• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hızlı karıştırma ünitesi

Büşra Aa.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Haziran 2021
Şehir
İstanbul
Firma
--
Hızlı karıştırma ünitesinde kullanılacak FeCl3.6H2O koagülant maddesi için uygun bekletme süresi kaçtır?
 
İçme suyu mu atık su mu?

Atık su olduğunu düşünürsek, en çok kullanılan kaynaklar 15-60 sn arasında önerir ama bunu tasarım tipine göre hesaplamak gerekiyor. Etkileyen çok şey var. Suyun sıcaklığı bile hesaplarda kullanılır.
 
Son düzenleme:
Önceki cevapları görüntüle…
Büşra Aa.Kullanabilirsiniz. Demir III Klorür ile birlikte en çok kullanılan koagülant. İçmesuyunda daha çok tercih ediliyor. Fiyatları da yakın. Bazı sularda biri daha etkinken bazılarında diğeri daha etkin olabiliyor. Jar test yaparak test edilmeli. Demir kadar olmasa da Alum da pH'ı düşürür. Genel olarak koagülantların çoğu düşük pH'lıdır ve kullandıktan sonra pH düzenlemesi yapmayı gerektirir. Yoksa düzgün bir çökelme olmayabilir, deşarj standartlarındaki pH limitleri sağlanmayabilir.
 
Büşra Aa.Elimde yok ama internette şunu buldum, (Flotasyon):
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



Dengeleme havuzunu kafadan çizebilirsiniz. Planladığınız havuz hacmi için 6 metre havuz derinliği, 5 metre su derinliği ve uygun en boy seçip dümdüz kutu çizin mesela Pompalar zeminden 50 cm yukarıdan emiş yapsın ve havalandırma havuzuna ya da sıradaki üniteniz neyse oraya bassın. Dengeleme havuzunda bir standarda bağlı kalmak gerekmiyor. Havuz dibine bir ya da birkaç adet karıştırıcı mikser koyun. Bunların gücünü hesaplamanızı istemiyordur hocanız diye düşünüyorum.
 
Et entegre ve kesimhane atıksu arıtımında yağ ve kan yüksek oranda olması nedeniyle genelde demirli koagulantlar iyi sonuç verir. aluminyum bazlı koagulantların aktivitesi daha düşük kalabiliyor.. gene de en iyi sonucu ve doz miktarını ayarlamak için belirtilen koagulantlarla karşılaştırmalı jar testi çalışması yapmanız.. ayrıca yağlar için de yağ kırıcı solusyonlar kullanabilirsiniz.
 
DAF ünitesi için KOİ,AKM,BOİ giderme verimleri hangi değerler arasındadır?
 
Üst