• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hergün bir şeyler yaz...

Çiğdem Aksoy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2010
Şehir
Tekirdağ
Firma
..
Merhaba arkadaşlar; aklınızdan geçen güzel / özlü / komik sözleri burada paylaşabilirsiniz çok uzun olmamakla beraber bir iki cümlelik sözler yazmanız dileğiyle...

Yalnız çok rica ediyorum bu konu altında soru sormayın günlük paylaşmayın konuyla alakalı olmayan bir şey yazmayın beğeniyorsanız yalnızca ''beğen'' butonunu kullanın ayrıca teşekkür etmek için yeni yazı yazmayın. Mesajlara alıntı yapmayın.
İyi Eğlenceler...
 
ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ NEDİR ? Çevre mühendisliği: Hava, su, toprak gibi doğal kaynakların en iyi biçimde kullanılması Bunların kirlenmesine neden olan etkenlerin kaynaklarında kontrolü ve giderilmesi Çevre kirliliğini engelleyerek sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması konusunda ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİREN MÜHENDİSLİK DALIDIR. Mühendislik, bilimsel temeller çerçevesinde, topluma yarar sağlayacak bir yapının, eşyanın ya da sistemin; PLANLANMASI,TASARIMI, İNŞAATI ya da İŞLETMESİNİN uygulaması olarak tanımlanabilir. Çevre Mühendislerince gerçekleştirilen işler incelenirse, bu mühendislerin uğraştığı yapı, malzeme ve sistemlerin, çevre kalitesini ve halkın sağlık ve refahını korumak ve geliştirmek üzere tasarlandığı bulunacaktır. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ NE DEĞİLDİR ? Park, bahçe düzenlemek Ağaç dikmek Çiçek sulamak ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ DEĞİLDİR ! ÇEVRECİ-ÇEVRE MÜHENDİSİ ARASINDAKİ FARK NEDİR ? ÇEVRECİ: Çevresel sorunların çözülmesini isteyen ve bu yolda gönüllü çaba harcayan herkes çevrecidir. ÇEVRE MÜHENDİSİ: Çevresel sorunların ÇÖZÜMÜ için bilim ve teknolojinin olanaklarını kullanır; çözüm önerilerinde bulunur, bunları uygular. Çevre Mühendislerinin Çalışma Alanları İçme suyu temini, su kaynaklarının kirlenmeye karşı korunması, iletimi ve arıtma tesislerinin projelendirilmesi İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu şebekesi projelendirilmesi ve inşaatı, Evsel ve endüstriyel atıksu arıtma tesislerinin sistem seçimi, projelendirilmesi, inşaatı ve işletilmesi, Arıtılmış atıksuların alıcı ortama deşarj edilmesi, olası etkilerinin araştırılması, Sanayi ve altyapı yatırımları için çevresel etki değerlendirilmesi (ÇED) raporunun hazırlanması ve sürecin takibi, Risk analizi ve değerlendirilmesi, Katı atıkların toplama, taşıma, depolama, yeniden kazanım ve bertaraf işlemleri, Tehlikeli ve zararlı atıkların bertarafı, Hava kirliliği ve kontrolü, Çevre yönetimi ve planlaması, Toprak ve yeraltı su kaynaklarının kirliliğe karşı korunması, olarak sıralanmaktadır. İlk olarak, İnşaat Mühendisliği Bölümü bünyesindeki Sağlık Mühendisliği disiplininden ayrılarak ortaya çıkan Çevre Mühendisliği, bugün için daha da gelişmiş ve halk sağlığı korunması aşamasından, sistem anlayışlı çevre korumacılığa dönüşmüştür.
 
"Başarı" en güzel intikamdır. Çünkü seni sevmeyen herkesi üzer! Uğradığın bir haksızlık karşısında öfkeden deliye döndüğün anlarda, nefretin seni yakıp kavurduğunda karşı tarafa beddua edeceğin anda kendini durdur. O an; " Ya Rabb, beni maddi manevi kuvvetlendir. Ya Rabb beni zengin eyle, güçlenir. İşlerimde büyük başarılar kazanmamı nasip et" diyerek dua et. Öfkenin tavana vurduğu anda vücut ve kalp frekansın en üst seviyededir. Bu yüzden o an edilen dua kabul olur. Beddua o yüzden illa kabul olur. Sırrı anladın mı? Ama beddua ya seni ya da beddua ettiğin kişiyi yakar. Sırrı gör mucizeyi yakala...
 
Saat 14:06
Güzel bir Bursa gününde 3 saat boyunca çevre kimyası 2 dersini görülmekte
Bir yandan çile veren bir anlatım
Bir yandan o müthiş ego tatmini
 
Diplomasız dahi Gaziantepli Mennan Usta'nın müthiş hayat hikayesi
Herhangi bir makineyi sadece 10 dakika inceledikten sonra aynısını yapabilen Uluslararası makine fuarlarına girmesi yasaklanan, 9 Haziran 2015'de hayata veda eden, Mennan Usta'nın ilginç hayat hikayesi...
Mennan Usta...
Gaziantep’e bir Fransız gelir.
Tekstilcilere akıl verir:
“Makineleriniz yetersiz… Yenileyin, dünya pazarı sizin olsun”
En iyi makinelerin Fransa’da olduğunu söyler…
Kendi mallarını pazarlar.
Dinleyenler arasında bir usta vardır.
Kendine özgü lehçesiyle…
“Bu adam ne diy?” der.
Kafaya takar, makinenin resmine bakar.
Demiri eritir, çeliği büker, vidasını, motorunu koyar.
Fransızların 3 milyon Euro’ya satacağı makineyi…
50 bin liraya üretir.

Yerli piyasaya sunduğu yetmez.
Brezilya’ya kadar çeşitli ülkelere yaptığı makineleri gönderir.
Bu usta, Mennan Aksoy’dur.
Diplomasız dahi!



Teçhizat fuarlarına girişi yasaklanmıştır.
Uluslararası makine, teçhizat fuarlarına girişi yasaklanmıştır.
İlkokulu 9 yılda bitirmiş, bir daha eğitim görmemiştir.
Allah vergisi öyle bir akıl ve beceriye sahiptir ki…
Makineyi bir görsün, ertesi gün atölyesinde yapımı başlanır.



Bu nedenle…
Uluslararası makine, teçhizat fuarlarına girişi yasaklanmıştır.
Mühendislerin, aylarca çalışarak tasarladığı makineleri, tek başına yapmaktadır.
El emeği ve tümü yerli malzemeyle.
İster ki…
Yerli sermaye gelişsin.
Boşa döviz ödeyerek, kazıklanmayalım.



Mennan Usta, “Çeliğe hükmetmeyen, hiçbir şeye sahip çıkamaz” derdi.
Öyle bir teknoloji üretti ki…
Yoğunluğu düşük triko yaptı.
Yazın serin, kışın sıcak tutan bir ürün.
Dünya peşinde koştu. Kapıştı.



Mennan Usta'ya TÜBİTAK ödüller verdi.
ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerde hocalığı düşünüldü.
Diploması yoktu!
Tasarımını cebinde taşıdığı tebeşirle, yere çizerek anlatırdı.
Aklına yetişmek mümkün değildi.


Gaziantep’te kanalizasyon atıkları büyük dertti.
Çamuru, kokusu şehri bezdirmişti.
Belediye yönetimi, dünyayı dolaşır, çareler arar.
Mennan Usta, “ Memleketteki ustalar öldü mü?” diye çıkışır.
Okumuş gençleri de alır, yanına…
“ Şöyle yapın, bu parçayı, şuraya takın” talimatıyla, kafasına göre sistemi kurar.
Kanalizasyon çamuru alınır…
Kurutulurken, enerji üretilir.
Çıkan küller de asfalta, çimentoya katkı maddesi konulur.
Bugün…
Antep’te her gün çıkan 160 ton çamurun bertaraf edilmesi Mennan Usta’nın eseridir.



Mennan Usta, 9 Haziran 2015'te Hakk'ın rahmetine kavuştu.
Vasiyeti;
Gençler bilim ışığında yetiştirilsin.
İmkânlar verilsin, önleri kesilmesin.

TÜSİAD, onu şu sözleriyle tanıttı:
“Devlet at önüne et…
İt önüne ot atiy…
Burunsuza hızma…
Kulaksıza küpe veriy”

Yani devlette karmaşa bitsin, ne yapıldığı bilinsin.

Rahmetli Usta her şeyi çözerdi de…
Devletin işleyişine aklı ermeden gitti!
Kaynak: bizenoldu.blogspot.com

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Greenpeace: Plastik atıkların yeni adresi Türkiye
23 Nisan 2019
Paylaş Facebook Paylaş Messenger Paylaş Twitter Paylaş E-posta Paylaş
Telif hakkıGREENPEACE
Çevre Örgütü Greenpeace'in yayımladığı yeni rapora göre, Çin'in yurt dışından plastik atık alımına 2018'de yasak koymasının ardından, bu atıkların yeni adresi Endonezya ve Türkiye oldu.
Çin'deki yasak henüz uygulamaya girmeden plastik atık akışı Malezya, Vietnam ve Tayland'a yönelmişti. Ancak bu ülkelerin de hızlı bir şekilde plastik ithalatına kısıtlamalar getirmesiyle plastik atık akışı Endonezya, Hindistan ve Türkiye'ye kaydı.
Plastik atıklarını ihraç eden ülkelerin başında ise ABD, Almanya, İngiltere ve Japonya geliyor.
Greenpeace Doğu Asya, '2016-2018 dünya plastik atık ticareti verileri ve Çin'in yurtdışından atık ithalini yasaklamasının etkileri' başlıklı raporunu bugün yayımladı.
Rapor, 2016-2018 yılları arasında en fazla plastik atık ithal ve ihraç eden 21 ülkenin ithalat ve ihracat verilerini içeriyor.
Rapora göre plastik atık ihracatı, 2016 yılında 12,5 milyon tondan 2018'de 5,8 milyon tona düşerek yaklaşık yüzde 50 oranında azaldı.
Ancak plastik üretiminin artacağı tahmin edildiğinden, plastik atık ihracatındaki bu düşüş, atıkların ülkelerde stoklanmaya ya da yanlış yöntemlerle bertaraf edilmeye başlanacağı anlamına geliyor.
Telif hakkıJUSTİN HOFMAN / GREENPEACE
Türkiye'nin plastik atık ithalatı beşe katlandı
Raporun Türkiye bölümünde şu noktalara dikkat çekiliyor:
Türkiye'nin ithalatı 2016 yılının başında aylık 4.000 tondan, 2018'in başında aylık 33.000 tona yükseldi. İthalat, 2018 yılının ortalarında aylık 20.000 tona geriledi ve sabit kaldı.
Türkiye'nin İngiltere'den ithalatı Ekim 2018'den itibaren 10.000 tona ulaşarak hızlı bir artış gösterdi.
Hükümet, plastik atık ithalatı konusunda herhangi bir kısıtlama getirmedi.
Türkiye'ye en fazla plastik atık ihraç eden 10 ülke İngiltere, Belçika, Almanya, ABD, Hollanda, İspanya, İtalya, Slovenya, Fransa, Japonya.
Greenpeace Akdeniz Projeler Sorumlusu Deniz Bayram, Türkiye'nin plastik atık ithalatı ile ilgili kaygılarını ifade etti:
"Atık yönetimi ciddi bir konudur, kapsamlı altyapı ve denetim mekanizmaları gerektirir. Çin'in plastik atık ithalatı yasağının ardından Türkiye birdenbire gelişmiş ülkelerin çöplerinin yeni adresi oldu. Peki bu çöplerin geri dönüşümünde %100 hedefe ulaşılıyor mu? Atık ithalatının çevresel etkileri değerlendiriliyor mu? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir denetim uyguluyor mu? Bu soruların cevabı şimdilik yok.
"Türkiye henüz kendi çöpüyle baş edemeyen bir ülke. Bu yüzden kontrolsüz çöp ithalatı Türkiye'nin kendi geri dönüşüm sisteminde var olan sorunların daha da artmasına neden olabilir. Türkiye başka ülkelerin çöpünde boğulmadan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, plastik atık ithalatıyla ilgili politikalarını gözden geçirmesini talep ediyoruz."
Telif hakkıNOEL GUEVARA / GREENPEACE
'Tek çözüm daha az plastik üretmek'
Greenpeace Doğu Asya Kampanya Sorumlusu Kate Lin ise plastik kirliliğine tek çözümün plastik üretimini sınırlamak olduğunu söylüyor:
"Bir ülke plastik atık ithalatına düzenleme getirdiği zaman, ithalat akışı bir sonraki ülkeye geçer. O da düzenleyince, bir sonrakine geçer. Ancak giderek daha yetersiz hale gelen bu sistemin yıkıcı bir etkisi var. Çünkü bu plastiklerin akıbetini göremiyoruz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Geri dönüşüm sistemleri plastik üretimine hiçbir zaman çözüm olamaz. Bugüne kadar üretilen plastiğin sadece yüzde 9'u geri dönüştürüldü. Plastik kirliliğinin tek bir çözümü var, o da daha az plastik üretmek."
 
Alıntıdır.

Araştırma sonucuna göre mutsuzlar ise ortalamadan yüzde 10 daha az üretken. Peki nasıl mutlu olunacak?

Psikolog yazar Martha Beck ‘Doğru Hayatı Yaratmanın İpuçları’ kitabında bir günü kolaylaştırmak ve daha mutlu yaşamak için birkaç kısa yol anlatıyor. Bunlar;

1. Vaktinizi hediye edin: Hepimizin sosyalleşmeye, sevdiklerimizle bir arada olmaya ihtiyacı var. Yalnız olan bir arkadaşınızın, akrabanızın yanına gidin ve onunla vakit geçirin. Bu sadece onu değil, onu mutlu eden kişi olarak sizi de mutlu edecek.
2. Kendinize ‘Ben sevilen biriyim’ deyin. Biz neye inanırsak oyuz.
3. Başkaları için endişelenmeyi bırakın: Bu insan için en büyük ağırlıklardan biriymiş. Tabi ki sevdikleriniz için endişelenebilirsiniz ancak bunu sürekli hale getirmeyin. Endişe mutluluğa gölge düşürür.

4. Çok sevin ve sevginizi gösterin. Ne kadar çok severseniz o kadar çok sevilirsiniz.
5. Para parayı, mutluluk mutluluğu çekiyor. Güzel enerji saçmaya çalışanlar daha mutlu oluyor, arkadaşları tarafından daha çok seviliyor, iş yerinde aranan kişi oluyor.
6. Yardım edin: Bilgi, yetenek, zaman veya para vererek yardım etmek sizi mutlu edecek. Ne paylaşabilecekseniz hemen harekete geçin. Bu ofis arkadaşınıza yardım da olabilir, kullanmadığınız giysi, kitap vb. eşyaları paylaşmak da.
7. Pozitif sözler: Çevrenizdekilere onlar hakkında olumlu düşüncelerinizi söyleyin. Mesela aileniz için buzdolabına küçük, sevimli notlar bırakabilirsiniz. İşinde başarı kazanan arkadaşınıza tebrik mesajı gönderebilirsiniz.
8. Sürprizler yapın: Hayatınızı zenginleştirmek için sevdiklerinizin hoşuna gidecek, onları şaşırtacak küçük sürprizler yapın.
9. Kontrol edemediğiniz şeylere değil, değiştirebileceğiniz şeylere odaklanın ve değiştirin.

Mutlu, neşeli, sevgi, sağlık ve bolluk içinde günler dileriz.
 
“İnsan, en çok vakit geçirdiği 5 kişinin ortalaması kadardır.

Başarılı insanları incelediğinizde şu cümleleri çok sık kullandıklarını duyarsınız “5 kişi kuralı“, “insan, en çok vakit geçirdiği 5 kişinin ortalaması kadardır.
Çok fazla söylenen 5 kişiyle vakit geçirdiğinizde siz de öyle olursunuz. Sürekli çözüm üreten 5 kişiyle vakit geçirdiğinizde siz de çözüm insanı olursunuz. Başarı 5 iş insanıyla; hayatını ibadete adamış 5 insanla; serserilik yapan 5 insanla çok vakit geçirin, onların düşünceleri ve hayata karşı tutumları sizin gerçekleriniz oluverir. Çünkü insan denen canlı, ancak bakış açısına uygun olacak şekilde davranabilen bir canlı türüdür. O dönemdeki bakış açınız neyse, hareketleriniz de buna uygun seyreder. Şöyle ki; bugün satış yapmayı hiç bilmeyen bir insanı 5 tane çok iyi satıcının yanına verin, 1 yıl sonra ortalama üstü bir satışçınız olacaktır. O da çevresindeki insanları gözlemlemeye başlayacak, çözüm üretmeye gayret edecek ve kendisinden çok vermeden karşısındaki insanı mutlu etmenin yollarını bulmaya odaklanacaktır. Yeni edindiği bu özellikler bir süre sonra davranışlarını oluşturur. Aynı ortamda daha çok kalırsa davranışlar alışkanlıklara dönüşecektir. Çünkü tekrar alışkanlığa sebep olur. Alışkanlıklar huylara, huylar karaktere, karakter yaşam biçimine döner.

En sık görüştüğümüz 5 kişiyi doğru seçme dileğimle...
 
Emin Çapa :
Kadın başına doğum hızı TC tarihinin en düşük seviyesine indi. . Teşvikler 1-2 yıl işe yaradı, sonra normalleşti. Nüfusun aynı seviyede kalması için bu oranın 2,10 olması gerekiyor

Kadın Başına Doğum Hızı
2018 1,99
2017 2,07
2016 2,10
2015 2,14
2014 2,17
2013 2,07

Kaynak: TÜİK
 
Donald Trump gibi sözde idareciler her ne kadar ellerindeki devasa troll ordularıyla sürekli manipülasyon yaparak kafaları karıştırıp sempatiye sebep olmaya çalışsalar da, bu tip adamların hazin sonları her daim kaçınılmazdır.
 
Zafer, barışın en kısa yoludur "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol... 19 Mayıs yeni Türkiye'nin ve Atatürk'ün doğum günüdür.
19 Mayıs güven, sevinç ve hareket günüdür...

Ekli dosyayı görüntüle VID-20190518-WA0004.mp4
 
Ali Sami Yenin zafer yolunda
Yüreğimdeki Metin Oktay ruhuyla
Durmayacağım söz veriyorum sana
Varlığım feda olsun arman uğruna
Sonuna kadar sadığım yeminime
Namusum, şerefim ve bu renkler üstüne

Adında gururun saklı, renklerinde cesaret
Sensiz olmaz Galatasaray
Her şey değişse de bir gün, karşılıksız sevdim
Kalbimin durduğu ana kadar

Adında gururun saklı, renklerinde asalet
Sensiz olmaz Galatasaray
Her şey değişse de bir gün, karşılıksız sevdim
Kalbimin durduğu ana kadar
 
Üst