• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İlk defa gfb alan tesisler

A

Anonim (518e)

Merhaba benim bir sorum vardı. İlk defa gfb alan bir toplama ayırma tesisi var. Ancak yeni açıldığı için henüz hiçbir yerle anlaşma yapmamış. Sadece atık toplayıcılatından alıyor. Burada nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor
 
Beyanlar konusunda soruyorsunuz sanırım. Muhasebenin düzenlediği gider pusulası üzerinden devam edebilir. Girişlerini bu şekilde bildirebilir. Çıkışlar lisanslı firmalara olmalı..
 
Bir an önce alışveriş yapacağı işletmelere kurumlara yurtlara otellere vs sıfır atık belgesi aldırmaya başlayabilir :) İlaç mümessili gibi dolanıp duracağız...
 
Anonim (518e)Üstad Merhaba,

Bakanlık sokak toplayıcıları ile ilgili genelge çıkartacaktı ama geri durduruldu. Söylentiye göre sokak toplayıcılarını Sıfır Atık Yönetmeliğine entegre etmeyi düşünüyorlar. Bazı il çevre müdürlükleri sokak toplayıcılarından alınan atıklara istinaden kütle denge sistemine bildirim yapılmasına izin veriyor. Sokak toplayıcıları ile ilgili yasa çıkana kadar toplayıcılardan almış olduğunuz atıkları bildirim yapmayın. Bu durum ile ilgili bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğü ile görüşün. Zaten Atık Yönetimi Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 3. fıkrasının ı bendinde atıkların toplanması ile ilgili ifade geçmektedir.

ı) (Değişik:RG-23/3/2017-30016) Atıkların toplanması, taşınması, geri kazanılması ve/veya bertaraf edilmesi işlemleri, Bakanlık ve/veya il müdürlüğünden gerekli izin ve/veya çevre lisansı almış tesisler, üretici/yetkilendirilmiş kuruluşlar, atık taşımaya yetkili/lisanslı taşıyıcılar tarafından izinleri/lisansları kapsamında gerçekleştirilir. Atıkların bu firmalar/tesisler dışında üçüncü kişiler tarafından toplama, taşıma, geri kazanım ve/veya bertaraf faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, diğer maddelerle ve yakıtlara karıştırılarak yakılması yasaktır.
 
Üst