• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Havalandırma havuzumuzda köpürme

süleyman Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Kasım 2020
Şehir
Amasya
Firma
çalışıyor
Havalandırma havuzumuz taştı. Oksijenmetre de yok nedeni ne olabilir. 3 gün önce bakteri aşıladık.
Screenshot_20210504-090819.jpeg
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20210504-090950.jpeg
    Screenshot_20210504-090950.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 7
İlk aşılamadan sonra köpük oluşumu görülmesi normaldir ama fotoğraftan gördüğüm kadarıyla besin eksikliği/ölüm köpürmesi bu. Endüstriyel atık su mu yoksa kentsel mi?

Bu arada oksijenmetre olmadan aktif çamur işletilemez. Kim neye göre böyle bir yapı kuruyor ilginç gerçekten.
 
süleyman Ö.Mikroorganizmaların yapısı gereği 1 adet bakteri bile kalmış olsa bölüne bölüne tüm havuzu kaplayabilir. Hepsi ölmüş diyemeyiz. UAKM/AKM analizi yaparak anlayabilirsiniz ama büyük ihtimalle imkanınız yoktur.

Oksijenmetre olmayan bir aktif çamuru işletmek açıkçası çok zor. Yani bir kalp hastalıkları hastanesi işletiyorsunuz ama tansiyon aletiniz yok gibi bir şey bu.
Her endüstrinin suyu farklıdır ve değişik tepkiler verebilir ancak ben tekstil sektörü suyunda bu görüntüyü besin eksikli olduğunda görüyorum. Bu sorunu çözmek için ham su beslemesi yapıp oksijeni ideal seviyelere alır, azot ve fosfor takviyesi lazımsa takviye ederdim.

BOİ5 : N : P oranına bakın. Çok büyük ihtimalle azot ve fosfor eklemeniz gerekecek. Giriş suyunda aynı anda KOİ, BOİ5, TN, TP baktırın. Her şeyden önce bir oksijenmetre alın. Bir otomasyon sistemi olmalı. Ona bağlamalısınız. Elle manuel takip yapılamaz. Oksijenmetre pahalı geliyorsa ORP metre ile de takip yapılabilir ama siz oksijenmetre talep edin bence.
 
Aşılama sonrası köpürme normaldir.Ancak bakteri oluşumu düşüktür.Üre DAP şeker takviyesi yapmanızı öneririm.
Tez vakitte oksijenmetreyi temin etmenizde fayda var...
 
Üst