• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hazır beton üreten fırmada santiye stajı ve staj defteri

cansu ekinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Temmuz 2016
Şehir
Ankara
Firma
Atık Yönetimi
merhabalar son sınıfa gectim bir hazır beton üreten firmada şantiye stajı yapıyorum staj defterini doldurma konusunda fikir verirseniz sevinirim
 
Staj defterinde muhakkak hazır beton üretiminin ÇED yönetmeliği ve Çevre izin lisans yönetmeliği kapsamındaki yeri belirt. Eğer staj yaptığın firmanın çevre danışmanı varsa çevre dosyasını isteyebilirsin. Tutanakları, dökümantasyonu inceleyip bilgilenebilir ve staj defterini doldurabilirsin. Ayrıca beton santrallerinde çökeltim havuzu ve geri devir daim sistemi bulunur. Bu konuları irdeleyebilirsin.
 
Teşekkür ederim bunlar hiç aklımda yoktu çok iyi oldu. Staj sonuna kadar 5 tane rapor hazırlamamı söylediler peki sizce defteri günlük seklinde mi yazmalıyım yoksa sadece raporları ekleyip açıklamalarıyla birlikte mi doldurmalıyım? laboratuvar stajında günlük şeklinde hazırlamıştım.
 
okulunuzun talep ettiği format nasıl olur bilmiyorum ama güzel bir çalışma yapmak istersen, günlük olarak araştırdığın konuları, yaptığın çalışmaları not olarak düşebilir, en sonunda genel bir rapor oluşturabilirsin bence. Ayrıca beton santrallerinde stok sahasındaki malzemeden kaynaklı emisyon oluşumlarını, alınması gereken önlemleri vs. Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontorlü Yönetmeliği kapsamında değerlendirebilirsin. Eğer firma Çed Yönetmeliğine tabiyse, Proje tanıtım dosyasını bulmaya çalış, hazırlayacağın raporda sana katkı sağlar.
Böyle yazınca biraz karışık görünebiliyor ama takıldığınız noktalar olursa yazabilirsiniz.
 
Anladım çok teşekkür ederim gerçekten çok iyi oldu bilgileriniz.Çünkü büro stajı için yanlış bir yer sectiğim kanısındaydım moralim bozuluyordu sürekli deftere yazacak birşey olmayacak vs diye ama sizden sonra şekillenmeye başlar gibi oldu. defteri toparladıkca sıkıntı yasadıgım yerlerde yazarım yine tekrar tesekkür ederim kolay gelsin :)
 
Bende son sınıfa geçtim çimento fabrikasında staj yapıyorum.Şantiye içerisinde teknik gezintiye çıkıp evsel, endüstriyel,kontamine vb.atıkların gerekli konteynerlere atılıp atılmadığını bakabilirsiniz bunların fotograflarını çekip staj defterine yapıştıra bilirsiniz.Kullanılmış araba veya iş makinelerin lastiklerinin nerede depolandığına (açık alanda mı kapalı alanda mı) bununla ilgili bilgiler toplayıp staj defterinize yazabilirsiniz aynı şekilde fotoğraflarını çekip staj defterinize yapıştırabilirsiniz.Şantiye atık suyunun (evsel veya varsa endüstriyel)arıtımı yapılıyorsa arıtımın hangi aşamalardan geçtigini,Atık suyun BOİ,KOİ,PH,AKM vb.degerlerine,günlük kaç metreküp debi deşarj ettiğine ve yönetmenliğe uygun olup olmadığına bakabilirsiniz,ayrıca zimmetli olduğunuz mühendisten işletmenin çevre mevzuatını isteyip bu mevzuatta ki yönetmelikleri araştırıp staj defterinize yazabilirsiniz:)
 
Hava ve Su ile ilgili bir çok şeye bakabilirsin ama benden sana tavsiye,Tesisin Çevre konusunda yasal sorumlusu kim ise onun İç Tetkik Raporuna ve Aylık Değerlendirmelerine bak.;)
 
Teşekkür ederim gerçekten sıkıntısız olacak gibi sizlerden aldığım bilgilerle inşallah hepsini uygulamaya çalışacağım :)
 
saniye hanım malesef elimde staj defteri yok ama aşağıda ki bilgi size yardımcı olabilir:)

Şantiye içerisinde teknik gezintiye çıkıp evsel, endüstriyel,kontamine vb.atıkların gerekli konteynerlere atılıp atılmadığını bakabilirsiniz bunların fotograflarını çekip staj defterine yapıştıra bilirsiniz.Kullanılmış araba veya iş makinelerin lastiklerinin nerede depolandığına (açık alanda mı kapalı alanda mı) bununla ilgili bilgiler toplayıp staj defterinize yazabilirsiniz aynı şekilde fotoğraflarını çekip staj defterinize yapıştırabilirsiniz.Şantiye atık suyunun (evsel veya varsa endüstriyel)arıtımı yapılıyorsa arıtımın hangi aşamalardan geçtigini,Atık suyun BOİ,KOİ,PH,AKM vb.degerlerine,günlük kaç metreküp debi deşarj ettiğine ve yönetmenliğe uygun olup olmadığına bakabilirsiniz,ayrıca zimmetli olduğunuz mühendisten işletmenin çevre mevzuatını isteyip bu mevzuatta ki yönetmelikleri araştırıp staj defterinize yazabilirsiniz
 
Üst