• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hastane pazarlık

Merve Yeşildağ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
geri dönüşüm
merhaba arkadaşlar;
daha demin bana bir yazı geldi. hastane ambalaj atıklarını pazarlık usulü ile satacakmış. böyle bir şey mümkün mü ? saçma geldi bana ve araştırıyorum bende. bilgisi olan var mı?şimdiden tesekkur ederim
 
yazı nerden geliyor? öyle bir şeyin olabiletesi yok gibi. belki mücavir alan dışıysa..
 
y
@denizlibo
ok ya hastane ıste isim vermeyım ama merkezı bır yerde. uyarıcı yazı nasıl yazabılırım neye dayanarak yazabılırım:) onu arastırıyorum
 
arkadaşlar araştırmalarım sonucu şunu buldum "Devlet ihale kanununun 51.a maddesi gereği pazarlık usulü ile satış"yapabiliyorlarmış. röntgen suları,kağıt-karton,cam, plastik grubu bu şekilde oluyormuş.
 
bence bu şekilde bişi olmaz sonuçta belediyenin atık yönetim planı vardır atıklar da bu plana göre toplanıp geri kazanımı/bertarafı yapılır.
 
bencede ama pazarlık usulü varmış ki bu bulunduğum şehirde degıl baska sehırden geldı bıde uzerınde teklıf yazısı degıldır yazıyor:)
 
şimdi hatırladım da buna benzer bi olayda bizim başımızdan geçmişti. anlaşmalı olduğumuz belediye sınırları içindeki hastane ilçe dışından başka bi firmadan bu tür atıklarını ücretli alması için yazı yazmış. firmada da alamayacağını bu tür işlerin bu şekilde yürümediğini yazmış ve bize yönlendirdi. bizde hastaneyle irtibata geçip durumu izah ettik problem çıkmadı yönetmelik açık sonuçta. olmadı belediyeyi arayıp teyid ediyorlar.
 
şimdi ben yönetmelik gereği böyle olmadıgını uygulama planı dogrultusunda yapılması gerektıgını mı soylemem gerek? yardımcı olursanız cok sevınırım
 
evet biz öyle yaptık çözüldü. atık yönetim planı ve aaky den bahsettik. sonradan belediyeyi arayıp teyid etmişler.
 
Üst