• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Hayalinizdeki çmo vol.2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Hayalinizde ki ÇMO isimli konuyu açalı neredeyse 4 yıl olmuş. Aşağıda madde madde herkesin bir şekilde buluştuğu maddeleri derledim. Aşağıda ki maddeler şahsi görüşüm değil meslektaşlarımın bu 4 yıllık süreçte yazdığı mesajlardır.

Bu süreç içerisinde düzelen maddeler var ise belirtmeniz durumunda maviye boyayarak bir madde azaltmış olalım. Aşağıda belirtilen maddeler sizden gelecek maddeler doğrultusunda güncellenmeye devam edecektir. Yeni talepler/beklentiler yada şikayetleriniz var ise belirtmenizi rica ederim.

Bu konuda ek olarak ÇMO 'nun meslektaşlarımızdan beklentileri nedir bunu da öğrenmek istiyoruz. Odada aktif rol alan yada yönetimde ki arkadaşlarımız bu konuda beklentilerini odanın işleyişinde ki sıkıntıları ve bizlerin bu konuda neler yapabileceğini yazarlarsa iyi olacaktır.

ÇMO 'dan beklentiler:
  1. Kayıt sürecinde geçmişe dönük borç yani vermediği hizmetin parasını istemeyen (Birçok meslektaşımın bu sebeple odaya kayıt olmadığını biliyorum.)
  2. Asıl misyonu olan meslektaşlarının sorunlarının çözümüne odaklanmış
  3. Yazılarının, yayınlarının ve basın açıklamalarının farklı anlaşılmalara mahal vermeyecek ve çeşitli görüşte ki insanlara saygı duyulacak politiklikte yayınlayan.
  4. Hayata karşı duruşu odanın kinden farklı olan üyelerin görüşlerini dikkate alan. (basit bir örnekler somutlaştırmak gerekirse; bilmem nerede direniş yapan solcu kardeşimizi anan, 1 mayısta kızıla boyanan odamız 18 martta şehitlerini anmayı, mevlit kandilinde peygamberi anmayı hatırlamalıdır.)
  5. Siyaset yapan değil muhalefet yapan ve mesleğimizle alakasız olan konularda hükümete muhalif olmayan, (Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir ama odanın olmamalı).
  6. Çevre mühendisliğiyle ilgili değilde üzerine vazife olmayan işlere karışmayan.
  7. Çevreci olan ama çevreciden daha çok Mühendis gibi davranan. Bir şeye karşı çıkıyorsa bunu rakamlarla ifade edebilen.
  8. Çevre konularında yol gösterici, bilgilendirici ve kısmen denetleyici olarak görev yapan
  9. Çevre konularında teknik çalışmalarının sayısını ve kalitesini arttıran.
  10. Çevre mühendisliğinin teknik-teknolojik altyapısının gelişiminde aktif rol oynayan.
  11. Çevre mühendisliği alanında, üniversitelerle birlikte bilimsel faaliyetlerde bulunan
  12. Öğrencilerin mesleklerini tanımaları için çok daha sıkı çalışan, endüstriyle araya köprüler kuran..
  13. borcunuz var diye mesaj atan değil sorduğum sorulara cevap alabileceğim
  14. Mensuplarına iş alanı oluşturan
  15. Çevre mühendislerinin hakkını savunabilen. (Bakanlık bir arıtma tesisinin kapasite raporunu makina mühendisleri odasından istiyorsa hakkımızı ne kadar savunduğu tartışılır.)
  16. Sadece Ankara İstanbul'a değil de tüm illere hizmet veren, işini sahiplenmiş bir yönetim istiyorum.
Konu kilitlenmiştir. Konunun devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Hayalinizdeki çmo vol.3
 
Bir firmada görev yaparken düşük bir ücrete çalışıyordum. Projede 3 mühendis imzası gerekliydi ve biri de bendim. Bir maddeyle karşılaşıldıktan sonra işveren sigortamı tatmin edici bir seviyede yüksek yatırmak durumunda kalmıştı. Şuan çok net hatırlamıyorum yönetmelik neydi nerden oldu diye ama bu gibi ufak tek cümlelik maddelerle çevre mühendisi maaşlarını belli bir seviyede tutabilirler. Böylece hem ucuzcu işveren hem de sırf tecrübe edinmek için 3 kuruşa çalışan çevre mühendisleri ortadan kalmış olur.
 
Odanın imkanlarını kullanmadığım ve nispeten yaptıkları işleri desteklemediğimi dönemler için tarafımdan geçmişe dönük aidat istemelerini mantık çerçevesinde bulmadığımdan özellikle geçmişe dönük aidat ödemelerin kaldırılması gerektiğini düşünmekteyim. Üye olmadığıma göre yapılan faaliyetleri desteklemediğim anlamına geldiğinden bu dönemlere ait aidat borcu çıkarılması ne kadar uygun olur bu düşündürücüdür.
Ayrıca diğer en önemli madde olarak değerlendirirsek Çevre Mühendisleri Odasının adına yakışır faaliyetleri sürdürmeleri mesleğimizi savunmaları ve sadece siyaset yapmaktan vazgeçmeleri...
 
merhabalar;

önceki konuyu detaylı okumadım ve bu başlıkta yaptığınız listeleme o konunun bir özeti niteliğinde ise;

1- yazılan 16 maddenin 5 tanesi (2, 3, 4, 5, 6) oda faaliyetlerinin siyasetin boyunduruğunda ilerlemesinden duyulan rahatsızlığı içeriyor.
2- yazılan 16 maddenin 8 tanesi (1, 2, 7, 11, 12, 13, 15, 16) oda faaliyetlerinin temel unsurlarının yerine getirilmesinde yaşanan aksaklıklarla ilintili.
3- yazılan 16 maddenin 4 tanesi (8, 9, 10, 14) odanın vizyoner bir aksiyon ve mesleğin geleceğine katkıda bulunmasında aktif rol almasını talep ediyor.

sonuç olarak;

siyasetin içinde tarafgirliğe fazlasıyla bulaşarak üyelerinin mesleki ve insani hassasiyetlerini göz ardı ederek taraf olduğu yapıya teşne olmaktan kendini alamayan, oda faaliyetlerinin en temel işlemlerinde bile üyelerince yetersiz olarak addedilen, tüm bunlarla beraber vizyoner bir aksiyon ve mesleğin geleceğine katkıda bulunmaktan uzak bir odanın varlığını gözlemlemek çok yanlış olmaz.

hayalimizdeki ÇMO ne olursa olsun, benim gördüğüm gerçek ÇMO bundan çok da fazlası değil.

saygılarımla.
 
benim hayalimdeki ÇMO
- Başta en önemlisi mesleğinin ne olduğunu bilen insanlardan kurulu olmalı iyi tanırabilmeli
- Siyaseti bir kenara bırakılmalı deniyor siyaset bırakılmasın tamamen hükümetin yanlışları özellikle kapitalist kesimin cebi dolsun diye yapılan doğa katliamlarında iyi bir direniş göstermeli odamız sadece halk ile değil odamızda gerekini yapmalı güçlü olmalı kendisini ilgilendiren alanda gereken direnişi sağlamalı ki hükümet o zaman dediklerimizi yapar en azından muhattap alır...
- Her platformda her alanda çevre mühendisi iyi tanıtmalı ve meslektaşlarını savunmalı
- Öğrencilerin ve tercih yapacak kişilerin çevre mühendisini iyi tanıtmalı tanımaları için çok daha sıkı çalışmalı,
-ÇMO bir çevre mühendisi kendi sine saygı duylacak şekilde itibarı geliştirmeli
-ÇMO halk ile iç içe olmalı özellikle doğa ticareti katliamların olduğu yerde haksızlık olan yerde olamlı
-ÇMO gereksiz yatırımın olduğu halkın istemediği yerlerde ön safta olmalı doğa katliamlarının siyaseti olmaz .... v.b
 
Ben bu maddeleri sağlamanın bir yolu olarak üniversitelere inmeleri alttan yetişen çevre mühendisleriyle iç içe olmaları staj ve iş imkanların sağlanması öğrenciye yönelik eğitimleri, sempozyum ve panelleri odanın daha aktif sağlanmasını, gerek görüldüğünde İzmir'deki tecrübeli çevre mühendisi Anakaraya, Adana, Konya ya gidip tecrübelerinden üniversite öğrencilerine anlatmalı, böylelikle bir silsile yapılmış ve bugün olmasa bile 2-3 boyunca bu yapıldığı takdirde daha aktif roller oynayacağımızı düşünüyorum
 
Mesela ödediğimiz aidatlar daha verimli kullanılsa. Her yıl aidat ödeniyor ancak bütün etkinliklerden, eğitimlerden yine ücret isteniyor. Bunu bir oturup düşünmek lazım.
Anlamsız işler yapılmasın. Mesela ismi lazım değil bir kargo firmasının oturduğum ilçenin merkezine göndermek kaydı ile ajanda benzeri bir defter göndermesin. Bu kargonun parası nereden karşılanıyor ? Bu defter neden basılıyor? (Hadi burda sponsorlar var diyelim). Bu defteri bana gönderince ne oluyor ? Bana ne katkısı var ? vs vs.
Daha şeffaf, daha mantıklı, daha ayakları üzerine basan ve üyelerini geliştirmeyi ve kollamayı hedefleyen bir oda olsa fena olmaz hani.
 
bugun hayalim gerçekleşti, 840 tl 5 yıllık üyelik bedeli ödedim ve karşılığında sadece 2018 değil aynı zamanda 2017 ajandami da aldim. böyle hizmet görülmedi, üstelik iki adet anahtarlık ve 2 adet ÇMO rozeti de verdiler. başka hiçbirşey beni bu kadar bahtiyar edemezdi.
kapıdan girdim ilk söylediğim şey "haracınızı getirdim" oldu...ne kadar inanclilar bilmem ama ben hakkımı helal etmiyorum...haram olsun...
karşı masamda iki kişi var ikisi de üye değil ve benimle ayni isi yapiyorlar ayni maasi aliyorlar. bu nasil zorunlulukmuş anlamadim...
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2018-07-04 at 11.03.40.jpeg
    WhatsApp Image 2018-07-04 at 11.03.40.jpeg
    87.5 KB · Görüntüleme: 27
@cgdm
ÇMO yetkililerinden aldığım bilgiye göre zaten durum böyle. Onların da bizden talebi çalışma hayatında yaşadığımız tüm değişiklikleri onlara bildirmemiz.
 
Çmo üyelik bedeli alındığını bilmiyordum 2 nci sınıf öğrencisiyim ÇMO Dan haberi olmayan meslekdaşlarım var odanın kendisini bizlere daha çok duyurmasını bizlere yardımcı olmalarını beklerdik
 
@Mehmet Baytemur

Aslında ben senin gibi düşünmüyorum. Yerellerde çalışmalar oldukça fazla araştırırsan. Burada önemli olan kişinin oda ile ne kadar tanışmak istediğidir. Bursa'yı göz önüne almak gerekirse; öğrencilik dönemimde hem çevre topluluğu hemde odada ki arkadaşlarla aktif şekilde irtibattaydım ve çok hevesli arkadaşlardı. En azından bir etkileşim vardı. Şuan için durumu bilmiyorum ama yani senin gibi aktif kişiler var ise bir çok kişiye kendinizi duyurabilirsiniz. Odayı duyurabilmek için illaki yerelde ki öğrenciler yada yöneticiler mi birşey yapması lazım diye soracak olursan tabiki değil, merkez oda yönetimimizde her 2 yılda bir öğrenci kurultayını organize ediyor. 2 yılda bir olması ne kadar doğru buda tartışılır ama finansal ve iş yükü bunu kısıtlıyor. Kısadan özetliyecek olursam, içinde ki heyecanını kaçırmadan mesleki odanı savun-tanıt. Etkinlikler düzenleyin ve bu konuda yardım istersen her zaman bana ulaşabilirsin. Elimden Geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
 
ANLAM VEREMİYORUM GERÇEKTEN BUNLARI YAPMAKLA ODAYA ZARAR MI VERİYORUM ...Kİ KENDİ ADIMA SÖYLÜYORUM 1 TL ODAYA BORCUM YOKTUR ODADAN ARKADAŞLAR İLE KONUŞUYOR İRTİBAT HALİNDEYİZ BİZ SENDİKA YADA BİR AYRI BİR KURULUŞ DEĞİLİZ NE YAZIK Kİ KAÇTIR BU BEYEFENDİ İLE TARTIŞIYORUM FAKAT ANLAM VEREMİYORUM BENDEN TECRÜBELİ OLAN BÜYÜKLERİM VE MESLEKİ OLARAK MESLEĞE VEYA ÖZELLİKLE ODAYA BİR ZARAR VEYA AKLINIZA BAŞKA GELECEK BİR SIKINTIM VAR MIDIR LÜTFE AÇIKLAYIN BEYEFENDİ ARTIK KENDİSİNİ BİRŞEY SANIYOR ODA BABASININ MALI SANIRIM ... ARTIK ÇOK DOLDUM İNANIN ..
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    18.2 KB · Görüntüleme: 103
  • Screenshot_20180924-124000.jpg
    Screenshot_20180924-124000.jpg
    48.6 KB · Görüntüleme: 101
@Ferhat Elçi bey siz ne kadar faydalı olursanız insanlara cırtlak seslerde çıkacaktır. aldırmayın sizi ve yapmış olduğunuz iş ilanı paylaşımınız sonu kadar destekliyorum.Boşverin en büyük cevabı dikkate almadığınız göstererek verebilirsiniz.Ayrıca odaya zarar verebilceğiniz bir durum yok ortada.Herkes işine baksın!! İYİ NİYET neticede devam etmelisiniz paylaşımlarınıza :) BEN de çok eleştiri alıyorum ama bu iyi birşey demek ki faydalı oluyorum. Doğru ya da yanlış insanların dikkatini çekip farkındalık yaratıyorum.!!! ki SİZİN gibi olabilsek keşke.
 
@Çevre2731
daha önce de tartıştık kendisine bana söyledikleri tek tek aklıda neymiş eleştirilerim odaya zarar veriyor ki yok odada kimleri tanıyorsun diye laflara girince ne kadar tanırsan o kadar mı değerli olunuyor oda da tabiki de hayır ama gel gör ki bunun gibileri kendlerini birşey sanıyor mesele kimi tanıdığın değil istersen odayı yerden yere vur gene de sahiplemek bize düşer tabiki bana yazmasının sebebi sanki insanları proveke ediyorum odaya karşı ama inşallah allahtan bulur ..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst