• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

içme suyu şebekesine ham petrol karışırsa nasıl giderilebilir??

Belgin Babar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Kasım 2010
Arkadaşlar içme suyu şebekesine ham petrol karıştı bulunduğum ilde. ve bunun temizlenmesi için nasıl bir yöntem uygulanabilir. Ben ancak suyun belirli bir haznede tutulmasıyla sıyırma yöntemiyle kısmen giderilebileceğini düşündüm ama su şebekeye karışmışsa nasıl bir çözüm uygulanabilir??
 
şebekenin büyüklüğü nedir? Kaç km lik bir şebekeden bahsediyoruz. Ve ne kadar petrol karıştı. Şebeke dediniz borularara temas etti anladığım kadaryla petrol..
 
Suya çözücü katılarak şebekenin yıkanması yapılabilir gibi geliyor ama zor ve zahmetli bir iş
kullanıma kapatmak lazım şebekeyi
 
Bende bu konuda uzman değilim ama Petrol'un BOD ve COD değerleri malum ( Ham petrol içersinde yağ ve organik muhtevasi yönünden) ve en zor temizlenen madde kaldı ki kullanma suyu için söylediklerim. Yani hatırlarsanız daha 1 sene olmadı ama BP nin meksika körfezindeki kaçağı temizlemesi mümkün olmadı.. Sadece yüzeysel olarak süpürdü.. Söz konusu ham petrol bileşenleri dikkate alınırsa suda çözünebilen kısımlarının ayrışması oldukça zordur.. Hani bi laf vardır harcı borcunu öder mi diye :) Gerçi hiç bir şey görmeden yorum yapıyoruz. Depoya mı bulaştı bulaşan miktar nedir.. Şebekeye gittiyse nasıl bir çözücüyle etkin temizleme yapılabilir.. İçme suyu olduğu için problem hassasiyet taşıyor yoksa bi şekilde temizlenir zamanla koku problemi de ortadan kalkardı.. Açıkcası bulduğunuz çözümü de bizimle paylaşırsanız seviniriz
 
Petrol tankeri kazalarından ötürü meydana gelen kirliliğin giderilmesiyle ilgili özel bakteri kullanan ve özellikle bu alanda hizmet veren firmalar var. en iyi çözümü bence onlar sunabilir. ama benim anlayamadığım ham petrolün içme suyu şebekesine nasıl karıştığı?
 
sayın yara bandı benimde bildiğim kadarıyla tpao kazı esnasında içmesuyu borusunu kırmış ve boru kırılınca içme suyuna karışmış.
 
Öyle olsa da, koku ve su içerisindeki yağsı maddeler su içinde kendini belli edecektir bir süre. yani kullanma ve temizlik açısından da ne derece uygun olur bilmiyorum.. Tabi bulaşan miktar çok az ise belki benim dediklerimle de karşılaşmayacaksınız ama ben ham petrolun 1 damlasının bile binlerce litre temiz suyu kullanılamaz hale getireceğini okumuştum.. Konu zor ve profesyonel bir çalışma gerektiren bir iş gibi görünüyor.. Kolay Gelsin..
 
Acil eylem planları çok güzelmiş. İl çevre ve bakanlığa haber verilmemesi ne kadar güzel bir olay. il sağlık müdürü ile polis gelsin diğer çevre konularında da yardımcı olsun.
 
Üst