• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hazır beton santrali

Cem.A

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağustos 2011
Merhabalar
mobil bir hazır beton satrali kurulacak 1 yıldan az duracak fakat kapasitesi 130 m3/saat olacak
bunun için hangi izinlerin alınması gereklidir
Şimdiden teşekkürler
 
1 yıldan az kalacak tesisler için çevre izni istenilmez ancak yinede ÇED ve çevre izni konusunda İl Çevre Müdürlüğüne görüş sormanızı, kurum görüş yazını dosyanızda bulundurmanızı tavsiye ederim.
 
@Şeyma Huyut Eyigün
çöktürme işleminden sonra çıkan su tekrar ne şekillerde kullanılıyor; pek bilmiyorum da proseste tekrar su olarak mı kullanılıyor. böyle ise devamlı kapalı sistem olmuş olmuyor mu? deşarj ve sulama işlemlerinin farkı ne oluyor tam olarak?.
sulamadan kasıt toz bastırma değil mi, deşarjda sanırım bir akarsuya vermek..

şimdiden teşekkür ederim.
 
@aldemir072 ilk gözü(büyük olan) aşağıya doğru eğimli yaparsınız,(loader girebilecek şekilde) böylece çöken kum sadece o kısımda kalır. Diğer bölgelere yukarıdan yuvarlak gözlerle, şartlandırma yoluyla diğer havuza geçişini sağlarsınız.

@csungur

90 m3/h 'e göre hesaplanmıştır.
 
Yalnız işletme sırasında çok fazla kum gelir havuzun ilk gözü çabuk dolar. sonraki gözlere fazla kum gider. o gözlerden kum çıkarmak çok zorlaşır. işletmede sıkıntı yaşarız. Bütün gözleri eğimli yapıp hepsine loader girecek şekilde yaptırmayı düşünüyorum. Kum çıkarması daha kolay olur.
 
Merhaba ,

Merak ettiğiniz ya da bilgi edinmek istediğiniz konular için detaylı bir paylaşım yaparsanız daha kolay yardımcı olunabilir.
Ayrıca yukarıdaki @chucker belirttiği gibi yönetmelik eklerinde kolaylıkla bulabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
ÇED Yönetmeliği Ek-2 Madde-18' e göre 100m3/sa üzerinde iseniz PTD hazırlatılır. Burada beton santralinin kapasitesi üzerinden değil üretilen ürün kapasitesi üzerinden hesaplama yapılması gerekmektedir.
 
Öncelikle İl Müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapılarak e-çed sistemi referans numarası ve erişim kodu almalısınız. Daha sonra çed kapsam dışı için sistem üzerinden başvuru yapmalısınız.
 
Merhaba, hazır beton santrallerinde santral kapasitesi 100 m3/saat altında ise çed kapsam dışı yazısı verilir. Ancak kapasite 100 m3/saat veya üzerinde olursa proje tanıtım dosyası hazırlanarak çed gerekli değildir kararı alınır. Kapsam dışı yazısı ise bağlı bulunduğunuz il çevrenin sitesinde adımlar yer alabilir veya ilgili memurla konuşarak neler istediğini öğrenebilirsiniz. Ancak genelde dilekçe ile beraber;
1-) İş akım şeması ve proses özeti
2-) vaziyet planı
3-) Taahhütname
4-) Kapasite Raporu
 
Kapasitesi sınır değerin altında olsa bile faaliyet Çed Yönetmeliği eklerinde yer aldığı için Çed Kapsam Dışı Başvurusunu sistem üzerinden yapıyorum.

Yönetmelikte hiç geçmeyen bir faaliyet ise dilekçe ve ekleri ile başvuru yapıyorum açıkcası. En iyisi dediğiniz gibi bulunduğu ilin İl Müdürlüğü sitesindeki adımları takip etmesi.
 
Üst