• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

hazır beton firmaları

hazır beton üretimi yapan bir beton santrali firmamız saatte 10 m3 ve üzeri beton üretimi var. atıksu deşarj, gürültü ve emisyon bütün izinlere tabimi olması gerekiyor acaba.
 
Yakıt olarak ne kullanıyor?, üretim kaynaklı-yakma kaynaklı gaz çıkışı var mı?, atıksu çıkıyor mu? Çıkıyorsa nereye deşarj ediliyor, kanala mı?, alıcı ortama mı?, arıtma tesisi var mı? Alan mücavir alan içinde mi?, sanayi bölgesi mi?, belediyeye mi bağlı? Civarında yerleşim birimi var mı? Bu ve bunun gibi bir sürü sorunun cevabı ile birlikte alacağınız veya sahip olduğunuz belgelere göre izinlere de başvuracaksınız.

Saygılarımla.
 
yardımcı olunacak konu hakkında bilgi verirseniz bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler.
 
merhaba;

Hazır beton santralleri alansal kaynalı emisyon oluştuğu için emisyon izini alması gerekmekte, ancak bir geri dönüşüm havuzu yok ve belirli bir alıcı ortama mikser ve santralin temizleme işleminden kaynaklanan atıksularını arıtarak deşarj edecek ise atıksu deşarj izinide alması gerekmektedir.

Sağlaması gereken fiziksel şartları bakanlığın aşağıdaki sayfasından ulaşabilirsiniz;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Ancak ben size kısa bir bilgi vereyim;

1- Öncelikle tesisinizi bir adet ÇED 100 metreküp/saat'in altında ise kapasitesi ÇED kapsam dışı belgesi olmalıdır. Yada Gerekli değildir.
2-Stok hollerin tozumasını engellemek amacıyla fiskiyeleme yaptırman gerekmektedir.
3-Geri kazanım havuzun var ise Üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden akademik rapor hazırlatmalısın, hazırlatmış olduğun raporu il müdürlüğüne onaylatmalısın.
4-Kapasite raporun olması
5-Tehlikeli atık alanın olmalı
6-Atık beton çamurları için atık alanın olmalı
7-Emisyon ölçüm raporu bazı durumlarda isteniyor. ( en az 2 ay sürüyor ölçümler)
8-Evsel atıksularını fosseptikte topluyor isen sızdırmazlık raporu olmalıdır.
En genel bunları tesis yapmalıdır.
 
TEŞEKKÜR EDERİM.

tesiste kırma eleme yok. çakıl kum agregalar hazır geliyor. araçların yıkanması sonucu oluşan atıksular için 2kademeli çöktürme havuzu var ve sular daha sonra tesis içerisine dahil ediliyor. küçük çaplı bir tesis. ayrıca hergünde beton çıkışı olmuyor.
 
@esra kokturk Merhaba,
Suyun devirdaimli olduğunu ve kanalizasyon veya alıcı ortama verilmediğine dair bir yazı belge vs (İlgili Su İdaresinden) alınarak atıksu izninde muaf tutulabiir. Tabi dip çökeltisininde yönetimi hakkında bilgi vermelisiniz.
 
esra hanım , yazdıklarınızdan hava emisyon ve gürültü konulu çevre izni,
Bölge ve tesis açılma tarihine göre gürültüden muaf olabilirsiniz.
 
@H. Mustafa Pekçetin
Mrb.. Konuyy biraz acabilir misinz basla yolu mevcutsa teknik rapor cikarttirmayalim.. Devirdaim nasil oluyor, ilgili su idaresi dediğiniz kurum..dip cokeltisini de anlamadim.. Tskrler simdiden
 
@sümeye

@sümeye Merhaba,

Açık değil mi?
Devridaim=sirkülasyon=tam ve sürekli dönüş veya dolaşım=dön babam dön= Kullanılan suyun kanallar/borular vasıtasıyla bir havuzda dinlendirilmek suretiyle su basacı ile tekrar sisteme gönderilmesidir.
Dipte oluşan Çökelti= Havuza alınarak dinlendirilmeye bırakılan su içerisindeki askıda katı maddelerin su dibine çökerek dip tortusu / çökelti oluşması sonucu meydana gelen çamurdur.
İlgili Su idaresi= İstanbul için; İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Ankara için; ASKİ, İzmir için; İZSU gibi...

Bu sistemi uygulayın, çamuru analiz ettirip düzenli depolamaya gönderin, İlgili su idaresinden suyun kanalizasyon veya alıcı ortama verilmediği ve devridaim ile kullanıldığına dair bir yazı alın, uygunluk yazısına gelen memurları yormayın.
Su'dan muaf, emisyon' a tabi yazısı verip gitsinler.

Bu şekilde kabul etmezler ise (ki ihtimal dahilindedir) teknik rapor elzem olur.

Kolay gelsin.
 
@Erkan Karakaya teknik raporun İl müd onaylatılması için başvuruda bulunduk. bizden taahhütname istedi, kendi cümlelerimle proses kaynaklı oluşan atık suların alıcı ortama deşarj edilmediğine dair bir taahhüt yazdım ancak kabul edilmedi. sanırım bir mevzuat ekinde taahhüt örneği varmış ancak ben bulamadım. konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
 
TAAHHÜTNAME
..................................................... adresinde Hazır Beton Üretimi yapmakta olan şirketimizi ...............................................ye ait ..................................... Tesisi’nde üretimden kaynaklanan proses atıksularının, herhangi bir alıcı ortama veya kanalizasyon sistemine hiçbir gerekçeyle deşarj edilmeyeceğini, sistemde herhangi bir problem olması durumunda gerekli tedbirlerin alınacağını ve ilgili mevzuat çerçevesinde teknik raporda belirtilen kriterler doğrultusunda tamamının geri kullanılacağını taahhüt ederiz.
 
Üst