• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hormon Analizörü ve Eliza Cihazı Atıkları

pre_conception

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Temmuz 2009
Firma
Kurumsal (:
Arkadaşlar,
Hastanelerin genelinde bulunan hormon analizör ve eliza cihazlarının atıkları tehlikeli atık kapsamında olduğunu biliyorum. Bu cihazların bazılarının çıkışına konulan sterilizasyon üniteleri var. Kimi Çevre Müdürlükleri bu uygulamayı kabul ederken kimileri ise etmemekte. Bu cihazların kullanımı sonucu oluşan atıksu ve hormon test kitleri ile ilgili atık yönetimini hangi yönetmelik dahilinde yaptınız? Bu konu ile uygulamalarınız nasıldır? Paylaşırsanız sevinirim.
 
Hastanele laboratuarlarında kullanılan pek çok farklı cihaz vardır. Hemogram, biyokimya autoanalizörü, elisia cihazı, hormon cihazı, koagülometre gibi. Bu cihazlar çalışırken kimyasalları iki farklı şekilde kullanır. Birisi reaktiflerdir, bunlar hasta kanı serumu ya da idrarıyla analiz yapılmasını sağlayan kimyasallardır ve pek çoğu tehlikesiz kimyasaldır. Bunun yanısıra cihazlar her bir analiz sonrasında distile su ve kendisini dezenfekte etmek amacıyla ayrı bir kimyasal madde kullanır. Cihazların kendisini temizlemek için kullandığı bu dezenfektan maddeler tehlikeli kimyasaldır, dolayısıyla atığı da tehlikelidir. Türkiyede hiç bir hastane cihazının çıkışında sterilizasyon üniteleri yok, sadece klor tabletle Ph nötralizasyonu yapan basit düzenekler var ve sadece Ph dengesini sağlar. Diğer tehlikelilik özelliklerini yok etmez. Bu cihaz atıkları yönetmelikte 18 01 06 atık kodu ile Tehlikeli Maddeler İçeren Kimyasal olarak yer alır ve M işareti vardır. Dolayısıyla analizi gerekir, ama atık üreticisi analiz sonucu çıkana kadar tehlikeli atık olarak toplayıp bertaraf ettirmekle yükümlüdür.
Ayrıca bu cihazlarda kullanılan tüm reaktif ve washer solüsyonların MSDS'lerini temin ederlerse burada da ekolojik, toksiskolojik ve tehlikelilik bilgilerini görebilirler.
 
çalıştığımız hastane biyokimya cihazından çıkan atıksuyun analizini yaptırmak istiyor. bakılması gereken parametreler ve bu analizleri yapan bir labaratuvar(istanbulda) hakkında bilgisi olan var mı?
 
Merhaba Arkadaşlar,

Laboratuvar cihazlarından çıkan 18 01 06 kodlu M sınıfı atıkları kaynağında tehlikelilik özelliği yaratan kısmını ayrıştırarak ve geri kalan kısmınında dezenfeksiyonunu ve nötralizasyonunu yapan sistemimiz mevcuttur.Kurduğumuz yerlerde TÜBİTAK EK-3B analizi yapılmış ve sistemimiz bu testten geçmiştir.EK-3B analizini tüm Türkiye için sadece TÜBİTAK yapmaktadır.

Bildiğiniz gibi yılbaşından iki hafta önce Sağlık Bakanlığı bütün Genel Sekreterliklere göndermiş olduğu yazı ile laboratuvar cihazlarının atıkları ile ilgili ne kadar ciddi olduğunu göstermiştir.İsteyen arkadaşlara bu yazıyı gönderebilirim.

Sistemimiz bir nötralizasyon sistemi değildir. Bildiğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sadece nötralizasyon işlemini kabul etmemektedir.

Cihazımız tehlikeli atık ayrıştırma,dezenfeksiyon ve nötralizasyon sistemidir.
Size TÜBİTAK ın yaptığı Tehlikeli Atık (EK-3B) testinden ve Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği (Tablo 25) analizinden geçme garantisi vermektedir.

Bu zamana kadar TÜBİTAK EK-3B analizinden geçen başka bir sistem bulunmamaktadır. Sistemimizin muadili ve rakibi yoktur.

Cihazımız Avusturya Patent Enstitüsü tarafından incelenerek 154 ülkede geçerli olmak kaydı ile 20 yıllık incelemeli patent almış bir yeni üründür. Aynı zamanda 2011-2012 Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı Ürün Kategorisi Birincisidir.
Bilgilendirmem yeterli gelmediyse beni arayabilirsiniz.

Alper Suvat
0530 401 73 39
 
Alper Bey ürünün dijital ortamda kataloğu varsa onu buraya yükleyebilirmisiniz? Herkes indirip incelmesi için sakıncası yoksa tabi. İyi çalışmalar.
 
Deniz Bey,
Broşürü ekte gönderiyorum.

İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • Neutralab PLUS 1.pdf
    349.8 KB · Görüntüleme: 58
  • Neutralab PLUS 2.pdf
    475.1 KB · Görüntüleme: 58
Bu cihaz sadece nötralizasyon yapıyorsa bence kanalizasyonun devasa hacmi laboratuvardan çıkacak devede kulak hükmündeki atık suları nötralize edecek kapasitededir ve bu işlem ve maliyet gereksizdir. Ama eğer Civa, Cd, Pb gibi ağır metalleri bir yerde biriktirip laboratuvar cihazları atık suyundan izole edecekse ki tehlikelilik kriteri zaten burası onu ispatlamanız gerek. Laboratuvar atık suyunda bulunan tehlikelilik parametrelerini deşarj limitleri altına indirdiğinin Akredite Çevre Laboratuvarından analiz raporunu ibraz etmeniz gerek. Cihaza girmezden önceki parametrelerin değerleri ve cihaz çıkışı sonrasındaki parametre değerleri olarak.
 
Sistem kesinliklikle sadece bir nötralizasyon cihazı değildir.Sistemimiz ağır metalleri,tehlikeli ve toksik maddeleri ayrıştırarak haznesinde biriktirir ve bu biriktirdiği kısım m sınıfı tehlikeli atık olarak bertaraf firmasına vermeniz gerekmektedir.
Sistemden 10.000 litre atık geçtiğinde bu atık içinde tehlikelilik özelliği yaratan 1 litrelik kısmı ayrıştırarak depolar.Geri kalan 9.999 litreyi kanalizasyona verebimenizi sağlar.Buda işletmenin atık bertarafı için yaptığı maliyeti çok büyük oranda azaltmaktadır.
Kanalizasyona verdiğiniz atık TÜBİTAK'ın yaptığı EK-3B Tehlikeli Atık Analizinden geçmenizi sağlamaktadır.Biz sistemi kurduğumuz yerlerde EK-3B analizinden geçme garantisi taahhüdü vermekteyiz.
Hatta sistemi kurduğumuz yerlerde kanalizasyona son deşarj noktasından atık alınırken kendilerinden bir yetkili ile İl Çevredende bir yetkilinin olmasını istiyoruz.
Biz sistemimize çok güveniyoruz.Kurduğumuz veya kuracağımız yerlerde cihazı kurduktan sonra EK-3B analizinden geçmeden sistemin ücretini almıyoruz.EK-3B sonucu tehlikesiz atık sonucu gelince alıyoruz.
Sistemimizin rakibi ve muadili yoktur.Bu işi yaptığını iddia eden firmalar bizim gibi bir EK-3B analizi taahhüdü verememektedir.
 
Üst