• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Içme suyu arıtma tesisi - laboratuvar kurulumu

GKTGBRN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Nisan 2016
Firma
DARDANEL
Arkadaşlar Merhaba,

Debisi 3000 m3/gün olan bir içme suyu tesisinde rutin izleme parametreleri neler olmalıdır? Bu parametreleri izlemek için gerekli olan ekipman nelerdir?

Bu konular ile ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
bu tesiste ekipman ve laboratuar olarak neleriniz var? yani kaynak nedir? ekipman nedir?

TSE ve WHO (dünya sağlık örgütü) içme suyu parametreleri var oradaki değerleri takip etmelisin ama her gün bunların analizini yapmak pahalı, zahmetli ve gereksizdir. Bazılarını sürekli takip edersin ölçüm istasyonu ve laboratuarla kimisini aylık yıllık yaptırırsın. Veri hiç yoksa ilk olarak ham suyun ve çıkış suyunun tam analizini yaptırmalısın tüm kimyasal ve biyolojik içeriği için. Arsenik ağır metal dahil.

pH, silika, TDS, sertlik, çözünmüş oksijen, klor gibi parametrelerin takibini kendiniz laboratuarda belirli sıklıklarla yapabilirsiniz.
 
@Ahmet Doğan

Spektro, saf su cihazı ve diğer araç gereçler mevcut. kitler ile kimyasal parametreleri ölçebiliriz, fakat mikrobiyolojik analizleri yapamayız. Bu sorun oluşturur mu acaba?
 
Üst