• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hastaneden çıkan serum torbaları

Can Doğan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Şubat 2012
Firma
-
Herkese kolay gelsin hastaneden çıkan tamamıyla boş serum torbalarını TATlar alabilir mi yoksa tıbbi atığa mı girer diyelim aldı naylon dan mı plastik grubundan mı alabiliriz?
 
@Can Doğan
alıyor çünkü tıbbi atıklar kontrol yönetmeliğinde
Ambalaj atıkları
Madde 12- EK-2’de B grubu altında yer alan kağıt, karton, plastik ve metal ambalaj atıkları, kontamine olmamaları şartıyla diğer atıklardan ayrı olarak mavi renkli plastik torbalarda toplanırlar. Serum ve ilaç şişeleri gibi cam ambalaj atıkları ise yine kontamine olmamaları şartıyla cam ambalaj kumbaralarında, kumbara olmaması halinde ise diğer ambalaj atıkları ile birlikte mavi renkli plastik torbalarda toplanırlar. Kullanılmış serum şişeleri ayrı toplanmadan önce, uçlarındaki lastik, hortum, iğne gibi hasta ile temas eden kontamine olmuş materyallerden ayrılır. Kontamine materyaller diğer tıbbi atıklar ile birlikte 13 üncü maddede belirtilen esaslara göre toplanır.
Toplanan ambalaj atıklarının, Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda geri kazanılmaları sağlanır.
diyor. ama ne olarak alırsınız bilemiyecem
 
Merhaba,

Ekteki yazı hastanerele gönderilmiştir ve denetimlerde bu yazılara göre uygulama yapılıp yapılmadığına da bakılmaktadır. Yasemin Hanım'ın belirttiği gibi yönetmelikte kontamine (yönetmelik geneline bakarsanız buradaki kontaminasyondan kasıt kan veya vücut sıvısı bulaşıdır)olmadığı sürece ambalaj atık olarak değerlendirilir denilmektedir. Ancak 2011 yılında İl Sağlık Müd. aracılığı ile İl Çevre Müd.den çıkan yazıda lavobolara dökülmelerin engellenmesi için bunların tehlikeli atık olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtilmektedir. Tabi bu durumda çok yüksek miktarda farmasötik atık açığa çıkmaktadır. Biz bu duruma çözüm olarak tamamen boşalmamış ilaç/serum şişelerini farmasötik atık adı altında tehlikeli atık olarak veriyoruz. Boşalmış olan şişeleri de ambalaj atığa atıyoruz.

Böyle bir yazının olduğunu da göz önünde bulundurarak işlem yamanızı ve herhangi bir denetimde savunmanızı buna göre hazırlamanızı tavsiye ederim.
 

Ekli dosyalar

  • ilac_atiklari_hk.pdf
    1.8 MB · Görüntüleme: 78
Üst