• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Grip aşısı olacak mısınız?

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Gripten korunmanın yolları neler? Sizde bu yıl grip aşısı olacak mısınız?

Arkadaşlar haberlerde son günlerde bir sürü yayın yapılıyor sizce de bu aşının yapılması gereken zaman geldiği için mi yoksa yine para kazanılması için mi?

Ben normalde domuz gribi görülene kadar aşı yaptırıyordum. Gerçekten de faydasını gördüm. Ama yapılacak aşı içerisinde geçen yıla ait virüslerin de aşılandığını okumuştum. Sizin fikriniz nedir?
 
Bulunduğum yer itibari ile C vitaminine yükleneceğim. Fakat şimdiden grip aşısı olmanızı öneririm. Sonradan rahat edersiniz.
 
Aynen Bende oldum olacam olayazdım derken galiba olmuşum :) Ama şöyle bir durum varki heryıl bir hayvanın adıyla ön plana çıkan bu düzenbazlığa oyuna gelmeyelim derim sırf ilaç pazarının büyüklerinin bir oyunu gibi geliyor bu durum bana tabi bu benim şahsi fikrim .. En iyi çözüm Bol bol C vitamini ve Alternatif tıp :)
 
çok sık grip olduğumdan alternatifleri sürekli araştırırım. buna rağmen yine de grip aşısı olmama taraftarıyım. çünkü çok sağlıklı olduğunu koruduğunu düşünmüyorum. bir komşumuzun çocuğu grip aşısı yüzünden felçli kaldı. ayrıca doktor ve iğne fobim olduğu için öleceğimi bilsem yine de o aşıyı olmam bir hafta gripli olarak can çekişirim daha iyi. bence de en iyi çözüm doğal yollardan alınmış C vitamini. eğer grip olduysanız yine doğal bitki çayları (hazır paket olarak satılanlar hariç ) her kış mutlaka belli aralıklarla yaparım. Tarifine gelince çubuk tarçın karanfil kurutulmuş portakal ve limon kabuğu rendesi ıhlamur zencefil papatya hepsini birden harmanlayıp kaynatıp içine bir tatlı kaşığı bal sıcak servis çok iyi geliyor. ayrıca başka bir karışım ki bunu içmek yürek ister. ama zorda kalınca onu da içiyorum. bir su bardağı sıcak su yarım limon suyu bir kaç tane karabiber biraz tuz karıştırıp içebilirsiniz yine başka bir yöntem tuzlu sıcak suyu burnunuza çekmek. bir diğeri de vicks i sıcak suda eritip buharını çekmek bunların hepsini bizzat denemiş bulunuyorum. tavsiye ederim.
 
@Tuğçe Kökbaş

Sanırım aşıdan sonra bir müddet girpvari bişi oluyorsun normal gibi geldi bana.
 
ben de grip aşısı oldum, bence grip aşısı olma konusunda düşünceleriniz ile ilgili soru işaretlerinizin nitelikli cevaplarını doktorunuzdan alabilirsiniz diye düşünüyorum.. :)
 
Doğada en fazla C vitamini biberde bulunuyor diye biliyorum ve tam grip olmaya başladığınızda gece bolca biberi yemekle birlikte tükettiğinizde sizi fena bir sıcaklık basacaktır. Aldırmayın. Hatta terlemeye bakın. Sabahtan da güzel bir duş aldıktan sonra daha rahatlamış ve giribi atlaşmış olursunuz. Bir de ben hiç ilaç kullanmam. Göz damlasını bile bazen, kremleri çok nadiren kullanırım, ki mideye gidenleri hayatta yutmam! Bir sene grip olduktan sonra zaten öteki seneye zayıflatılmış mikrop bir miktar vücutta kalıyor. Tekrardan aşıyla zayıflatılmış mikrop almaya ne gerek var? Ha bir de doğru mudur bilmiyorum ama bulunduğunuz ortama soyulmamış kabuklu bir iki baş soğan koyarsanız grip mikrobu bu soğan tarafından toplanıyormuş. Bu sadece bir duyum. Hiç denemedim.
 
@emresa

Hepsi değil ama bazıları gerçekten sahtekar sırf anlaştığı kurum vs para kazansın diye senin canını hiç düşünmeyenler de var.

Bir de tabiki en doğrusu bu işi uzmanına sormak ama ben sadece bu konuda fikri olanları dinlemek istiyorum.
 
arkadaşlar her aşıda öldürülmüş veya zayıflatılmış mikrop vücudunuza verilir ki vücudunuz bu mikrobu tanıyıp bağışıklık kazansın diye. aşı olduktan sonra grip olmanız normaldir. her insanın bağışıklık sistemi aynı değil. kimisi aşı olduktan sonra hasta olmazken kimisi de aşı olduktan sonra hasta oluyor ve "neden aşı oldum?" diyerek pişmanlığını dile getiriyor. oysaki bu kişilerin aşı olması ileride daha ağır atlatacağı gribi daha hafif atlatmasına sebep oluyor. vitaminler bence bir yere kadar fayda sağlar. sonuçta hepimiz az çok bu vitaminleri vücudumuza alıyoruz. bu bizim grip olmayacağımız anlamına gelmiyor. tabi bu seçim meselesi ama ben aşı olmanızı tavsiye ederim. hasta olacağınızı bilseniz bile.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


"Yıllarca korku duyulan kuş gribi virüsünden sonra kaygı yaratan yeni virüs bu defa H1N1 ailesinden bir domuz virüsü. Grip virüsleri yüzeylerindeki kısaca H ve N olarak anılan iki temel proteine göre adlandırılıyor. Bu yeni virüsteki H proteini bir domuz virüsünden geliyor, ancak virüse ait bazı genler de kuş ve insan gribi virüslerine ait. Yani aslında bu yeni virüs domuz, kuş ve insan virüslerinin bir karışımı olarak nitelendiriliyor; ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi uzmanları bu karışımı oldukça sıra dışı buluyor."

şimdi eğer grip retrovirüs kaynaklı hastalıksa, aynı sene içindeki salgında bile mutasyonla farklı tiplere evrimleşebiliyorsa ve başka tiplerle aynı vücutta karşılaşıp karışım oluşturup güçlenebiliyorsa grip aşıları ancak kısa vadeli/kısıtlı koruma sağlıyor demektir. bunu bilip aşı olmak beklentilerin boşa çıkmasını engeller. her sabah otobüste arkanızda hapşıran amca size yepyeni, egzotik, ekzantrik, melez virüsler bulaştırırken aşıya ne gerek var zaten?
 
Üst