• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Gürültü Modelleme Hesabı için Program Önerisi?

İsmet Arslan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ekim 2009
Gürültü modellemesi için önerebileceğiniz programlar nelerdir acaba? Ayrıca varsa elinizde olan programları paylaşmanız mümkün mü?
 
@İsmet Arslan

Profesyonel bir çalışma yapacaksanız SOUNDPLAN kullanmanızı öneririm. Zaten alternatifleri mevcut. ancak söz konusu program lisanslıdır. Bunun dışında ÇED çalışmalarında elle hesaplama yapılmaktadır. Bunu da pekçok ÇED raporu içerisinden alabilirsiniz. Gürültü ile ilgili laboratuvarların alternatif programlar kullandığını duymuştum ancak, hesaplamalar ile ilgili verilen değerlerin detayı bölge özellikleri binalar vb. çevresel faktörlerin girilmesi gerekmektedir. bu konuda Çevre Referans ile görüşebilirsiniz.
 
bir tane fabrikada 30-40 tan gürültü ölçümü yaptık ve fabrikanın gürültü haritasını çıkarmamızı istediler bunu hangi program yapacağım konusunda bir bilgim yok yardımcı olur musunuz?
 
@yılmaz
Ölçümleri kendiniz yaptığınıza göre İşçi sağlığı için kalite amaçlı yaptınız ve gürültü haritasını da kalite amaçlı kullanacaksınız. Surfer programı rahatlıkla işinizi görür. Ama daha önce hiç kullanmadıysanız bir bilenden yardım alın derim. İyi çalışmalar.
 
Üst