• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Hayalinizdeki çmo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Birçok meslektaştan odayla ilgili yakınmalar her zaman duymaktayız.Bir süre sonra oda seçimleri de olacaktır. Yönetim değişsin ya da değişmesin, tüm meslektaşlara hayalinizdeki odayı tarifler misiniz?Maddeler halinde odanın yönetim anlayışı nasıl olmalıdır? Nasıl bir strateji izlenmelidir?

Not: Tahrik edici düzeyde yazılan siyasi mesajlar doğrudan silinecektir.
 
Bu konuyu açalı neredeyse 4 yıl olmuş. Aşağıda madde madde herkesin bir şekilde buluştuğu maddeleri derledim. Aşağıda ki maddeler şahsi görüşüm değil meslektaşlarımın bu 4 yıllık süreçte yazdığı mesajlardır.

Bu süreç içerisinde düzelen maddeler var ise belirtmeniz durumunda maviye boyayarak bir madde azaltmış olalım. Aşağıda belirtilen maddeler sizden gelecek maddeler doğrultusunda güncellenmeye devam edecektir. Yeni talepler/beklentiler yada şikayetleriniz var ise belirtmenizi rica ederim.

ÇMO 'dan beklentiler:
  • Kayıt sürecinde geçmişe dönük borç yani vermediği hizmetin parasını istemeyen (Birçok meslektaşımın bu sebeple odaya kayıt olmadığını biliyorum.)
  • Asıl misyonu olan meslektaşlarının sorunlarının çözümüne odaklanmış
  • Yazılarının, yayınlarının ve basın açıklamalarının farklı anlaşılmalara mahal vermeyecek ve çeşitli görüşte ki insanlara saygı duyulacak politiklikte yayınlayan.
  • Hayata karşı duruşu odanın kinden farklı olan üyelerin görüşlerini dikkate alan. (basit bir örnekler somutlaştırmak gerekirse; bilmem nerede direniş yapan solcu kardeşimizi anan, 1 mayısta kızıla boyanan odamız 18 martta şehitlerini anmayı, mevlit kandilinde peygamberi anmayı hatırlamalıdır.)
  • Siyaset yapan değil muhalefet yapan ve mesleğimizle alakasız olan konularda hükümete muhalif olmayan, (Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir ama odanın olmamalı).
  • Çevre mühendisliğiyle ilgili değilde üzerine vazife olmayan işlere karışmayan.
  • Çevreci olan ama çevreciden daha çok Mühendis gibi davranan. Bir şeye karşı çıkıyorsa bunu rakamlarla ifade edebilen.
  • Çevre konularında yol gösterici, bilgilendirici ve kısmen denetleyici olarak görev yapan
  • Çevre konularında teknik çalışmalarının sayısını ve kalitesini arttıran.
  • Çevre mühendisliğinin teknik-teknolojik altyapısının gelişiminde aktif rol oynayan.
  • Çevre mühendisliği alanında, üniversitelerle birlikte bilimsel faaliyetlerde bulunan
  • Öğrencilerin mesleklerini tanımaları için çok daha sıkı çalışan, endüstriyle araya köprüler kuran..
  • borcunuz var diye mesaj atan değil sorduğum sorulara cevap alabileceğim
  • Mensuplarına iş alanı oluşturan
  • Çevre mühendislerinin hakkını savunabilen. (Bakanlık bir arıtma tesisinin kapasite raporunu makina mühendisleri odasından istiyorsa hakkımızı ne kadar savunduğu tartışılır.)
  • Sadece Ankara İstanbul'a değil de tüm illere hizmet veren, işini sahiplenmiş bir yönetim istiyorum.
 
Benim hayalimdeki ÇMO;

- Başta (ve en önemlisi) mesleğinin ne olduğunu bilen insanlardan kuruludur,
- Siyaseti bir kenara bırakmıştır,
- Asıl misyonu olan meslektaşlarının sorunlarının çözümüne odaklanmıştır,
- Her platformda meslektaşlarını savunmaktadır,
- Öğrencilerin mesleklerini tanımaları için çok daha sıkı çalışır, endüstriyle araya köprüler kurar..


İnanın bana böyle bir ÇMO meslektaşlarının %90ından falzasının tam desteğini alır...
 
İktidara her konuda muhalefet olmayı bi kenara bırakıp, salt çevre konularında yol gösterici, bilgilendirici ve kısmen denetleyici olarak görev almasını istiyorum..

Şuan ÇMO yanlış politikaları yüzünden (siyaset uğraşısı) destek almayı bir kenera bırakın hiçbir şekilde kaile alınmamaktadır. Taslak yönetmelik-tebliğ-Karar ile ilgili Mahkeme mahkeme mahkeme! mantığından arınıp buna gerek kalmadan, haklılığını kendi iradesi ile bunun yanısıra daha hızlı ve etkin çözüm üretebilen bir mekanizma haline gelmelidir.

Yeni yönetimin bu yanlışlıklara düşmemesini sadece uzmanlık alanıyla ilgilenmeli, mevcut yatırımlar, projeler ile ilgili olarak da yol kesici değil, yol gösterici, düzeltici özellikte faaliyet vermesini istiyorum.
 
Değerli meslektaşlarım serzenişte bulunmak ta haklıyız ki artık odanın pankartlarla caddelerde değil makalelerle sektörde olmalıdırlar bizim çevre mühendisleri olarak otobüs fiyatlarıyla ne gibi bir teknik düşüncemiz olabilir bunları yapacak bir çok STK mevcut , bizim çevre mühendisliği anlayışımız sanayinin gelişimine parelel olarak Çevre teknolojisi geliştirmektir. Bu düşüncedeki meslektaşlarımız aynı çatı altınta toplanması gerekiyor iletişim içerisinde olalım arkadaşlar...
 
Burda bir grup kurup aynı düşüncedeki insanlarla seçimlerde yer almalıyız . Yüreki olanlara duyrulur.ben varım diyen iletişime geçsin.
 
Çevrecilikle çevre mühendisliğini ayıramayız, bizim görevimiz çevreye minimum zararı olacak çözüm önerileri getirmektir. Birşeye karşı çıkarken ona çözüm önerileri de getirebilmeliyiz... Belki de sorun burdadır Oda/bizler çözüm önerilerimizi pek fazla dile getiremiyor veya öne çıkartamıyoruz o yüzden sadece karşı çıkan taraf gibi görünüyoruz... Bunu aşmamız gerekir...
 
benim hayalimdeki ÇMO;
her yeni yıl için bastırdığı ajandaları çok çok rica ediyorum üyelerine 1 Ocaktan önce ulaştırsın.
ajanda geldiğinde ne yazık ki 10-15 gün geçmiş oluyor. ve başka ajanda kullanmak zorunda kalıyorum. gelen ajandayı da hatıra olarak arşive kaldırıyorum.
 
Sayın Üyemiz,

2011 Yılını bitiriyoruz.
Mesleki haklarımız, çalışma koşullarımız açısından yine zor bir yıldı.
Çevre Görevlisi değil Çevre Mühendisiyiz dedik.
Daha fazla işsizlik, kölelik, taşeronlaştırma yasası olan Torba yasasına tüm Emek Örgütleri ile yan yana durarak karşı çıktık.
Ülkemizde muhalif olmanın daha da zorlaştığı bir yıl oldu.
Suyuna, toprağına sahip çıkan derelerine HES yapımına izin vermeyen köylüler yine isyandaydı.
35 milyon kadın, şiddetsiz eşit hak bir yaşam istiyoruz diyerek sokaktaydı. Günde 5 kadının öldürüldüğü ülkemizde kadın cinayetlerini durdurmak için seslerini bu yılda dalga dalga yaydılar.
Bir arada yaşamak isteyen bizler bu yılda her türlü ırkçı, militarist politikalara karşı çıktık.
Bir yıl bitir, yeni bir yıl başlar. Ve bizlerin söyleyecek daha çok sözümüz, yapacak daha çok işimiz var.
Tüm üyelerimiz, dostlarımızla birlikte yeni yılı beraber karşılamak için 29 Aralık 2011 Perşembe Saat:19.30`da şubemizde yapacağımız "YENİ YILA MERHABA KOKTEYLİNE" bekliyoruz. DEMİŞ

HER HANGİ BİR TEKNİK ÇALIŞMA GÖREN VAR MI?
 
Yukarıdaki maile vereceğim cevap sanırım şu şekilde olacak,

Sayın ÇMO
2011 yılı da diğer bütün yıllar gibi mesleğimiz açısından zor bir yıldı.
Çevre Mühendisleri Odası olarak Çevre Görevlisi değil, Çevre mühendisiyiz dediniz, dedik fakat hala aldığımız belgelerde Çevre Görevlisi yazıyor ve biz de bu şekilde imza atıyoruz. Eski yönetmeliğe göre artık 20 meslek olarak çevre görevlisi belgesini paylaşıyor iş yapıyoruz. Görevimiz, hakkımızı savunmaktı. Ama daha fazlası gerekli. Mühendis olarak cevabımız ne diploma yakmak ne de işi doğrudan mahkemeye sürmek olmalıydı.

Bizler siyaset yapan değil, mühendislerinin hakkını gözeten bir ÇMO istiyoruz. Bugün yeni mezun bir çevre mühendisi 600-700 TL gibi komik ücretlerle çalışmakta. Bunun ÇMO olarak farkındasınız. Neden bu konuda bir çalışma yapmadınız? Bu tutumunuz yüzünden çevre mühendisleri piyasada tutumlarını bireysel savunmakta toplu halde değil. ÇMO'nun görevi sadece oda kayıt belgesi düzenlemekten ibaret olmamalı.

Unutmayın! ÇMO sadece Çevre Mühendisleri oldukça varolacaktır. Sizler çevre mühendislerini terkederseniz yaptığınız ÇMO'nun ve Çevre Mühendisliği'nin intiharı olacaktır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst