• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hayvanları öldüren de hapse girecek

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Hayvanları Koruma Kanunu'nda bir değişiklik yaptıklarını ve bundan sonra hayvanları öldürenlere para değil hapis cezası da verileceğini söyledi. Kanunun Başbakanlık'ta olduğunu belirten Veysel Eroğlu, bütün canlıları korumak mecburiyetinde olduklarını belirterek, "Bu zaten bizim kültürümüzde var." dedi.


slide.jpg

Veysel Eroğlu, Ankara Ramada Otel'de düzenlenen 'Biyolojik Çeşitlilik Sempozyumu'na katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Veysel Eroğlu, biyolojik çeşitliliğin bu dünya için olmazsa olmaz bir şart olduğunu söyledi. Türkiye'deki biyolojik çeşitliliğin de kıta Avrupa'sından daha fazla olduğunu dile getiren Eroğlu, "Biyolojik çeşitliliği korumak mecburiyetindeyiz, bu bizim en büyük zenginliğimiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki biyolojik çeşitliliğin belirlenmesinde yabancı uzmanların ağırlığı olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Tür belirleme için yabancıların gelmesi bizi rahatsız eder. Kesin bir dille söylüyorum bu konuda üniversitelerle işbirliği yapmaya hazırız. Bunu birlikte yapacağız, birlikte başaracağız." diye konuştu. Bakan Eroğlu ayrıca uzmanları ve akademisyenleri, 'kürsülerinde oturmak yerine araziye gitmeye' çağırdı.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda da değişiklik yaptıklarını açıklayan Bakan Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan ve şu an Başbakanlık'ta olan yasaya göre, hayvanları öldürenlere sadece para cezası değil hapis cezası da geleceğini söyledi.

Ayrıca Veysel Eroğlu Brezilya'da gerçekleştirilecek ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda bakanın da katılacağı G-20 toplantısı için bu konuda ciddi hazırlık yaptıklarını aktardı. Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından sempozyum kapsamında açılan stantları gezdi.

zaman.com.tr/haber.do?haberno=1291454&title=hayvanlari-olduren-de-hapse-girecek
 
Bakan iyi güzel söylüyor da kanun çıkınca hayvanlar hemen koruma altına alınmıyor ne yazık ki. aklı fikri yerinde olan kimse hayvanları öldürmek istemez. nasıl bir önlem alacaklar meçhul. bir yanda hayvan haklarını koruyan dernekler bir tarafta belediyeler bir tarafta halk. işin içinde olduğumdan çok iyi biliyorum. belediyenin telefonları susmuyor. sürekli şikayet yazıları, gelip gidenler herkes başıboş hayvanlardan rahatsız. çocuklar kadar büyükler de tehlike altında. doğru düzgün barınaklar bile kurulmuyor. her isteyen barınak da kuramıyor. planlar projeler görüş yazıları onay yazıları derken prosedüre takılıyor çalışmalar. kaldı ki barınak da çözüm değil. barınak kendi kendine çalışmıyor. veterinerinden tutun da bakıcılarına kadar birçok kişiye iş imkanının sağlanması lazım. yeme içme ilaç masraflarını katarsak maliyet yüksek oluyor. yakalanan hayvanlar belli bir süre barınaklarda bakım altında tutuluyor. kısırlaştırılıyor. sakat olanlar iyileştiriliyor. aşıları yapılıyor. ama ömrünün sonuna kadar onları oralarda tutamazsınız. doğal ortamlarına bırakılmak zorunda. doğal ortamına bırakılan hayvan istediği kadar kısır olsun istediği kadar aşıları olsun. ısırmayacağını kimse garanti edemez. böyle bir durumda ne yapılması lazım? halk şikayetçi olduğu kadar hayvan haklarına da sahip çıkıyor. şikayete geldiklerinde ''onları sokaklarımızdan uzaklaştırın ama öldürmeyin'' diye biten şikayetlere ne cevap verilmesi gerekiyor?
 
Üst