• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

HES'ten çıkması muhtemel atıklar

Tutku Alper

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Ağustos 2012
Firma
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Merhabalar,
Hidroelektrik santral için atık yönetimi planına eklenmesi gereken atıklar neler acaba? Gözden kaçırılan bir şey olmamasından emin olmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
işletme binası, yaşam alanı, mekanik ekipman bakımlarından kaynaklı atıklar oluşur. revir var ise tıbbi atıklara dikkat etmeliyiz. yoksa bunu da beyan etmesini isteyebiliriz. dışarıdan yemek temini yapılıyorsa bunun belirtilmesini isteyebilriz bitkisel atıkyağlar için. tribün bakımlarından kaynaklı atık yağ oluşumu muhtemeldir. bu yağ gereksinimi bir tesiste bulunan kademeden çıkan araç bakım onarımdan kaynaklı atık yağlardan genellikle az olur ve uzun zaman dilimli periyotlarda değişilir ya da yeniden değerlendirilebilir. bunlar hakkında hedef/tahmini bilgiler de gerekirse belirilmelidir. zaten atık konusunda siz bilgi birikimine sahip olduğunuzdan gerekli durumları bilirsiniz. faaliyetteki bir HES temiz suyu alır regülatörü besler ve gönderir. bunun yanında normal bir tesisi ya da şantiye için dikkat edilmesi gerekenler bu işletmeler içinde geçerlidir.
 
Merhabalar; HES'ler için danışmanlık hizmeti veriliyor mu? izin lisans ek-1 ve ek-2 listesinde yer almıyor incelediğim kadarıyla.
 
İnşaat aşamasında ise alması gerekiyor. Atıksu oluşumundan dolayı. İnşaat bitip faaliyete geçtiğinde danışman alma zorunluluğu kalmıyor.
 
Merhaba hes ile ilgili Çevre izin süreci hakkında bakmam gereken kaynak önerebilir misiniz?
 
Üst