• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

İçme suyu arıtma tesisi proses seçimi

Eda Kaha

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Şubat 2020
Şehir
İstanbul
Firma
öğrenci
Merhaba,
İçme suyu arıtma tesisi dizaynı yapıyorum gelecek göl suyu bulanık ve tuzlu,klorür miktarı fazla. Bulanıklılık birimi 12, klorür miktarı da 500 mg/L yani limit değerlere göre bulanıklılık için %58.3 klorür için %60 arıtma verimine ihtiyacım var. Proses seçerken bu verimlerine bakmam gerek diye düşündüm ama tam olarak bu bilgilere erişemedim. Bulanıklılık için koagülasyon flokülasyon kum filtre ; klorür için membran proseslerden birini iyon değişimi düşündüm ama hiç emin değilim. % 60 Klorür giderimi için geleneksek birimler yeterli olur mu yoksa membran iyon değişimi vb gerekir mi? Bu konularda yardımcı olabilir misiniz ? Şimdiden çok teşekkür ederim
 
Klorür gideriminden önce koagülasyon-kum filtre ile bulanıklık gidermek gerekli ve doğru bir adım. Klorür tutabilen iyon reçinenin işletmesi çok pahalıya gelebilir. Membran filtrasyon sistemi ile fiyat karşılaştırması yapılarak tercih yapılabilir.
 
Son düzenleme:
Adem PiştofoğluYanıtınız için çok teşekkür ederim. Aslında iyon değiştirici yerine ters osmoz ve dediğiniz gibi membran sistemleri düşündüm. Daha sonra ters osmoz %95lere kadar klorür verimi sağladığı için gerek yok gibi düşündüm. Ama fiyat karşılaştırması bir türlü yapamadım. Bu benim dersim için bir araştırma sayılır henüz mesleğe başlamadım saçma bir soruysa kusura bakmayın lütfen, fiyat karşılaştırmasını nerden nasıl yapmalıyım bir öneriniz var mı ?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Eda KahaEstağfurullah hiçbir soru saçma değildir. Burası forum zaten. Herkes bir şeyler öğrenmek için burada. Benim bu soruya cevabım şu: Bu sistemleri satan firmalardan fiyat isteyin. Debiyi ve suyun kirlilik parametrelerini söyleyin size fiyat vereceklerdir. Aksi halde bir öğrencinin fiyatlandırması zaten imkansız.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Eda KahaEda hanım merhaba;
İçme suyu arıtma tesisi prosesi tasarlanırken "İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik"te verilen hükümler doğrultusunda işlem yapılması gerekmektedir. Bu yönetmelik kapsamında çıkardığımız "İçme Suyu Arıtma Tesisleri Teknik Usuller Tebliği"nde yer alan aşamalar proses seçiminde size fayda sağlayacaktır. Kolay gelsin.
 
Üst