• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Her başarılı erkeğin arkasında neden bir kadın vardı?

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Tarihe geçen büyük liderlerin çoğu, eşlerinin gizli veya aşikar desteğiyle ayakta kaldı. Dünyanın en büyük klişelerinden biri olan “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” tümcesi, farklı sebeplerle bu liderlerin hayatında sağlamlaşıyor.

ÖZGÜVEN
Nasıl?
Yaptıklarınızı takdir eden ve düşüncelerinizi her zaman umursar bir tavırla sizi dinleyen bir kadın, başarıya ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz özgüveni size verir.

Tarihî örnek
Ronald Reagan, eşi Nancy Reagan’a adadığı mektuplardan oluşan kitabı ‘I Love You, Ronnie’de Kaliforniya Valisi olduğu dönemdeki başarılarını eşinin verdiği motivasyona bağlarken, eşi olmadan tamamen perişan bir adam hâline geleceğini ifade ediyor.

HIRS
Nasıl?
Kadınlar, iş hayatında hırslı olan erkeklerden hoşlanır ve eşlerine bu alanda destek vererek hırslı olmalarını sağlar.

Tarihî örnek
Hillary Clinton, Yale Üniversitesinde Bill Clinton ile tanıştığı zaman, genç adamda bir yetenek olduğunun farkına varmıştı. Politik serüveni boyunca, hukuk fakültesinde başlayan dostlukları Bill Clinton’ın hırsını tetiklediği gibi bu dürtüsünü kontrol etmesini de sağladı.

İTİBAR
Nasıl?
Mükemmel bir kadın, sizi toplum içinde destekler; başkalarının önünde sizin itibarınızı yükseltir.

Tarihî örnek
ABD’deki yerel seçimlerde Kaliforniya’da mücadele eden Arnold Schwarzenegger, kadınlara karşı tavrıyla ilişkili bir tartışmada eşi Maria Shriver tarafından savunulmuştu. ‘Cumhuriyetçi’ kanattan olan Schwarzenegger, ‘Demokrat’ kanattaki eşinden gerekli desteği toplum önünde görmüştü.

BAKIŞ AÇISI
Nasıl?
Gerçek bir eş, bir erkeğin hayattaki bakışını temelden etkileyebilecek ve onun tek başına göremediği doğrulara yöneltebilecek güçtedir.

Tarihî örnek
Bill Gates, eşi Melinda Gates ile evlenmeden önce dünyanın en zengin adamı olmuştu. Ancak, Melinda Gates ile tanıştıktan sonra, dünyanın sağlık sorununa el attı ve ‘The Bill & Melinda Gates Foundation’ isimli derneği kuran ikili, dünyanın farklı sağlık örgütlerine 29 milyar dolarlık bağış topladı.
 
Bende bir erkek olarak kadınların gücüne katılıyorum. Her evi dişi kuş yapar diye boş boşuna söylememişler. Bunun için çok güzel bir söz söyliyeyim. Ne denir. Ormanların kralı aslandır ama kiminle çiftleşeceğine dişi aslan karar verir:D
 
kadına uygulanan şiddet olayları gündemdeyken bu yazı çok manidar olmuş. yazılanlara katılıyorum erkeğin ince düşünemediği ve bazı durum ve olaylarda göremediklerini görebilen noktalarda bayanların varlığı ile yardımcı olması hatta ve hatta bazen başarıda erkekten daha fazla katkılı olması red edilemeyecek bir gerçektir.
 
Güzel bir yazı özellikle evlenme arefesindekiler düşünüldüğünde...

ama bi yandan da bizim kızlarımız da hemen havalanırlar ha bunu okuyunca....bak aşkım ne kadar önemliyim der yanındakine :)))
 
Yine aynı kapıya açılıyor aslında. o imparatorlukları yıkmak olsun başka şeyler olsun. Yine kadınların gücünü gösteriyor. Kadınlar bu gücü hep iyi şeyler için kullanmıyor tabi. Ama Ortak nokta hemen hemen herkese her istedikerini yaptırırlar:D bu arada şunu da ekliyeyim. Dünyadaki ilk cinayet te bir kadın için işlenmiştir:D
 
peki neden başarılı bir kadının arkasında asla bir erkek olmaz?? Ki bu arka olayına ayrı bir sinir oluyorum, kadınlar erkeklerin arkasında değil yanında olmalı, tıpkı erkeklerinde kadınların yanında olması gerektiği gibi...
 
Bir erkeğin vezir olması için gerekli şartlar

Gözleriyle konuşmayı bilmeli,
Gülüşüyle sarmayı bilmeli,
dokunuşla sevgisini göstermeli,
tırnak uzatmamalı,
kelse keldir, saçının sağını uzatıp, soluna taramamalı,
bir kadınla konuşurken dinlemeli, seyretmemeli,
dürüst olmalı, iki ilişkiyi bir arada yasamamalı,
mümkünse bıyıksız olmalı,
masada kadın oynatmamalı,
sevmekten korkmamalı,
muzigin ritmine uygun dansetmeyi bilmeli, dans ederken ayağına basmamalı,
pazularini gostermeye meraklı olmamalı,
kusacak kadar icmemeli,
kaba gucunu, özellikle kadın ve çocuklar uzerinde kullanmamalı,
el,kol sakalari yapmamalı,
su icerken serce parmagini kaldirmamalı,
esinin, sevgilisinin kiz arkadaslari eve geldiginde, atletle,pijama ile yanlarina cikmamalı,
biraz da utanmayi bilmeli,
sirnasmamalı,sinek gibi yapismamalı,vazgececegi zamani bilmeli,
anasiyla karisini mukayese etmemeli,
cocuk gece aglarken, battaniyesini alip yan odaya gecmemeli,
kasilmamalı,
gogus killari arasindan altin zincir sarkmamalı,
aglamayi da bilmeli,
bir kadinla tanistiginda aklına ilk gelen şeyi en son düşünmeli
partide baskalariyla sohbete dalip, kiz arkadasinin bir kosede unutmamalı,
bir kadinin kariyeri hakkinda en onemli etmenin guzelligi, patronla ozel iliskisi oldugunu dusunmemeli,
cicek vermeyi bilmeli,
seni seviyorum diyebilmeli,
ayakkabilarini boyamalı,
kullanim kilaviuzlarini okumalı, mümkünse cıvata artırmadan evde tamir yapmayi becerebilmeli,
erkek kufuru*** etmemeli,
televizyonla kavga etmemeli,
susacagi zamani da, konusacagi zamani da iyi bilmeli,
sohbet ederken, horlamaya baslamamalı,
kadinina 'mali' gibi davranmamalı,
bir kadinla iki lafin belini kirinca,'benle oynasiyo mu ne?' diye dusunmemeli,
'Babalar da cocuk bakabilir' kitabini okumalı,
kumar oynamamalı oynarsa da para kaybetmemeli,
les gibi agiz kokusuyla sevgilisine yanasmamalı,
ter kokmamalı,
cennette 14 luk hurilerin kendisini bekledigine inanmamalı,
asalak yasamamalı, kimseye yuk olmamalı,
benmerkezci davranmamalı, 'Benim arabam,evim,cocugum,param' yerine arabamiz,evimiz,cocugumuz,paramiz diyebilmeli,
eksikliklerini bilmeli, ama yokmus gibi davranmamalı,
yemegin hasini yapmayi bilmeli,…………..vb. ( hangi birini sayayım o kadar çok var ki ama siz bunları yerine getirin yeter biz sizi vezir yaparız :) )

**alıntıdır**
 
tabiki kadınların hayatımızdaki yeri çok önemli derecede..... 3 kıtaya hükmeden SULTAN SÜLEYMANI dünyaya getirende bir kadın değilmiydi sonuçta.....
 
bence o yazıyı yazana takozun biri denk gelmiş oda ağzına geleni söylemiş ama orda yazanların yüzde 90 ı yanlış :)
 
Her başarılı erkeğin arkasında evet biir kadın var. Kadınların erkeklere göre daha fedakar, ince düşünmesi ve ayrıntılara dikkat edebilmesi nedeniyle erkeğin göremediği veya farkında olmadığı bir çok şeyin farkına varır. Ama öteki yandan başarılı kadınlar hep yalnızdır. Çünkü erkekler kadınların başarısı kıskanır ve destek olmaktansa önlerine set olmayı tercih ederler. Neden kıskançsınız bu kadar:)))
 
OHOOOO NEFİSE HANIM ÇOK SUBJEKTİF BAKMIŞSINIZ KONUYA AMA :D demişsiniz ya. kadınlar çok ayrıntıya takılır diye. İşte yalnız olmanızın sebebi erkeklerin başarınızı kıskanması değil bayanların ayrıntılarda kaybolmasıdır. :D:D ama kadınlar bunu kendilerine söylemeye cesaret edemedikleri için bir bahane bulmaya çalışmışlar ve sizin dediğiniz gibi erkekler başarıyı kıskanır cümlesi çıkmıştır :D
 
Üst