• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hergün bir şeyler yaz...

Çiğdem Aksoy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2010
Şehir
Tekirdağ
Firma
..
Merhaba arkadaşlar; aklınızdan geçen güzel / özlü / komik sözleri burada paylaşabilirsiniz çok uzun olmamakla beraber bir iki cümlelik sözler yazmanız dileğiyle...

Yalnız çok rica ediyorum bu konu altında soru sormayın günlük paylaşmayın konuyla alakalı olmayan bir şey yazmayın beğeniyorsanız yalnızca ''beğen'' butonunu kullanın ayrıca teşekkür etmek için yeni yazı yazmayın. Mesajlara alıntı yapmayın.
İyi Eğlenceler...
 
Kocaman bir aile, memlekete dönüş, belki bir çift ayakkabı, sonbahar yağmuru, bir yudum kitap... Mutluluk, tuhaftır işte... Er geç gelecek.
 
Patronuma; “Yeni arabanız çok güzeI.” dedim. O da bana; “Eğer kendine hedefIer koyar, çok çalışır ve işini iyi yaparsan öbür sene daha iyisini alabilirim.” dedi.
 
Muhammed Ali’nin dünya ağır sıklet boks şampiyonu George Foreman’le kapışacağı "The Rumble in the Jungle” ismi verilen 1974 yılında Kongo’da gerçekleşen maç gecesi pek çok insan için ilham vericidir. Zamanının yenilmez boksörü olan ve rakiplerinin kabuslarına giren George Foreman, Muhammed Ali’yi ringlerde deviren Ken Norton ve Joe Frazer’ı bile yere sermiştir.
"Rüyalarınızı gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır."

Foreman’la kapışacağı maç için herkes Muhammed Ali’nin canından endişe ediyordu. Çünkü Foreman’ın karşısında hiçbir boksör dayanamıyordu ve feci şekilde ringden ayrılıyorlardı. Fakat Muhammed Ali korkmuyordu ve kendine inanıyordu. Muhammed Ali’nin antrenörü Drew Bundini Brown da Muahmmed Ali’nin bir şampiyon olduğunu biliyor ve ona inanıyordu. Zaire maçı öncesi duyabileceğiniz spor tarihinde efsaneleşmiş ve duyabileceğiniz en motivasyonel konuşmalardan birini yaptı:
muhammed-ali_motivasyon.png



"Dans et şampiyon, kimsesizler yurdundaki yalnız çocuklar için dans et. Çocuklar için salla yumruklarını.
Kiralarını ödeyemeyen işsizler için dans et. Şu alçağın işini bitir!
Meyhanedeki ayyaşlar için dans et şampiyon, kanserden ölen yoksul hastalar için, kefaletleri ödenmeyen sefil mahkumlar için, herkesin terkettiği eroinmanlar için, kocaları olmayan gencecik hamile kızlar için.
Dans et şampiyon, savaş onlar için!
Şu aşağılık herifin işini bitir, çenelerini dağıt hepsinin. Düşkünler yurdundaki zavallılar için, emeklilik maaşı alamayan yaşlılar için, pis bir sokakta müşteri bekleyen yaşlı ve yorgun fahişeler için…
Meyhanelerde oturmuş demlenen bütün yalnız kalpler için, bilardo salonlarındaki yalnızlar için, sokak köşelerindeki yalnızlar için. Dans et şampiyon, savaş onlar için!

"Aklım kesiyorsa ve yüreğim inanıyorsa, başarabilirim."
Temizlik işçileri için salla yumruklarını; hava limanlarında, otobüs duraklarında, benzin istasyonlarında yerleri süpüren küçük insanlar için. Savaş onlar için şampiyon. Otellerde yatakları yapıp tuvaletleri temizleyen küçük odacı kızlar için dersini ver şu aşağılık herifin!
Seni kurtaranlar senatör değildi, vali değildi, başkan değildi.
Sokaktaki insanlar kurtardı seni. Şimdi sokaklar adına savaş, hadi evlat, işini bitir şu aşağılık herifin!
Bu ring ikinize fazla. Hadi bitir işini, suratını paramparça et.
Yoksullar adına şampiyon, yoksullar adına!
Hadi yavrum salla yumruklarını! Muhammet Ali’yi hiç kimse yenemez, hiç kimse. Sadece Cassius Clay yenebilir ama o da bu akşam aramızda değil.
Dans et şampiyon, hadi oğlum dans et!”


"Büyük bir şampiyon olmak için en iyi olduğuna inanmalısın. Öyle olmasan bile, öyle gibi davranmalısın."
Ve maç başladı… George Foremann çok güçlüydü, Muhammed Ali bunu daha ilk rauntta yumruklarını tadarak anladı. Muhammed Ali yumruklarıyla Foremna’ı yenemeyeceğini anladı ve daha stratejik bir karar verdi: Onu yumruklarıyla değil zekasıyla alt edecekti. 7 raunt boyunca atak yapmadan Foreman’ın yumruklarına katlandı.
"Hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur."

6. raunttan sonra Foreman iyice yorulmuştu ve herkes bu durumu görebiliyordu. 7 raunt boyunca Foreman’ın yumruklarına maruz kalan Muhammed Ali, 8. Raundun bitmesine tam 20 saniye kala Foreman’ı yere sermeyi başardı. Bu umulmadık bir şeydi. Maçın hemen ardından Muhammed Ali kameraların önünde tüm dünyaya haykırdı: "Dünyanın en iyisinin ben olduğunu söylemiştim !”
muhammed-ali-motivasyon.png

"The Rumble in the Jungle” tarihe damgasını vurmuş, yüz milyonlarca kişinin ekranlarından canlı olarak izlediği bir maçtı. Belki gelmiş geçmiş en iyi boks maçı değildir ama taktiksel olarak kazanılmış bir maç olarak boks tarihindeki en heyecanlı, en efsane ve ilham verici maçlardan biridir.
 
‘’Aşk; bir bakıma sobaya dokunmak gibidir. Bir defa yanarsın, izi kalır. Sonra bir daha dokunmazsın, sadece yanına yaklaşırsın.’’ S. Akın
 
"İnsanlar 8 saat boyunca uyumak ve 8 saati de boş boş işler yapabilmek için 8 saat boyunca nefret ettikleri işlerde aşkla şevkle çalışıyor gibi yapıyorlar."
 
Umut, hayal kırıklığına giden yolda atılan ilk adımdır. Hope is the first step on the road to disappointment. Warhammer 40k
 
"2002'nin rakamları daha da şaşırtıcı. 57 milyon ölümün sadece 172 bini savaşlar yüzünden ve 569 bini de cinayet sonucu gerçekleşmiş (toplamda insan şiddeti kaynaklı 741 bin ölüm). Buna karşılık 873 bin insan intihar etmiş. Görülüyor ki 11 Eylül saldırılarını izleyen yılda, tüm terörizm ve savaş tartışmalarına rağmen, ortalama bir insanın kendisini öldürme ihtimali bir terörist, asker veya uyuşturucu satıcısı tarafından öldürülme ihtimalinden daha yüksek."
 
@Melike İlbilgi
"Umutsuzluk ayıptır"

Fransa’da 1800’lerde ünlü avukat Berryer fakirlik içinde ölürken genç meslektaşları:
- Üstat, demişler, ayaklarınızın altına altın torbalar koymuşlardı, neden almadınız?...
- Almak için eğilmek lazımdı, demiş Berryer...
 
"Hayattaki aşırı düzensizliğin başlıca nedenlerinden birisi herkesin hayatta iyi bir düzen kurmaya çalışması, fakat hiç kimsenin hayatın kendisini düzene sokmak istememesidir."
 
Üst