• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hazır Beton Sektöründe ISO 14001 Sisteminin Uygulanması

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
ÖZET
Bu çalışmada hazır beton sektöründe faaliyet gösteren bir firmada, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi çalışmaları ve bu sistem gerekliliklerinin Kalite Yönetim Sistemi ile entegre edilmesi anlatılmaktadır.

Firma, Entegre Yönetim Sistemi ile sürekli gelişimi sağlamayı öncelikli stratejileri arasında belirlemiş ve bu kapsamda ISO 9001:2000 Kalite ,OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği , ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemleri ile Entegre Yönetim Sistemi oluşturmayı hedeflemiştir.

Bu kapsamda ISO 14001 Projesi, proje planının hazırlanması ile başlatılmıştır.Operasyonun çevresel boyutlarının incelenmesi ile yapılacak aksiyonlara yönelik ön bütçe belirlenmiştir.Oluşturulan proje ekibi liderliğinde yasal mevzutlar kapsamında sistem çalışmaları yürütülmüştür.Sistem ile ilgili dokumantasyon yapısı oluşturulmuş ve ortak konular Kalite Yönetim Sistemi ile entegre edilmiştir.Kurulan sistem, yapılan iç denetimlerin ardından, bağımsız bir dış denetim firması tarafından tüm tesisler bazında belgelendirilmiştir.

Kurulan yönetim sistemi ile firma bünyesinde proaktif çevre kültürü oluşturulmaya başlanmıştır.Çevresel unsurların değerlendirilmesi, atıkların uygun yöntemlerle bertarafı ve hazırlanan dokumantasyon ile tüm tesislerde çevre standartları belirlenmiştir.Ögörülen çevre unsurlarının kontrol yöntemleri Üst Yönetimin gerekli kaynağı sağlaması ile başarıyla uygulanmıştır.İzleme ve ölçüm faaliyetlerinin işletilmesi, düzeltici ve önleyici faaliyetler , iletişim ve sürekli eğitimler ile kurulan sistem sürekliliği sağlanmaktadır.


Dosyanın tamamına ekten ulaşabilirsiniz. isguvenlikciler.com adresinden alınıp eklenmiştir.
 

Ekli dosyalar

  • Hazır Beton Sektöründe İSO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Uygulaması.pdf
    96.2 KB · Görüntüleme: 238
Üst