• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Hayalinizdeki çmo vol.3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Hayalinizde ki ÇMO ve Hayalinizdeki çmo vol.2 isimli konuları açalı neredeyse 7 yıldan fazla olmuş. Hayalinizdeki çmo vol.2 konusunda herkesin bir şekilde buluştuğu maddeleri derlemiştim takip ettiğim kadarıyla listede pek bir değişiklikte olmamış. Aşağıda ki maddeler şahsi görüşüm değil meslektaşlarımın bu 7 yıllık süreçte yazdığı mesajlardır.

Süreç içerisinde düzelen maddeler var ise belirtmeniz durumunda maviye boyayarak bir madde azaltmış olalım. Aşağıda belirtilen maddeler sizden gelecek maddeler doğrultusunda güncellenmeye devam edecektir. Yeni talepler/beklentiler yada şikayetleriniz var ise belirtmenizi rica ederim.

Bu konuda ek olarak ÇMO 'nun meslektaşlarımızdan beklentileri nedir bunu da öğrenmek istiyoruz. Odada aktif rol alan yada yönetimde ki arkadaşlarımız bu konuda beklentilerini odanın işleyişinde ki sıkıntıları ve bizlerin bu konuda neler yapabileceğini yazarlarsa iyi olacaktır.

ÇMO 'dan beklentiler:
  1. Kayıt sürecinde geçmişe dönük borç yani vermediği hizmetin parasını istemeyen (Birçok meslektaşımın bu sebeple odaya kayıt olmadığını biliyorum.)
  2. Asıl misyonu olan meslektaşlarının sorunlarının çözümüne odaklanmış
  3. Yazılarının, yayınlarının ve basın açıklamalarının farklı anlaşılmalara mahal vermeyecek ve çeşitli görüşte ki insanlara saygı duyulacak politiklikte yayınlayan.
  4. Hayata karşı duruşu odanın kinden farklı olan üyelerin görüşlerini dikkate alan. (basit bir örnekler somutlaştırmak gerekirse; bilmem nerede direniş yapan solcu kardeşimizi anan, 1 mayısta kızıla boyanan odamız 18 martta şehitlerini anmayı, mevlit kandilinde peygamberi anmayı hatırlamalıdır.)
  5. Siyaset yapan değil muhalefet yapan ve mesleğimizle alakasız olan konularda hükümete muhalif olmayan, (Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir ama odanın olmamalı).
  6. Çevre mühendisliğiyle ilgili değilde üzerine vazife olmayan işlere karışmayan.
  7. Çevreci olan ama çevreciden daha çok Mühendis gibi davranan. Bir şeye karşı çıkıyorsa bunu rakamlarla ifade edebilen.
  8. Çevre konularında yol gösterici, bilgilendirici ve kısmen denetleyici olarak görev yapan
  9. Çevre konularında teknik çalışmalarının sayısını ve kalitesini arttıran.
  10. Çevre mühendisliğinin teknik-teknolojik altyapısının gelişiminde aktif rol oynayan.
  11. Çevre mühendisliği alanında, üniversitelerle birlikte bilimsel faaliyetlerde bulunan
  12. Öğrencilerin mesleklerini tanımaları için çok daha sıkı çalışan, endüstriyle araya köprüler kuran..
  13. borcunuz var diye mesaj atan değil sorduğum sorulara cevap alabileceğim
  14. Mensuplarına iş alanı oluşturan
  15. Çevre mühendislerinin hakkını savunabilen. (Bakanlık bir arıtma tesisinin kapasite raporunu makina mühendisleri odasından istiyorsa hakkımızı ne kadar savunduğu tartışılır.)
  16. Sadece Ankara İstanbul'a değil de tüm illere hizmet veren, işini sahiplenmiş bir yönetim istiyorum.
  17. Oda cmnet gibi online platformları takip ederek üye sorularını cevaplasın.
  18. Fiziki mekana sahip toplantılar yerine online toplantılar için çözüm üretsin.

Odada buluşamıyoruz bari forumda buluşalım herkesi konunun altına mesaj yazmaya davet ediyorum.
 
@Kemal Ezen
valla hocam ben ve benim gibi bir cok kisi bu konuda madur olanlardan. cevre görevlisi olaylari ilk ciktigi zaman (2010 2011 civari) odaya üye olmadan çevre görevlisi belgesini alamiyordun, o yuzden mecburiyetten olduk, o zamanlar calismadigin süreyi ödememe gibi birsey de yoktu, o yuzden mezun oldugumuz yıldan itibaret üyelik parasi aldılar bizden. odanın isi sadece maduriyet yaratmak, herhangi bir maduriyetini giderdigini duymadık henuz...

@Ferhat Elçi
ben her türlü mecradan sikayet ettim. oda merkezine mail de attim, il temsilcigine giderek sözlü olarak da soyledim. hatta yetmedi bimer e bile sikayet ettim. ama hicbirinden sonuc alamadim. bosa kürek. hicbir türlü sikayeti dinlemeyen sadece bildigini okuyan, yeter ki çarkım dönsün die dusunen bir yapı iste...
 
@Tolgay Doğan
Şefim birlikte hareket edemiyoruz birlikten kuvvet doğar oda zaten artısı eksisi malum ama bence bırakmakta olmaz hem çevremiz hemde meseleğimize sahip çıkmak için ortak hareket etmeliyiz .. ama işte somut adımlar için destek yok buraya şikayet edenler birde bir olsalar keşke ..
 
@Ferhat Elçi
dogru soyluyorsun hocam. o zaman bir imza kampanyasi baslatilsin, ortak dille bir dilekce yazilsin hepimiz katılalım. zaten bu forum da sayfalarca şey yazılmış olmasına rağmen şikayetler 10 maddeyi gecmez sanirim. ortak bir dilekce yazilsin altina imzamizi atalim gönderelim odaya. ne kadar bir sonuc almayacagimiza emin olsam da yapalım bence. zaten benim son görüsmelerimde problemin kaynaginin ÇMO değil TMMOB olduğu soylendi. kuralları onlar koyuyor biz uyguluyoruz dendi...
 
Degerli Uyemiz Oda calismalarimizi degerlendirecegimiz, meslek alanimizdaki sorunlarin tartisilacagi, 10.11.2018 Cumartesi gunu, saat 15.00-17.00 arasinda gerceklestirecegimiz Genel Uye Toplantimiza katiliminizi bekler, iyi calismalar dileriz. TMMOB Cevre Muhendisleri Odasi Istanbul Subesi B002

Hadi bakalım toplantıya. Kimler gidiyor?
 
bu konuda ben de bir anket yayınlamayı planlıyordum. Fatih benden önce davranmış.
anket maddeleri hazırlayıp, sayfa içerisinde yayınlasak ve sonucunda maddeler halinde bildiri hazırlayıp, sunmayı düşünüyorum. yapsak mı?
 
@Fatih Özcan
İnşallah buradaki şikayet eden arkadaşlar katılımı arttırıp ortak şikayetleri dile getirip uzakta olan mühendis arkadaşların sesi olurlar .. ?
 
@Fatih Özcan
lütfen gitme imkanı olan arkadaslar katılsın ve burda konusulanları anlatsın. istanbulda olan arkadaslar da muhakkak katilsinlar bence...
 
@Tolgay Doğan

Aslında burada konuşulanları takip ediyorlardır. O yüzden yazılanları bildiklerini düşünüyorum. Ancak bu tip toplantılarda foruma üye olmayıp odaya üye olanların da forumda tartışılanları duyması önemli.
 
TMMOB Yönetim Kurulu‘nun 24 Kasım 2018 tarihli toplantısında "Ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları için 2019 yılı ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari brüt ücret, 4500 TL olarak belirlenmiş...

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@Ferhat Elçi
hiç oralara gitmeye gerek yok, devlet bu tarife tavsiyedir diyor, TMMOB yanlış anlatıyor diyor, kurumlar tavsiyeyi denetlemez ki emri denetler.
 
Gıda mühendisleri odası düzenli olarak firmalarda çalışan gıda mühendislerinin maaşlarını denetliyor. firmalar odanın belirlediği maaş üzerinden yatırıyorlar fakat sonrasın da yatırılan tutarın bir kısmını geri alınıyor. buna bile bir çözüm bulunmuş maalesef
 
önce mühendis çalıştıran firmaların kazançlarıyla ilgili asgari fiyat listesi belirlenmez ve uygulanmazsa, belirlenen asgari maaşlar da masaldan öteye gidemez. yaz geç asgari 10000...
 
ÇMO Çevre Mühendisleri Odası...
Sanırım yine ÇMO Başkanlık yarışı var yakın zamanda, zira yine ziyaretler,
yine iş yapmaya başlamalar...
Neyse eleştiriye girmeden sadece "Aday" olacak kişi ve gruplara naçizane tavsiyeler;
1) Üye aidatını minimize edip fazla sayıda mühendisi odaya kayıt etmek
2) Konusunda uzman mühendislerle sürekli eğitim ve konferanslar yapmak
3) Siyaset ve ideolojilerden uzaklaşmak
4) Her şeyi eleştirmek değil yada her şeyi onaylamak değil doğruya doğru yanlışa yanlış demek
5) Mutlaka çözüm önerisi sunmak
6) Üniversite, sanayi ve kanun koyucularla işbirliği yapmak
7) Yeni mezunlara istihdam sağlamak hatta öğrencilere proje ve AR-GE desteği sağlamak
8) KOSGEB, İŞ-KUR, TÜBİTAK ile uyum içinde olmak
9) Yurt dışı projeler yapmak çünkü çevre global bir süreç ve çözüm ister
10) Çalışan ve işverenlerin standartlarını yükseltmek
11) Yerel, ulusal ve uluslararası basında yer almak
12) Genel Merkez, İl Temsilcilikleri ve Şubeler uyum içinde çalışmak Daha yazılacak, söylenecek çok şey var. İnşallah birilerinin kulağına küpe olur. (NOT: Bugüne kadar hiç oy kullanmadım, herhangi bir oluşum veya grubu desteklemedim. Bunu da marifet olsun diye yazmadım, daha hak ettiği gibi yönetilmek dileğiyle

laboratuvar sektörümüzden değerli Uğur Beyin paylaşımı ...
 
Ferhat bey dediklerinize harfiyen katılıyorum . Nitelikli çevre mühendisleri hedef ve projeleriyle bu istekler örtüşüyor sanki bazı maddelerde .
Nitelikli çevre mühendisleri grubu hedef ve projeleri ;
1- Meslektaşların odaya olan bağlılıkları arttırılacak
2- Üniversitelerin her daim görüşleri ve destekleri alınacak
3-Meslektaş yararına eğitimler yapılacak ,
4-Komisyonlar kurulacak
5-İş bulma zorlukları asgari seviyeye indirilmeye çalışılacak
6- Bütçe yönetimi ile ilgili çalışmalar yapılacak
7-Sanayiciler ile meslektaşlarımızı bir araya getirecek etkinlikler gerçekleştirilecek
8-Seminer ve sempozyumlar düzenlenecek
9-Kamu ,kurum ve kuruluşları ile doğru iletişim sağlanacak
10-Basın ve medya organları ile program ve röportajlar yapılacak
11-Danışman firmalar ile ilişkilerde samimiyet ve süreklilik olacak
12-Meslektaş ve öğrenciler için etkinlikler düzenlenecek
13- Adana 'da çevre fuarı yapılması sağlanacak
14-Teknik geziler düzenlenecek
15-Yıllık staj planlamaları yapılacak
16-Odamızın Adana Kent Konseyine üyeliği sağlanacak
17-Çalıştaylar düzenlenecek
18-Meslek onur yılı törenleri düzenlenecek
19-Mezun buluşma organizasyonları düzenlenecek
20-Düzenli olarak genel üye toplantıları tertip edilecek
21-Sosyal kulüpler kurulacak
22-Özel sektördeki kuruluşlar ile indirim protokelleri yapılacak
23-Mesleki söyleyişiler düzenlenece
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst