• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hastaneler için çevre danışmanlığı hakkında

Şerif Çakmak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Aralık 2011
Şehir
Sakarya
Firma
-
'ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR YÖNETMELİĞİ EK-2 10.14 Hastane ve sağlık kuruluşları (yatak kapasitesi 20 ve üzeri olanlar).* şeklindeki hastaneler Sağlık Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu bir genelge ile yılbaşından sonra danışmanlık hizmeti almayacakmış' diye bir söylenti var. Bu genelge 81 ile de gönderilmiş. Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar, konunun doğruluğu ile ilgili yardımcı olabilirler mi?
 
hastaneye danışmanlık yapıyorum ve sizden yardım istiyorum, ilk olarak istenecek belgeleri hallettim fakat; ilk olarak nerelere ne tip bildirimler yapılmalı hiç bir fikrim yok. bilgisi olanın yardımcı olmasını istiyorum lütfen :)
 
atık su yada emisyon kaynağı yoksa gfb başvurusu yada bildirime ne kadar gerek wardır? Danışmanlığını yaptığım hastanenin mevzuata uygun olmasını sağlıyorum o kadar. Atık yönetimi, geçici atık depo ruhsatı vs...Başka bir işlem yapan war mıdır onu da bilmiyorum.
 
internetten de bulabilirsin bnm bulduklarımdan bi tanesi böyle...
 

Ekli dosyalar

  • AD- Tbbi Atk Ynetim Plan -son-28.03.2011.doc
    181 KB · Görüntüleme: 220
3 yıllık tehlikeli atık yönetim planı derken ünite içini kastediyorsunuz sanırım; çünkü yönetmeliğe göre ünite içi olanı bizler genel tehlikeli atık yönetim planını ise bağlı bulunan belediyeler hazırlıyor. doğru muyum?
 
hayır üniteiçi atık yön. planını oluşturuyorsunuz ama hiçbiryere göndermiyorsunuz gelinen denetimlerde kontrol ediyorlar.
3 yıllık atık yönetim planı sadece tehlikeli atıklar için yapılıyor (tehlikesiz atıklar için de ayrı olarak yapılmaya başlanıyor) ve İÇOM a gönderiliyor. Çalıştığınız fabrikalar için yapıyorsunuzdur zaten ondan bir farkı yok.
 
Hastaneler hem Tehlikeli Atık Kontrolü Yönetmeliğine göre 3 yıllık Tehlikeli Atık Yönetim Planını hazırlayıp İl Çevre ve Ş. Müd.ne onaylatmak zorunda, hem de Tıbbi Atıkların Kont. Yönet. göre Ünite İçi Tıbbi Atık Yönetim Planını hazırlayıp hastane içerisinde de uygulamak durumunda. Hatta hastaneye daha önceden Tıbbi Atıklar için denetime gelinmiş ve Ünite içi tıbbi atık yon planı görülmemişse hazırlandıktan sonra İl Çevreye sunulmasını da isteyebiliyorlar. Bunun yanında teknik servisten kaynaklanan atık madeni yağlarını ve yemekhaneden kaynaklanan bitkisel atık yağları da ilgili yönetmeliklere uygun çalışmalarını yapmak zorunda. Ambalaj atıklarını lisanslı/GFB li TAT'lara bedelsiz vermek durumunda. Bütün bunların yanında da İl Müdrülüğü uygunluk yazısı alıp GFB ye başvurmak durumunda. Atıksuları ile ilgili bulunduğu şehire bağlı olarak değişir İstanbul için İSKİ'den Kanal Bağlantı Yazısı almak durumunda vs. vs. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
 
seveso bildirimine gerek yok, izin başvurusuna da gerek yok. çoğu devlet hastanelerinde bu böyle. ambalaj ve tıbbı atıklar ile ilgili çalışmalar yapılacak sadece. çkagilhk kapsamında izin alması gerek diyor fakat izin konumuz yok , istiyosanız görüş alın içomdan. akustik ölçüm yaptırabilirsin ve iyi de olur.çünkü normal çıkıcaktır.anormal çalışan yok sadece çevreden gelmiyorlar ki denetime. Onlarda çok iyi biliyorlar. ama yönetmelik bu danışmanlık hizmeti alacak,çünkü bu işi çevre görevlisi belgesine sahip insanların yapması isteniyor.Burdan okudugum kadarıyla bazı illerde çevre yönetim birimi kuruluyormuş. her il aynı değil ki. hastaneler bagımsız da olabilir.
 
bu konuyu herhngı bir ilin il saglık müdürlüğünü arayıp sorabılırsınız...?? benı aramıslar hatta tel numaramı yazmıstım...direk benı aramıslar ama ben yoktum... ama cevre komısyonu neden kuruyolar anlamıyorum zzaten gıda ve cevre dıye sube bırımı var her il müdürlüğünde...
 
İÇOM dan bize gelen yazıda 20 yatak ve üzeri kapasiteli hastanelerin (özel yada kamu) çevre izni alması gerektiği yazıyor
 
hastane için İl müdürlüğü uygunluk yazısı için görüştüğümde madde 10.14 için başvurulacağını ve hastanede kojenerasyon ünitesi yoksa dilekçede ilgili kısma emisyona bağlı olarak yazmama gerek olmadığını ilgili bölümü boş bırakabileceğimi söylemişlerdi. Dilekçeyi bu şekilde hazırlayarak başvurdum ve 2 özel hastane için de İl müdürlüğü uygunluk yazısı aldım. Başvuruya gerek yok bi dilekçeyle muafiyet istenmeli diyen arkadaşlara söylüyorum öyle bir şey yok, GFB ye başvuru yapılmasını istiyorlar. Daha sonra muaf mı değil mi biz karar veririz diyorlar. Bilginize
 
GFB başvurusu yaparken neye başvuruyorsunuz çok basit bir soru? hangi izin ve hangi lisansa? ilcevrelerin ne dediği önemli değil cogu kendinden bihaber! vede haklılar oturacak masa sandalye bile yok, neyse tekrar soruma cevap verirseniz sevinirim.
 
@Yağmur CENGİZ
isterseniz görüş alabilirsiniz diye belirttim, hastaneler için genelleme yaptım , tabiki her hastane aynı değil. ama 20 den 100 e kadar yatak kapasitesi olan hastaneler için geneli böyle daha fazlası içinde olabilir böyle . ayrıca devlet hastaneleri için demiştim.
 
@Yasin ASLAN
Geçen perşembe başka bir firmama il uygunluk için geldiklerinde direk hastaneler için ne yapmamız gerektiğini sordum, emisyon konulu başvuruda bulunun, biz zaten hastanelere kapsam dışı yazısı vereceğiz dediler...
 
teşekkürle, ama bu uygulamada yasal ve mantıklı değil, bazı ilcevreyede hiç başvurmana gerek yok diyor, bu nedenle sordum özellikle ama mantık muafiyet verilmesi uygun olacagi
 
kolay gelsin bi sorum olacaktı.ben saglık bakanlıgında çevre saglıgı teknisyeniyim.çalıştıgım hastane kücük bi ilçe hastanesi.tıbbi atık sorumlusuyum.belediyeyle sözleşmemiz yok.az miktardaki tıbbi atıgımızı yakarak bertaraf ediyoruz.sizce nasl bi yol izlemeliyim ?
 
Üst