• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hangi işi seçmeliyim?

  • Konuyu başlatan Meltem Girgin
  • Başlangıç tarihi
M

Meltem Girgin

Merhaba arkadaşlar,

Ben yeni mezun bir çevre mühendisiyim ve iş arıyorum.Uzun süredir işsiz kaldım ve bir anda farklı 2 firmadan elime iş olanağı geçti.Bir tanesi çevre laboratuarında iş güvenliği, gürültü vs. konularında raporlama yapmak, diğeri ise bir arıtma firmasında teklif,proje alanında çalışmak.Kafam çok karışık çünkü raporlama yapmak ne demek bilmiyorum.İleride bana ne gibi faydalar sağlar hiç bir bilgim yok.Karar tabiki öncelikle benim fakat hangisinde daha çok kendimi geliştiririm ve alanımda beni üst seviyelere çıkmama kolaylık sağlar bilemiyorum.Lütfen bana yardımcı olun.

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
 
meltemli meslektaşım,

Hiç kimse yeni mezunken hiç bir şey bilmiyordu. Her şey şu anda sadece senin bu işi ne kadar özveri ile ve severek yapacağına bağlı. Şu anda önünde çok güzel iki dal var. Bunlardan hangisine karar vereceğini sen bilebilirsin. Hangisinde kendini bulabilirsin veya hangisi seni daha çok mutlu edecek bu senin kararın.

Örneğin; ben işime bir ÇED firmasında başladım, şimdi çevre görevlisiyim ama ÇED sürecini biliyorum. Yararı var mı? Hem de nasıl :) Buradaki arkadaşlardan ben sana kendi seçtiğim dal ile alakalı bilgi verebilirim. Eminim ki arıtmada çalışan arkadaşlar da sana bu konuda bilgi vereceklerdir. Ama dediğim gibi seçim senin. Hangisi seni mutlu ederse:))
 
Melih bey,

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Fakat benim en büyük sorunum yapılacak işlerin ne olduğu.Örneğin raporlama ne demek, nasıl bir iş?

Çalışma hayatınızda başarılar dilerim.
 
Raporlama yapmak masabaşı bir iş olmakla beraber sahadan gelen dataları alıp müşterileriniz için sürekli rapor yazıp ilgili mercilere mail atmaktan başka birşey değil. Bir teknisyen de bunu yapabilir.

Proje hazırlamak ve teklif hazırlamak ise diğerine nazaran daha zor olmakla beraber patron baskısı daha fazladır lakin parası da daha iyidir. 4-5 sene sonrasını düşün derim. Proje & teklifi seçerdim.
 
teklif ve projelendirmede eger, iyi bir firma ise atiksu aritimi , ekipmanlar, cizimler, okulda genelde hic gosterilmeyen mekanik isler otomasyon gibi konulari da ogrenir ileride bu konuda iyi kazanimlar elde edebilirsin.

aradaki fark bence, matematigi ne kadar sevdigine bagli. seviyorsan projelendirme..yoksa raporlama...
 
merhaba
cevre laboratvurarında raporlama yapmak korkutmasın sizi.biz firma olarak cevre laboratuvarlarına sürekli ölçüm yaptırıyoruz.bunlar gürültü,toz,sıcaklık,nem,aydınlatma ..gibi ordaki arkadasların cihazları var gelip firmada cihaz okuyorlar ve cıkan değerleri not ediyorlar.sonra bu değerleri size laboratuvarda öğretileceği üzere belli bir formatta bize gönderiyor ve bir nüshasını saklıyorsunuz.hepsi bu.
 
tabi ki önemli olan senin kendisini hangisinde mutlu hissedeceğindir ama ben olsam arıtma projelendirmeyi seçerdim işin mühendislik kısmının burada daha iyi yapılacağı düşüncesindeyim.Ekipmanlar ,projelendirme,mekanik işler ilgini çekerse daha zevkli olacağını düşünüyorum.
 
diğer arkadasların da dedıgı gıbı öncelıkle yaptıgın ısten zevk alacaksın ve calıstıgın ortam guzel olacak.eger ki yaptıgın işte huzurlu değilsen istediğin kadar para al mutlu olmazsın.ortamdaki huzur önemli bence
 
Arıtma işine yönel derim. Mutluluk sevmek falan bunlar zamanla olan şeyler. Ben çevre mühendisliği ne demek bilmezken kendimi üniversite de buldum. Ama şuan bi çok şeyi tasvip etmesemde seviyorum ve mutluyum.

Raporlama zor iş olmamakla beraber sana çok şey kazandıracağını düşünmüyorum. Ama arıtım projelendirme işi beni hep heyecanlandırmıştır. İSG konusunda da aynı yapıdayım ama arıtım o projenin hayata geçmesi o tesisi işlerken görmek büyük bi zevk sanki :)
 
Üst