• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hazır beton santrali

Cem.A

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağustos 2011
Merhabalar
mobil bir hazır beton satrali kurulacak 1 yıldan az duracak fakat kapasitesi 130 m3/saat olacak
bunun için hangi izinlerin alınması gereklidir
Şimdiden teşekkürler
 
Konunuzun başlığını değiştirdim ayrıca çevre izinleri bölümüne taşıdım. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır..
 
merhaba arkadaşlar..
çevre kanununca alınması gereken izin ve lisanslar ekler..
ek-2
2.14 Üretim kapasitesi 10 m3/saat veya üzerinde olan, çimento kullanarak beton, harç veya yol malzemesi üreten tesisler; malzemelerin sadece kuru oldukları zaman karıştırıldıkları yerler dahil. (Kuruldukları yerde bir yıldan az kalacak tesisler hariçtir).
1 yıldan az kalacak diye gösterirseniz herhangi bir izin almanız gerek kalmaz.
 
1 yıldan az kalacak tesisler için çevre izni istenilmez ancak yinede ÇED ve çevre izni konusunda İl Çevre Müdürlüğüne görüş sormanızı, kurum görüş yazını dosyanızda bulundurmanızı tavsiye ederim.
 
şantiyemizde mevcut 90m3/h kapasiteli mobil beton santrali de kurulduğu yerden bir yıldan az kalacak tesisiler kapsamında olduğundan çevre izni kapsamı dışında tutuldu ama ÇED Olumlu raporu var.
 
Merhaba, hazır beton santralimizde çöktürme havuzu bulunmaktadır. Çöktürme havuzundan çıkan su tesis içinde sulama amaçlı kullanılmakta. Deşarj muafiyet yazısı isteyeceğiz. İl Çevre çöktürme havuzu için proje onayı ister mi?
 
2012/9 sayılı Genelge kapsamında çöktürme havzları proje onayına tabi tutulmaktadır. Ancak mevcut Atıksu Tesislerinizin Bu projeden muaf tutulması için ekteki madde V tekilerden en az birini sağlamak zorundasınız.
 

Ekli dosyalar

  • Atıksu Teknik Onay.pdf
    304.8 KB · Görüntüleme: 243
İş akım şemasında atıklar kısmında Çöktürme havuzunda bir süre sonra biriken katı maddelerin nasıl temizlendiği ve bertaraf edildiği hakkında ne yazmam gerekir.
teşekkürler...
 
@Arif Doğan
Üniversitelerin çevre mühendisliği bölümüne hazırlatacakları teknik rapor derken neyi kasdediyor acaba ?
 
@blade-18

Mesajınızda alıntılama yaptığınız proje onayı, proje onayının olması için detaylı bir teknik proje tanıtımı gerekmekte.;) Bu rapora ve tesisin durumuna göre proje onayı veriliyor. Üniversitelerin Çevre Mühendisliği bölümünden.
 
peki bunun içindeki mil yada çöken kumu nasıl çıkaracaksınız. havuza zarar vermeden. sanat yapısı yapılacak mı...
 
Üst