• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hangi seçmeli dersleri seçmeliyim?

Özcan Akın

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Nisan 2011
Firma
Burçed Mühendislik Hizmetleri
Ben istanbul üniversitesi yeni 3.sınıf öğrensiyim.Bu dönem seçmem gereken dersler hakkında görüşlerinizi bildirseniz sevinirim. 6 dersten 2 tanesini seçeceğim. Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

1-Numerik Analiz ve Programlama
2-Reaksiyon Kinematiği ve Termodinamik
3-Gürültü Kirlenmesi ve Kontrolü
4-Toprak Kirlenmesi
5-Doğa ve Biyolojik Çeşitlilik
6-Endüstriyel Mikrobiyoloji
 
Dip not Reaksiyon kinematiği ve termodinamik dersinin hocası kimya mühendisliği bölümünden geliyor..
 
1-6 yada 2-6'yı öneririm. gürültü ile ilgili sertifika programları var onlar daha uygun olur seçmeli dersten ziyade, toprak kirliliğini de kendinde halledebilirsin yada boş zamanlarında o derse girersin.
 
yüksek lisans düşünmüyorsan eğer! yerinde olsam dersi hocasına göre seçerdim (kolay ve yüksek notla geçebileceğin bir ders ). üniversitenizde eğitim nasıl bilemem ama gördüğüm kadarıyla derslerin hepsi sınıfta geçecek türden. şunu kesinlikle unutmayın üniversiteniz ne kadar iyi olursa olsun teorik bilgiden öteye geçebileceğiniz yer staj yeriniz ve iş yeriniz olacaktır. onun için her şeyi öğrenmeye değil okulu bitirmeye çalışın zaten işe başlayınca okulda okuduğunuzdan çok daha fazlasını okuyacaksınız.
 
Meraba 2.sınıf öğrencisiyim hangisi benim için daha faydalı olur?
çevre toksikolojisi
toprak ve yeraltı suyu kirliliği
çevre mühendisliğinde analiz yöntemleri
 
@Özcan AKIN


Seçmeli dersleri tamamen ilgi alanına göre almalısın. Eski İÜ öğrencisi olarak ben 5 ve 6 yı almıştım. Çok da keyifliydi.. Özellikle 5.....
 
merhaba arkadaşlar bende sizlerden fikir alayım. 4 dersten 2 seçmeli seçeceğim. bunlar;
1.dönem

çevre sağlığı
anaerobik arıtma
ileri arıtma teknikleri
atık suların yeniden kullanımı

2.dönem ise şunlar;
çevre müh.kont.ve otomasyon
çevresel modelleme
doğal arıtma
tehlikeli atıkların yönetimi

şimdiden teşekkürler....
 
@kimyager90
1. dönem için ileri arıtma teknikleri veya atıksuların yeniden kullanımı, 2. dönem için doğal arıtma almanı önerebilirim.
 
Üst