• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

HES'lere Çevre Danışmanlık Hizmeti

Yağmur Cengiz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Temmuz 2009
Arkadaşlar Günaydın,

HES'ler çevre izni kapsamında değerlendiriliyorlar mı? Araştırdım fakat bir şey bulamadım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. İyi Çalışmalarrrr
 
Günaydın. Evet yönetmelikte yer almamış zaten, dolayısıyla çevre izinleri kapsamında değerlendirilmeyecektir. Proses olarak düşündüğümüzde de ÇED süreci dışında çevresel izin gerektirecek pek bir şey de göremiyorum. Önemli olan HES'i hiç kurdurmamak ;)
 
Yönetmelikte HES kapsam dışı bırakılmış. Ancak HES inşaatı sırasında kırma eleme tesisi kurulacaksa veya patlatma yapılan taş ocağı bulunursa; kırma eleme tesisi (kapasitesine göre) ve taş ocağı yönetmelik kapsamına girebilir. Ama bu durumda da bu iki tesis kısa süreli çalışacaksa kapsam dışı da kalabilir.
 
Mehtap hanımın dediklerine katılıyorum akköy-2 hes projesinde görevliyim
soru ve sorunlarınız olursa arayabilirsiniz. Soru ve sorunlar burada sorulsun ki herkes faydalansın Taner cim.. Fatih Özcan
 
Telefonla yardım alan birçok arkadaş oldu şu ana kadar fatihçiğim danışmanlık firması kuran arkadaşlarla ayrı olarak görüşmek istediğimden öyle dedim:)))
 
Hesler muhtemelen unutulmuş yada çed izleme süreçleri dikkate alınarak kapsam dışı bırakılmış ama lisans almasa da Çevre Denetim Yönetmeliğinde Çevreye etkisi Çok olan ve etkisi olan tesisler (ek-1 ve ek-2)Çevre Denetimi kapsamında dır ve çevre denetimi kapsamında olan firma ve kuruluşlar çevre görevlisi çalıştırmak yada çevre yönetim birimi kurmak yada çevre danışmanlık hizmeti almak zorundalar, eğer heslerin çevreye etkisi yok ise neden Çed raporu isteniyor ki hastanelerden ve benzin istasyonların deşarj yapsa dahi istenmezken çed raoru burada bir çelişki var!
Sevgi ve Saygılarımla.
 
Peki ÇKAGİLHY kapsamında Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer alamayan tüm işletmeler için Çevre denetimine tabi olması yani çevre görevlisi bulundurma yada danısşmanlık hizmeti alması gerekir mi? Yoksa işletmelere göre ayrı ayrı mı değerlendirilmektedir?
 
Üst