluyor gerçekten.
 
green airport çalışmasında sivil havacılığın gönderdiği yeşil havaalanı projesi inceleme formu ve yeşil havaalanı projesi başvuru dosyası inceleme forlarından yola çıkmanızı tavsiye ederim.
 
teşekkür ederim, öncelikle onları inceledik ama elimizde hiç bir örnek olmadan çalışmalarımıza tam anlamıyla başlayamadık ne yazık ki.
 
açıkcası bende elime aldığımda gözüm baya korkmuştu size tavsiyem formlar ve çevre mevzuatını beraber inceleyerek yol alın ayrıca bazı bilgiler eksik ve yapılmamış olabilir bunlar da proje başlama kısmında hevesinizi kırar ama hiç bir şey tam değil proje yi yaparak eksiklikleride giderin benim proje kapsamında tek sorunun uçakların buzlanmaya karşı koruyan sıvının nihai bertarafı bununla ilgili bir çalışmanız var mı
 
ben havaalanı danışmanlığına yeni başladım..bizim başvurular daha önceden yapılmış sonuç bekleniyor konuyla ilgili evraklara ulaşamadım henüz..ancak yetkililerle konuştuğumda buzlanma olmadığından herhangi bir şey kullanmadıklarını söylediler.. hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bazı havaalanlarında bu sıvılar kullanılmıyor
 
yeşil havaalanı başvurusunu hangi sistemden yapıyoruz ?
bununla ilgili olarak danışman firmanın bir kullanıcı adı ve şifresi alması gerekiyor mu ?
yardımlarınızı bekliyorum..
 
shgm nın online sisteminden yapılıyor. shgm ile protokol yapıp kullanıcı adı ve şifre alıyorsunuz.
 
teşekkür ederim kullanıcı adı ve şifre aldım fakat "Yeşil Havaalanı Projesi Uygulama Esasları"nı tamamlayamadım. Sera gazı ve karbon ayak izi ile ilgili istenenleri tam olarak anlayamadım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..
 
arkadaşlar merhaba..
çalıştığım havaalanı için daha önceden yeşil havaalanı başvurusu yapılmış ancak eksiklerinden dolayı reddedilmiş. ben tekrardan başvuru yapacağım ancak eksiklerim var tabi ki. bir de sivil havacılıktan yeni bir yazı geldi buzlanmaya karşı kullanılan sıvının arıtılmasıyla ilgili. şimdi öncelikle bu konu üstünden çalışma yaptıktan sonra başvurumu yapacağım.bununla ilgili elinizde bilgi ya da doküman varsa paylaşmanızı rica ederim.teşekkürler.
 
@Özlem Oğuzeş
aynı sorun bizdede var Özlem hanım Karbon ayak izi raporunu ne yaptınız o da var. bir de eksiklikleriniz liste halinde geldimi SHGM den bize başvuru internet adresinde belirtilen şekil yapılmadığı yönünde bir yazı geldi sadece
 
@Yasemin Aslantürk

yasemin hanım, şu andakonuyla ilgili herhangi bir çalışma yapmadık sadece yazı var elimizde. yerinde gidip inceleme yapacağım. eksiklik konusuna gelince reddedilen başvuruyu ben değil daha önceki danışman firma yapmış ve red kararı da onlara gitmiş. zaten reddedildiğini de yeni öğrendim dolayısıyla green airport konusunda çalışmalara başlamadım henüz. :(

arkadaşlar merhaba, başvuru yaparken şifre temin edebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim. SHGM ile nasıl bir protokol yapılıyor? bir de proje için son başvuru tarihi yıl sonu şeklinde bir yazı geldi konuyla ilgili detaylı bilgisi olan var mı? kesin süre yıl sonu mu ya da ek süre talep edebiliyormuyuz?
 
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var gerçekten...havaalanıyla çalışma başlattık..nerden başlasam ne yapsam evvela :)
 
Üst