• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Güvenlik Raporu

burcu00

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2016
Firma
yok
2019 yılı temmuz ayına kadar yaptığımız BEKRA III bildirimleri kapsamında üst seviye olan tesisler için bulunduğum ilde çalışma bakanlığından firmalara denetlemeler yapılmaya başlandı. ve bu denetlemeler de firmalardan belli başlı evraklar talep edilmektedir. içerisinde de bekra bildirimdeki üst seviye olmasından kaynaklı güvenlik raporunu talep etmekteler. tesisleriniz de güvenlik raporunu hazırlayan yada bekra kapsamında danışmanlığını aldığınız firma isimlerini paylaşabilirmisiniz.

( googleden araştırdığımda bi kaç yeri aradım sadece o blog yazımızdı yapmıyoruz yada alt seviye için güvenlik raporu hazırlıyoruz üst seviye hiç hazırlamadık gbi cvplar aldığım için sizlerden talep ediyorum )
 
geri dönüşünüz için teşekkürler incelediğimde sadece tek bir mesajda tek bir firmanın ismi verilmiş gerisi hesaplamalar beyanlaarla alakalı ama geri dönüşünüz için tekrardan teşekkürler
 
Merhabalar,
Öncelikle şunu söylemek istiyorum piyasadaki hiç bir güvenlik raporu hazırlayan firma bence yeterli değil. Zaten bu durumu şuradan çıkarabilirsiniz. Çalışma bakanlığı raporları onaylamaktan vazgeçti. Denetim sırasında tesiste bulunmasını zorunlu hale getirdi.
Burada önemli olan şirketiniz (danışmanlık yaptığınız tesisler) bu raporu hazırlamak için bir bütçe ayırabilecek durumda mı. Eğer raporu bir firmaya verecekseniz, firmada görev alan yetkililerin kimya ve isg alanındaki yeterlikleri sorgulayın. Tabii ki raporların formatı belli olduğundan, dışarıdan yardım alarak raporları sizde hazırlayabilirsiniz.

Bu arada güvenlik raporlarını Çalışma Bakanlığı, Acil Durum Müdahale Planlarını Çevre Bakanlığı denetleyecek gizi görünüyor.

Kısaca firma maalesef firma tavsiye etmiyorum. Ancak herhangi bir bilgi isterseniz mesaj atabilirsiniz.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
burcu00
Merhaba,

Biz firma olarak üst seviyeli kuruluşuz üst seviyeli kuruluşların hazırlaması gereken raporlar kapsamında danışman firma ile çalışıyoruz firma ismi vermem ne kadar doğru olur bilmiyorum ama biz firmadan memnunuz. CMnet açısından firma ismi paylaşmam konusunda sıkıntı olmaz ise firma ismini paylaşabilirim. Denetimlerde istenilen bilgi ve evraklar ile alakalı neler isteniyor acaba elinizde varsa istenilen evrakları paylaşabilir misiniz?
 
Merhabalar, BEKRA konusunda sizleri bilgilendirmek isterim, umarım yararlı olur.

Ülkemiz’ de BEKRA(SEVESO III) konusunda yeterince bilgi birikimi ve tecrübe oluşturulamamıştır. Bilindiği gibi, 02.03.2019 tarih ve 30702 sayılı resmi gazete’ de” Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik” yayınlanmış,

Yönetmeliği, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ortaklaşa yayınlamıştır.

İlgili yönetmelikle Sanayicilere bir takım “Yükümlülükler”, yetkili makamlara’ da “ Denetim” sorumlulukları getirilmiştir.

Bekra Yönetmeliğine göre, tesislerin kontrol ve denetimlerinde; Güvenlik Raporları+BKÖP+Kantitatif Risk Analiz Raporlarını, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Dahili Acil Durum Planlarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik elemanları incelemede bulunmaktadır.

2020 yılındaki, Denetim ve Kontrol yaptırımlarında, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tesis’ deki çalışan sayısına göre, Güvenlik Raporu olmaması durumunda: 117.391-563.475 TL aralığında İdari Para Cezası+ Faaliyetten men cezası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise: Dahili Acil Durum Raporunun olmaması durumunda 44.245 TL idari para cezası verebilmektedir.

Bekra Yönetmeliğine tabii sanayi sektörleri; Petrokimya Tesisleri(Örneğin, Petrol Rafinerileri, Depolama, Dağıtım), İmalat, Kimya Tesisleri, Metallerin İşlenmesi,Taşıma ve Depolama,Güç Üretimi, tedarik ve Dağıtım, Madencilik faaliyetleri, Diğer Faaliyetler(Yukarıdakilere dahil değilse), Su ve Kanalizasyon ve Atık Yönetimi, Tarım Sektörleri ‘ dir.

Bekra yönetmeliğine göre, tabii tesisler, “Kapsam Dışı, Alt Seviyeli Kuruluş ve Üst Seviyeli Kuruluş” olarak değerlendirilmektedir. Tesislerin kapsamları, kullandıkları tehlikeli Kimyasalların miktarlarına göre belirlenmektedir. Kapsam belirleme doğruluğu kontrollerini, ECHA-EU(Avrupa Birliği) ve GESTİS-IFA(Almanya) sistemlerinden yapılabilmektedir.

Bekra Sistem Beyanları tesis yetkilisi veya tesis çevre görevlisi tarafından yapılmaktadır. Sistem girişlerinde; Toplama Kuralı(çşb)+BEKRA III Atıkları+BEKRA III&SEA yönetmeliğinden yararlanılmaktadır.

Bekra Yönetmeliğine Göre; Alt Seviyeli Kuruluşlar; Bildirim Yapma, Büyük Kaza Senaryo Dokümanı Hazırlama, BKÖP hazırlama, Güvenlik Yönetimi Kurma,Kamunun Bilgilendirilmesi,Tehlikeli Madde Müdahale Kartı Hazırlama,Kaza Sonrası Bilgi Sağlama, Üst Seviyeli Kuruluşlar; Bildirim Yapma, Büyük Kaza Senaryo Dokümanı Hazırlama Güvenlik Raporu Hazırlama,Güvenlik Yönetimi Sistemi Kurma, Kamunun Bilgilendirilmesi, Tehlikeli Madde Müdahale Kartı Hazırlama,Kaza Sonrası Bilgi Sağlama, Dahili Acil Durum Raporu Planı hazırlamakla ve ilgili raporların tesis’ de Denetimler’ de hazır bulundurma zorunluluğu vardır.

Güvenlik Raporları ve Planlar; Ülkemizde Bekra Yönetmeliği + Tebliğler, AB Yasaları ve Uluslar arası kılavuzlar dikkate alınarak hazırlanmaktadır.

Ben, Bekra Yönetmeliği gereğince istenen, “Güvenlik Raporu ve Planlarının” hazırlanması konusunda, Yetkili ve Eğitim Yönünden Yeterli birisiyim. Bu konuda her türlü yardımı yapabilirim.

İletişim: Fikret ŞAN(E.İl Çevre Müdürü-Koordinatör Çevre Görevlisi(Telf:0.542.312 28 93-E-Mail:fikretsan55@hotmail.com)
 
Merhabalar,

Güvenlik Raporunda Büyük Kaza Tehlikelerinin Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi Unsuru kısmında yer alan " Büyük kaza tehlikelerinin ve bu tehlikelerden kaynaklanacak risklerin değerlendirilmesi aşamasında insan faktörü hesabında kullanılan güvenilirlik verisi ile olasılık verilerinin alındığı veri bankaları veya kaynakları" maddesindeki insan faktörü hesabında kullanılan güvenilirlik verisi ile olasılık verilerinin alındığı veri bankaları dediği nedir acaba?
 
Üst