• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hizmet Alınan Ürün Atığı Çıkışı

Çeçilya Saktan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Mart 2018
Firma
Aras Kargo
Merhaba,

Türkiye geneli şubelerimizde/transfer merkezlerinde/bölge müdürlüklerinde yazıcılarımız için dışardan hizmet alıyoruz.
Kartuşu değiştirmek, yenilemek herhangi bi sıkıntı olduğunda müdahale etmek tamamen firmaya ait.

Üreticisi tedarikçi firma olduğu için bu durumda bu yazıcılardan çıkan atık kartuşu bertaraf ettirme sorumluluğu kime ait oluyor ?
Bir diğer konu, türkiye geneli binlerce şube olduğunu düşünürsek tek tek her şubeden motat açmam mümkün değil.
Belirli lokasyonlarda kartuşları toplayarak göndermek doğru olacak mıdır ?

Teşekkürler,
 
Merhaba,

Atık oluştuğu noktada lisanslı firmaya teslim edilmelidir. Tehlikeli atığın lisanssız firma tarafından alınması ve taşınması yasaktır. Ayrıca her firma için ayrıca EÇBS açılımı gerekmektedir.

En basit örneği de restoranlardır. Sokak arası dönercilerin bile EÇBS'ye kaydı bulunur ve atık yağ buradan gönderilir.
 
Cem bey teşekkür ederim cevap için, bu cevaba göre de atığı bizim çıkış yapmamız gerekiyor anladığım kadarıyla hizmet aldığımız firmanın sorumluluğunda değil.

h) Atık sahibi: Atık üreticisi ya da atığı zilyetliğinde veya mülkiyetinde bulunduran gerçek ve/veya tüzel kişiyi,
j) Atık üreticisi: Faaliyetleri sonucu atık oluşumuna neden olan kişi, kurum, kuruluş ve işletme ve/veya atığın bileşiminde veya yapısında bir değişikliğe neden olacak ön işlem, karıştırma veya diğer işlemleri yapan herhangi bir gerçek ve/veya tüzel kişiyi,

şu maddelere baktığımda atık üreticisi olarak anlıyorum ama emin olamadım
 
Evet, atık üreticisi oluyorsunuz. "Yazıcıdan çıktı almak" faaliyeti nedeniyle ortaya bir kartuş-toner atığı çıkartıyorsunuz. Her şube bunu ayrı olarak biriktirip; değişim yapan firmaya değil de lisanslı firmaya göndermek zorunda. Yıl içerisinde 50 Kiloyu aşmayacağını düşünürsek; her şube için 50 KG altı gönderim seçeneği ile nispeten daha ucuza halledilebilir.
 
@Cem Yılmaz hahahhaha tabiki ne zoru yahu (kör oldu)
[automerge]1578386842[/automerge]
@Olgaç Sürmelihindi baklava bazı fiyat teklifi alalım beyfendiii
[automerge]1578386930[/automerge]
@Serkan Çiçekay aa ne hoş bana bunlarla geliniz :komik:
şimdi kafalar karıştı ama yine üstten taş atanlar var 400 motat diye nasıl ilerlemeliyim bilemedim :suspus:
 
sözleşmeyi görmedim ama daha dün ziyaretine gittiğim firmada tonerleri ne yapıyorsunuz diye sorduğumda öyle dedi, bütün yazıcılar tarayıcılar falanlar hizmet usulü kiralanmış , firma bütün bakımlarını vs yapıyor çıkan kartuşları da alıyorlar, artık kartuş toner atığımız yok dedi
 
Hizmet alım sözleşmesi oluşturup atık kartuşların kendileri tarafından alınarak bertarafın kendilerine ait olduğunu belirten bir madde ekleyebilirsiniz. Yalnız belirtmekte fayda var onlara veriyoruz diyerek kurtulamıyorsunuz o atıkların bertarafı konusunda sizlerde dolaylı olarak sorumlu oluyorsunuz.
 
@Gürkan Güslü Zaten sıkıntı o aslında. Çünkü, öyle bir maddeyi sözleşmeye koyunca karşı firma çekiniyor ve kabul etmek istemiyor. Hani, ben nasıl bir madde olsa da sözleşmede karşı tarafın itirazını almadan, sözleşmeyi yapabilmek. Bunun için bir örnek aradım ama bulamadım.
 
@yeniçevreci maalesef öyle sözleşmeleri yapabilmek için bu tarz bertaraf işlemleri ile uğraşan büyük firmalardan hizmet alım yapmanız gerekir. Belki bölgesel olarak kendi servis elemanlarınız aracılığı ile hizmet alımı şeklinde bir yapı ile belirli noktalardan yeni toner alınıp eskisininde bu noktadan toplu bertarafı işlemine gidilebilir.
 
tekrar dolum yapılan tonerler kullanıldıgı ıcın toner takan fırma eskı tonerı bır sonrakı taner bıtımınde tekrar kullanmak ıcın gerı almaktadır toner atık cıkmamaktadır. yazabılıyormusun. bir firmanın endüstriyel atık yönetim planında öle bişe okumuştum
 
Üst