• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gürültü Haritası

Mehtap Işık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2009
Şehir
İzmir
Firma
AREL Müşavirlik
Merhaba Arkadaşlar GürültüYönetmeliği inceledim ama tam anlayamadığım bazı noktalar mevcut. Gürültü haritasını kimler hazırlamak zorunda. Yönetmelikte yüzbin kişi üstünde ve şehirleşmiş iller diyor. Ancak bu durumda bu haritayı belediye mi, valilik mi, yoksa işletmeci hazırlatmak zorunda. ayrıca işletmenin bulunduğu bölgenin gürültü haritasının olup olmadığını nereden öğrenebiliriz?
 
mehtap hanım, merhabalar

mahalli bölgelerde belediyeler hazırlayıp zannederem 2014 yılına kadar bakanlığa göndermek zorunda.. bunun dışında yine yönetmelikte * ile işaretli işletmeler akustik yada çevresel gürültü raporlarından muaflar... ancak işletme yerleşim yerine yada sessiz alanların 500 m yakınında bulunuyor ise akustik rapor hazırlatmak zorundadır. diğer yandan ise ilin mülki amiri istediği sürece de hazırlatmak zorunda bırakılabilir. bilginize.
 
Özgür Bey cevap için teşekkür ederim. Yönetmeliğin 33. maddesi ç) Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2’sinde “ * ” işareti ile muafiyet getirilmiş işletme ve tesisler ile çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi alması gereken işletme ve tesislerden; 7/3/2008 tarihinden önce kurulmuş ve açılma ve çalışma ruhsatı almış olanlar ile kurulduğu tarih ve ruhsatı olup olmadığına bakılmaksızın çok hassas kullanımlardan itibaren en az 500 metre mesafede olan veya bu Yönetmelik çerçevesinde gürültü haritaları hazırlanması gereken yerleşim yerleri dışında bulunan işletme ve tesisler için çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesine esas değerlendirme yapılmaz. Ancak, yetkili idarenin talep etmesi halinde işletme ve tesisler için akustik rapor hazırlanması zorunludur. ifadesi yer alıyor. Bu ifadeye göre gürültü haritası hazırlanması gerekmeyen yerlerde bulunan tesisler gürültüden muaftır anlamını çıkarıyorum. Tabii il çevre yinede akustik ölçüm isteyebilir. Yanlış mı anlıyorum acaba?
 
doğru işletme yada işletmeciler bazında muaftır, ancak belediye meskul mahallerininin tümünü kapsayan haritaları hazırlamak yada hazırlatmak zorundadır. doğru anlıyorsunuz..
 
özgür bey son bir sorum olacak. gürültü haritası olup olmadığını belediyeden öğreneceğiz değil mi?
 
Üst