• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Hayalinizdeki çmo vol.2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Hayalinizde ki ÇMO isimli konuyu açalı neredeyse 4 yıl olmuş. Aşağıda madde madde herkesin bir şekilde buluştuğu maddeleri derledim. Aşağıda ki maddeler şahsi görüşüm değil meslektaşlarımın bu 4 yıllık süreçte yazdığı mesajlardır.

Bu süreç içerisinde düzelen maddeler var ise belirtmeniz durumunda maviye boyayarak bir madde azaltmış olalım. Aşağıda belirtilen maddeler sizden gelecek maddeler doğrultusunda güncellenmeye devam edecektir. Yeni talepler/beklentiler yada şikayetleriniz var ise belirtmenizi rica ederim.

Bu konuda ek olarak ÇMO 'nun meslektaşlarımızdan beklentileri nedir bunu da öğrenmek istiyoruz. Odada aktif rol alan yada yönetimde ki arkadaşlarımız bu konuda beklentilerini odanın işleyişinde ki sıkıntıları ve bizlerin bu konuda neler yapabileceğini yazarlarsa iyi olacaktır.

ÇMO 'dan beklentiler:
  1. Kayıt sürecinde geçmişe dönük borç yani vermediği hizmetin parasını istemeyen (Birçok meslektaşımın bu sebeple odaya kayıt olmadığını biliyorum.)
  2. Asıl misyonu olan meslektaşlarının sorunlarının çözümüne odaklanmış
  3. Yazılarının, yayınlarının ve basın açıklamalarının farklı anlaşılmalara mahal vermeyecek ve çeşitli görüşte ki insanlara saygı duyulacak politiklikte yayınlayan.
  4. Hayata karşı duruşu odanın kinden farklı olan üyelerin görüşlerini dikkate alan. (basit bir örnekler somutlaştırmak gerekirse; bilmem nerede direniş yapan solcu kardeşimizi anan, 1 mayısta kızıla boyanan odamız 18 martta şehitlerini anmayı, mevlit kandilinde peygamberi anmayı hatırlamalıdır.)
  5. Siyaset yapan değil muhalefet yapan ve mesleğimizle alakasız olan konularda hükümete muhalif olmayan, (Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir ama odanın olmamalı).
  6. Çevre mühendisliğiyle ilgili değilde üzerine vazife olmayan işlere karışmayan.
  7. Çevreci olan ama çevreciden daha çok Mühendis gibi davranan. Bir şeye karşı çıkıyorsa bunu rakamlarla ifade edebilen.
  8. Çevre konularında yol gösterici, bilgilendirici ve kısmen denetleyici olarak görev yapan
  9. Çevre konularında teknik çalışmalarının sayısını ve kalitesini arttıran.
  10. Çevre mühendisliğinin teknik-teknolojik altyapısının gelişiminde aktif rol oynayan.
  11. Çevre mühendisliği alanında, üniversitelerle birlikte bilimsel faaliyetlerde bulunan
  12. Öğrencilerin mesleklerini tanımaları için çok daha sıkı çalışan, endüstriyle araya köprüler kuran..
  13. borcunuz var diye mesaj atan değil sorduğum sorulara cevap alabileceğim
  14. Mensuplarına iş alanı oluşturan
  15. Çevre mühendislerinin hakkını savunabilen. (Bakanlık bir arıtma tesisinin kapasite raporunu makina mühendisleri odasından istiyorsa hakkımızı ne kadar savunduğu tartışılır.)
  16. Sadece Ankara İstanbul'a değil de tüm illere hizmet veren, işini sahiplenmiş bir yönetim istiyorum.
Konu kilitlenmiştir. Konunun devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Hayalinizdeki çmo vol.3
 
@Ferhat Elçi

Her durumda kendini haklı gören, eleştiriye açık olmayan insanlar sinsilesi ülkemizin en büyük sorunu. Cevabım arkadaşın şahsına değil alınmasın. Birazda suçu kendimizde aramalıyız. Sizin konunuz tamamen farklı o yüzden beyefendinin fevri davranmaması gerekli. Her proje başlatan odaya zarar vermez aksine güçlendirir. Oda bundan feyz alıp yoluna farklı fikirlerle devam edebilir.
 
@Ferhat Elçi
Varsa bir sıkıntı buradan açıkca yazabilir bizlerde görüşlerimizi yazarız, herkes eleştirebilir ve eleştirilebilir sonuçta oda kim kimler ne için var bunun cevabını iyi analiz etmek lazım.
 
@gökhan arslan
anlatamıyorum kendisine maalesef yoksa bu hareketi yapmazdım neymiş ben arkadaşları proveke ediyormuşum ? valla ne diyim oda da böylesi çok yoktur inşallah

@Çevre2731
Eleştiri kabul etmeyen tabuyu yıkamayan gelişemez ... Haklısınız
 
Buradan yapılan tartışmaları çok gereksiz buluyorum. Sonu yok ve hiç bir ilerleme kaydedilmiyor. Danışmanlıkta çalışanlar atananlara saldırıyor. Atanan arkadaşlar da odayla işleri kalmadığı için umursamıyor.
Odaya gitmeyip aidatını ödeyen biri olarak gelen maillerdeki fotoğraflara bakıyorum. (etkinlik ya da eğitim gibi) Maksimum 5-6 kişi oluyor. Yakınan arkadaşlar odaya gidip zaman geçiriyor mu? Eğitim almasalar bile etkinliklere ve komisyonlara katılıyor mu? Sadece merak ettiğim için soruyorum. Bu ülkede odaların pasif olduğunu herkes biliyor olmalı.
Gereksiz ve sonucu olmayan tartışmalara girerek bilgi paylaşımında bulunduğumuz ortamı bozmayın lütfen.
 
@Murat Demirtaş
@Murat Demirtaş

Yaptığınız yorumu bir kaç kere okudum ve şu yorumu çıkardım, sanki siyasi çıkar uğruna oda çalışma içerisinde ve çevre mühendisi olmamıza rağmen çevre görevlisi belgesi almaya zorlanıyoruz, oda buna göz yumuyor ya destek oluyor gibi bir anlam çıkardım. Yanlış anladıysam beni düzeltirsen sevinirim, ki eğer tam olarak bunu demek istediysen de üzücü bir yorum yapmışsın demektir. Her ne kadar odaların uygunsuz ve kabul edilemez bazı tutumları ve uygulamaları olsa da bu konuda ki hassasiyetine bizzat zamanında şahit oldum. Özellikle Çevre Görevlisi konusunda yapılan oda çalışmaları sayesinde her ne kadar belgeyi almayı zorunlu kılsa da siyasiler en azından diğer meslek birimlerinden bizi ayrı tutmayı kabul ettiler. Şu konuda kesinlikle aynı fikirdeyim 4 sene mesleki olarak yeterliliğini aldığımız konular hakkında tekrar böyle bir sertifikaya ihtiyacımız var mı ? Kesinlikle hayır ve karşıyım. Ama bu konuda oda elinden gelenin fazlasını süreçte yaptığını da biliyorum. Sadece objektif bakmaya çalışıyorum. Yani oda ile bir bağlantım yoktur. Bunu da belirtmek isterim. Sadece bu süreci bilmemin nedeni öğrencilik dönemime rastlamış olması ve süreçte bulunmuş olmam.
 
yok hayır yanlıs anlasılmısım

ben butun meslek odalarının sadece meslek ve meslektekılerının sorunlarıyla ılgılenmesını dıle getırmek ıstedım baska mecralar pesınde kosmadan daha etkın daha bızım sorunlarımızla ılgılınen bır oda arzu edıyoruz . çevre gorevlısı belgesı hakkında dusuncem odayla alakalı degıldı en buyuk sıkıntılardan bırı dıye dıle getırdım bana sacma gelıyor bız cevre muhendıslıgı okuyupda 5 yıl sonra bır belge dayatılması .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst