• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Hurda çuval

esineraydemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Kasım 2013
Şehir
Kocaeli
Firma
Petrol
hurda çuvalların atık kodunu bilen var mı? yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim.
 
hurda çuvallarımızı satıyoruz o nedenle faturayı da biz kesiyoruz. o zaman ben muhasebeye ya 07 02 13 ya da 15 01 02 ibareli olacak şekilde fatura kestireyim ??? lisansında da bu iki koddan biri olan firmayla da çalışabilirim o zaman değil mi @Hüseyin Hanlı ??
 
@Hüseyin Hanlı yani o zaman sisteme yüklerken daha büyük sıkıntı danıstaş kararı yüzünde bence hurda çuval pp kestirin yukarda belirtilen atık koduylada çıkışını yapın almaya yetkili bi firmaya tabi 15 li kodlarla çıkış yaparsanız para alamazsınız müdürüde mümkün değil ikna edemezsiniz
:)
 
alırsınız:) onunda formülünü bulmuştum. Faturaya pp ambalaj atığı yazılıp bedelsizdir ibaresi koyucaksınız fakat tat veya gdt ten elden para alıcaksınız bukadar.
 
hayır düşemez çünkü gdt den para çıkışı olarak gözükmediği için.Yani satan adamın demek istediği malın değeri bu fakat ben bedava veriyorum.
 
aynen öle olmalı zaten ama bu sefer hep bu şekilde mal almaya kalktığında yıl sonunda bütün malları bedelsiz almıssın gibi kar elde ediyosun onunda vergisi çok oluyo ama aslında sen malı eldende olsa parayla aldın sıkıntı
 
Merhabalar arkadaşlar,

Yazılanların tamamını okudum. Kendimce top yekün açıklama yapmak istedim.

Öncelikle 15 ve 20 'li kodlarda şu ayırıma dikkat edin. Bir arkadaşımız tanım vermiş ambalaj diye. Orada yazan nedir ürettiğin ürün esnasında oluşan tüketiciye kadar sevkinde meydana gelen atıklar. Yani üzerinde logo bulunan sana ait ambalaj atıkları yada üretim esnasında yere serdiğin vb kirlenmeyi önleyici karton yada plastik ambalajlar. Bu tür atıklarda küçümsenmeyecek kadar az değil. Yani satın alınan ürünlere ait ambalajlar değil. Demek ki 15 li kodlar üretimden kaynaklanan 20 li kodlar satın amadan kaynaklanan atıklardır diye düşünüyorum.

Bu arada her lisans alan TAT yada geri kazanım firmaları bu iki kodu alamayabilir. Yapacağınız işlem varsa bölgenizde uygun koda sahip lisanslı firmaya vermektir. Bu arada atık yönetim planınız onaylandı ise orada yazılan kodları esas almanız gerekir. Orada ambalaj atıkları için mutlaka kod yazılmıştır. Eğer bölgenizde doğru kodu alacak bir firma yok ise çevre il müdürlüğü ile istişare ederek hem atık yönetim planınızı revize edin o kodla verin derim.

Atık kodu tespit edilirken temel proses başlıkları dikkate alınarak seçmeniz gerekir. Satın alınan ürünlere ait ambalaj atıkları 15 yada 0 dışında verilemez. plastik ambalaj atığını 15 li kodla veremiyorsanız 200139 olarak da çıkış yapılabiliyor. Biraz hızlıca yazdım karışmış olabilir. Soru olursa daha net açıklama yapmaya çalışırım.
 
evet haklısınız @ekoçev hiç bu açıdan bakmamıştım. ambalaj atığı olarak adlandırıp sonrasında faturalı satışını yapamayız. 20 01 39 olarak faturasını kestiricem o vakit ??
 
Merhabalar,
Hurda cuvallar tehlikesiz atıklardır.hurda bitlek( cuval) adı altında gelen atıklar 200139 atık kodu ile çıkışı yapılmaktadır.ben bu atık kodunu kullanıyorum..Kestiğiniz faturayada atık kodu ile belirtmeniz gerekiyor ;)
 
Üst