• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hükümetten yeni açılım

mustafa_kibaroglu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Ocak 2011
Şehir
Konya
Firma
İmaj Çevre Danışmanlık
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Bakanlık, ilgili mevzuatta değişiklik yaparak öğretmen adaylarına mühendislik ve diğer alanlarda istihdam yolunu açmayı hedefliyor.

MEB, son 10 yılda 457 bin 996 öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Eğitim fakültesinden mezun olan ve KPSS alan testinden yeterli puanı alarak atanmayı bekleyen öğretmen adayı sayısı ise 240 bin dolayında.

YÖNETMELİK DEĞİŞİYOR

Fen-edebiyat fakültesinde okuyan öğrencilerin farklı sektörde çalışmasına izin veriliyor.


Eğitim fakültesinden mezun olan öğrenciler ise ilgili mevzuat gereğince yalnızca “öğretmenlik” yapabiliyor. Fen-edebiyat fakültesinde eğitim alan kimya bölümü öğrencisi, kimyager olarak özel sektörde veya kamuda iş imkânı bulurken; aynı fırsat eğitim fakültesinden kimya öğretmenliği mezunu olan kişilere verilmiyor. Bunu düzeltmek isteyen bakanlık, yönetmelikte bazı değişiklikler yapmak için kolları sıvadı. Yönetmelikte yapılacak birinci değişiklikle öncelikle eğitim fakültelerinin müfredatına, öğretmenlikte okutulmayan 2 veya 3 ders eklenecek.

MÜHENDİSLİK YOLU AÇILIYOR

Bu sayede öğretmenlik ve ilgili bölümleri (fizik, kimya gibi) okuyan öğrencilerin eğitimi eşitlenecek. Yönetmelikte, bir başka değişiklik daha gerçekleştirilecek. Eğitim fakültesi mezunlarının (öğretmenlerin), diğer alanlarda çalışmalarının önü açılacak. Eğitim fakültesi ve fen-edebiyat fakültesi okuyan öğrenciler, aynı haklara sahip olarak farklı sektörlerde iş imkânı bulacak. Değişiklik en çok fizik, kimya, biyoloji gibi ataması olmayan alanlardaki öğrencilere yarayacak. Bu öğrenciler için mühendislik yolu açılacak.


(Habertürk)
 
Türkçemizde bir söz var ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye.Ayrıca fizik kimya ve biyoloji mezunlarına bakanlığımız Çevre Görevlisi Belgesi ile Çevre mühendisliği kapılarını açmadı mı.
 
Benim anlamadığım neden mühendis namına bir gelişme yapılmıyor veya yapılamıyor? Ne ver ne yok öğretmen ve fen bilimleri için yapılıyor. Mühendisin sanki şartları ve iş olanakları şahaneymiş gibi hiç ses seda yok ?
 
Üst