• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Güncel yönetmelikler?

  • Konuyu başlatan Ahmet Başaran
  • Başlangıç tarihi
A

Ahmet Başaran

arkadaşlar mrb ben yeni mezun meslektaşınızım ve yardıma ihtiyacım var işe girmek için yönetmeliklere çalışayım dedim fakat baya bir değişiklik var tüm değişiklikleri kapsayan son hallerini nerden bulabilirim bakanlığın sayfasına baktım fakat tüm değişiklikler işlenmemiş sanırım. yardımlarınızı bekliyorum...
 
Lebib yalkın gibi sitelere üye olmak zorunlu mu? Denetimlerde genelde soruluyor ancak üye olmasak bir sorun yaşar mıyız böyle bir durumla karşılaşan var mı?
 
Bu konuda genel bir zorunluluk var ama Lebib Yalkın şart değil. Mesela ben her gün resmi gazeteye bakıyorum ama bunun bir takibi yok ya da ÇMO bana değişiklikleri gönderiyor ya göndermezse ? Gelen denetçiler bu tarzda sorular soruyor. Bunu kanıtlayabiliyorsan sıkıntı yok istediğin şekilde takip edebilirsin.
 
1-)Dış kaynaklı doküman listesi oluşturun
Bunların güncelliğini aylık olarak takip ettiğinizi yazın. Bunu da el kitabında veya talimat gibi bir form oluşturup imza veya tikler koyarak yapabilirsiniz. Ama imza kısmında hazırlayan aynı kişi olmamasına dikkat edin
 

Ekli dosyalar

  • DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ.docx
    48.1 KB · Görüntüleme: 37
@Murat Çelebi öncelikle teşekkürler. Bu doküman bizde de mevcut. Hatta Yasal ve Diğer Gereklilikler Mevzuat Tablomuzda var, yönetmelik değiştikçe fabrikamızda mevcut duruma göre bu tabloyu güncelliyoruz. Ancak denetimlerde nereden takip yaptığımıza dair soru geliyor ve buna ilişkin kanıt isteniyor. Örnek olması için ekte yasal gereklilik tablomuzu da ekliyorum.

@Esra G.Ö. Mevzuat.gov.tr ve resmigazete sayfalarını dokümanlarımızda referans göstermem sorun yaratmayacaktır sanıyorum. Çok teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • Yasal ve Diger Gerekliliklere Uyumlulugun Degerlendirilmesi Tablosu.xls
    31 KB · Görüntüleme: 25
@Özge Güven gelen denetçiye bağlı bu biraz ama referanstan çok takibi önemsiyorlar. Uygunsuzluk yazmaları yerine Lebib Yalkın a üye olmayı tercih ediyorum. 4.yenilememizi geçen ay yaptık Yıllık 446 tl ödedik kdv dahil. Firmalar için cüzi miktarlar bunlar.
 
@Özge Güven El kitabınıza ÇMNET'İ ve mevzuat.gov.tr den takip ettiğinizi belirtin, resmi gazete ile
[automerge]1566282474[/automerge]
@Esra G.Ö. Bu minör hata ceza yazamazlar. Sonuç da siz bir şekilde takip yapıyorsunuz
 
Lebib Yalkın 'a üye oldunuz yine burayıda takip etmeyebilirsiniz. Sizin yapacağınız takip ettiğinizi kanıtlamak, başka birşey gerekmez. Yukarıda verilen listede bakın liste yaptım bu şekilde takip ediyorum demek.
 
@Murat Çelebi Minör olduğunu biliyorum. Takip ediyorum demek ve el kitabına yazmak dışında da bir dokumanın olmalı. Açıp bakıyorum siteden mi diyeceksiniz. Denetçi sorar o zaman sen izindeyken kim baktı ya unutursan? Kesinliği yok takibin. Ben ÇMO dan mail geliyor demiştim ya gelmezse demişti. Size gelen denetçiler bu şekilde sorun çıkarmıyorsa ne güzel.
 
@Esra G.Ö. Bende aynı sorulara maruz kaldım fakat tüm yaptığım bu açıklamaları yaptığımda ikna oldular. Hiç bir çalışan 2 ay izne tatile çıkmaz. Bir alt ilgili atasanız?
 
Üst